Отцепљење Косова изведено супротно међународном праву!

U slucaju da UN donesu odluku da je Srbija promenom vlasti sposobna da garantuje i uspostavi prava gradjana KIMa, nema razloga za postojanje bonstilla, pa se tako i americki uticaj na kosovu svodi na uticaj na OVK politicare....
То је тачно,али је из свере теоретских расправа.Фактичко стање је да НАТО нема никакву намеру да се сели са Криволака него можемо да очекујемо и нове базе у комшилуку.

Pristina svakako nije legitiman predstavnik stanovnistva na KiM ...

Ја мислио да смо ту лекцију научили,
кад оно има вас који би поновили грешке из прошлости !?
О Боже, да ли можемо брже да се развијамо ???

Знам, не може !!!

Па добро бре Метрономе како Приштина није представник Косовара,
па све и да није - треба их увести у систем одговорности
и то тако што им даш власт !

Никада врховни владар не сме лично да влада !

Ако Београд жели то да буде, мора владати доле преко својих вазала,
а то су свакако приштински кадрови.

Па то знају чак и мафијаши !
Покојни Аркан када је рекетирао по СЗР-овима и СТР-овима, није лично ишао,
већ пошаље неког ко уђе у локал и каже умилним гласом:
"Послао ме Аркан ..."

Зашто ?

Па када би се насилник лично појавио, многи би скочили гркљан да му исчупају.
Овако психологија ради за силеџију,
свакоме је компликовано да се бори са невидљивим противником ...

Велика, највећа грешка Слобе и тадашње државе је укидање косовске скупштине.
На тај начин Србија је себи доле одсекла везе са народом - а то наравно није добро.

У сваком друштво има 5% лидера,
они природно имају своје право на власт,
ако покушаш да их склониш - само ћеш их окренути против себе,
а послушни народ ће на овај или онај начин наставити да их следи !

Кажем, ово су форе које знају и мафијаши и сви који се баве влашћу,
али ето, ми смо морали да пробамо да ли можемо да се супротставимо том природном закону.

Е па пробали смо, и требало би да сада знамо:
ко год хоће негде да влада - то се ради преко домаћих лидера,
а не шаљемо ми људе из Београда да руководе по Косову !

То не иде бре !!!

Srbija mora da pregovara sa siptarima zbog naroda koji je ostao tamo i manastira koje bi dzihadisti porusili.
To su dva jedina razloga zbog kojih se pregovara dok se to pitanje izmedju Srba i Albanaca ne bude resavalo 1:1 u nekoj buducnosti.
Srbija je bila spremna i za podelu, svoje za svoje, ali odbijanje Albanaca i za takvu vrstu dogovora (nazalost) znaci samo rat, sutra ili prekosutra.
Zahvalnicu poslati pokroviteljima njihove (ne)zavisnosti.
Захвалницу треба прво послати АВНОЈ -у и непоменику који је водио заједничку државу после Другог рата. Тада су ударени темељи овакве ситуације.

Imali smo mi pravo da na vreme i po zakonu izvršimo referendum o pripajanju opština i mesnih zajednica Srba i drugih gradjana koji to žele a koji Žive na KiM 1244 direktno >Republici Srbiji.
Onda bi ostatak bio Kosovo 1244 , nikad priznato.
O tome je godinu sugerisano, i šta sad.
Kao sto se znalo sta se odigrava u svetu , zar treba obični da sugerišu onima koji "znaju."
Tačka .

Imali smo mi pravo da na vreme i po zakonu izvršimo referendum o pripajanju opština i mesnih zajednica Srba i drugih gradjana koji to žele a koji Žive na KiM 1244 direktno >Republici Srbiji.
Onda bi ostatak bio Kosovo 1244 , nikad priznato.
O tome je godinu sugerisano, i šta sad.
Kao sto se znalo sta se odigrava u svetu , zar treba obični da sugerišu onima koji "znaju."
Tačka .
Питање је агенде оних који "знају".

Ovakva situacija trenutno odgovara SAD i mi tu ništa ne možemo.
Gubernator Hil motri i upravlja.
Za sad je tako kako je i ništa se ne može učiniti dok ne dođu drugačija vremena.
Mogli smo ovo, što nismo ono - sve su to besmislice - nije nam bilo dopušteno.

SAD očigledno ima razne opcije po Evropi, npr. fanatične neNATO i neEU Ukrajince koje žrtvuje u ratu s Rusijom. Onda su tu fanatični NATO i EU Poljaci koje čeka slična sudbina, a koji još destabilizuju EU iznutra. Onda su tu Mađari, NATO i EU, ali čine jak otpor EU politici i žele saradnju sa Rusijom. Ni Bugarska nije daleko, ali su preslabi. Mi smo opet neNATO i neEU koji takođe želimo saradnju sa Rusijom. Moldavija beznačajna. Za Rumuniju ne znam, nešto se ne spominje. Turska sedi na deset stolica i opasan je igrač. U svakom slučaju, ovaj region ima razna opredeljenja i ne drži ga SAD tek tako šarolikim.

A Kosovo - kao i Crna Gora - su dileri drogom koji dodatno finansiraju američke ratove. Uvek su Amerikanci gdegod su ratovali - po Aziji i slično - od nekih zemalja ili regiona zemalja pravili narko-državice koje su dofinansiravale ratove. Posle bi ih napustili kad im više ne bi trebali, a oni ostali sa ruiniranim drogiranim stanovništvom koje nije moglo da se oporavi ni za sledećih 50 godina.

Sadašnje Kosovo vrši Amerikancima "posao". Kad im ne budu trebali možda ga i šutnu nazad kod nas da čistimo smeće koje su ostavili, hranimo njihovu sirotinju i bakćemo se sa njihovim više nikom potrebnim sitnim narko dilerima (krupni će preći na novu destinaciju).

Кривица је за све ово на нама и то треба једном отворено да се каже.При распаду заједничке државе се требало руковосити и придржавати принципа да ко је са чим ушао у заједничку државу са тим и изађе.Краљевина Србија је ушла сопственом територијом која је јасно ограничена и тако је требало и да изађе и то у међуародном смислу не би могло да се оспорава. Али пошто су и даље на унутрашњем политичком плану власт држали пресвучени титоисти то не само да није учињено наго није било ни на дневном реду.За просутим млеком не вреди плакати.
С обзиром на непримерене захтеве ЕУ преговоре о "нашем путу у ЕУ" треба прекинути.

Back