OTAC U AKUTNOM PIJANSTVU.....

Kad se embrion formira otac više nikakvog uticaja nema.
Svih devet meseci majka odlučuje da li će i koliko uništiti dete....
Duvan, alkohol, droga, nepravilna ishrana, neredovan san.....
[/QUOTE

Pravi alkosi ( to su znaci ljudi koji svaki dan piju vece kolicine alkohola) imaju problema jer je barem 50% spermatozoida deformisano,
ali ja ne znam da li taj deformisani moze da se oplodi.
Inace studije pokazuju da su spermatozoidi zdarviji ( a i ima ih vise) kod ljudi koji umereno piju nego kod onih radikalnih
antialkoholicara.
E sad, sta je umereno, to je jel prica za sebe. Pominje se da bi trebalo da bude manje od 200 grama alkohola nedeljno.
Ispitivanja su radjena sa grupom koja je pila nedeljno 40 piva, druga grupa sa 10 piva i treca bez ikakvog alkohola.

- - - - - - - - - -

Tek sada videh da je tvoja tema "akutno" pijanstvo.
To ocigledno nema nikakve veze sa nekim eventualno defektnim spermatozoidima.

Prekopao sam internet i nisam mogao da dođem do odgovora....

Naime, zanima me da li postoji uticaj na plod, a kasnije i psihičko zdravlje
deteta, ako je prilikom začeća OTAC bio u težem alkoholisanom stanju ?

U učešću na ovoj temi mišljenja su od male pomoći, itekako su potrebna
stručna saznanja...
..
Tema je suviše ozbiljna !

Svakako.

Deca koja su zaceta u pijanom stanju sporije napreduju psihicki, losiji su ucenici, a intelicencija im stalno ostaje inferiorna.

To je odavno siroko poznato, cudno da nisi nista nasao na netu.

Svakako.

Deca koja su zaceta u pijanom stanju sporije napreduju psihicki, losiji su ucenici, a intelicencija im stalno ostaje inferiorna.

To je odavno siroko poznato, cudno da nisi nista nasao na netu.

Bilo bi iluzorno da sam prekopao ceo net...
Ali, čačkao sam.
Tu i tamo.
Nisam pronašao.
Iako ima more sajtova na temu uticaja alkoholizma na brak,
vaspitanje, krivična dala....kojima je uzrok alkohol.
Ali, nisam našao ovo što tražim...

Bilo bi iluzorno da sam prekopao ceo net...
Ali, čačkao sam.
Tu i tamo.
Nisam pronašao.
Iako ima more sajtova na temu uticaja alkoholizma na brak,
vaspitanje, krivična dala....kojima je uzrok alkohol.
Ali, nisam našao ovo što tražim...

Ima dosta o tome Grofe...

Spermatozoidi ljudi u pijanom stanju gube neke karakteristike i deca koja se od njih radjaju psihicki zaostaju za vrsnjacima oceva koji su u trenutku oplodjnja bili potpuno trezni.

Ima dosta o tome Grofe...

Spermatozoidi ljudi u pijanom stanju gube neke karakteristike i deca koja se od njih radjaju psihicki zaostaju za vrsnjacima oceva koji su u trenutku oplodjnja bili potpuno trezni.

Da li ti je poznato da jedan procenat dece koje su pravili pijani očevi,
iskazuju neverovatne umetničke talente ?
Najčešće za književnost, slikarstvo, glumu i sl .!??

Pijanstvo,alkoholizam i konzumiranje opijata opcenito,pretstavljaju danas,kao i juce,najveci bauk drustvenog zla. Jedna od mozda najgorih posledica,upotrebe alkohola,to je najcesce maltretiranje

porodice,pod uticajem alkohola.Ali jedno,mozda od najvecih zala je i to,sto muskarci u pijanom stanju,obicno zele seksualni odnos,sa suprugom.Takav odnos,ukoliko zena ostane pri tom,u drugom stanju,

moze veoma cesto,kobno da se odrazi,na buduce dete.Deca koju su zaceta kada je otac bio alkoholisan-drogiran,vrlo cesto,imajuravstvenih problema,tokom celog svog zivota.To se narocito odnosi

na njihov kasniji emotivan zivot i psihihicko zdravlje.Zene,bilo vencane ili ne,ukolliko su u fertilnom zivotnom dobu,nikako ne bi trebalo,da imaju seksualne odnose,sa partnerom,koji je pijan,tj.pod

aktivnim dejstvom alkohola.Uvek treba imati na umu,kakve posledice,ovakav seks,moze imati,na eventualno potomstvo.

Za to sto ti tvrdis i izmisljas ovde nema nikakvih naucnih studija, uostalom mozda smo mi ovde pravljeni u momentu
kad nam je otac bio prijatno alkoholisan.

Sto rece jedan moj poznanik majci:
"Ti cuti, da se baba nije bio napio ne bi ni mene imala." :hahaha:

P.S.

Inace taj izraz "akutno" je problem jer tesko da je neko mogao meriti u eksperimentalne svrhe
momenat zaceca u uslovima ekstremne alkoholisanosti lica koje nije drasticni hronicni alkoholicar.

Poslednja izmena:

Back