OTAC U AKUTNOM PIJANSTVU.....

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Prekopao sam internet i nisam mogao da dođem do odgovora....

Naime, zanima me da li postoji uticaj na plod, a kasnije i psihičko zdravlje
deteta, ako je prilikom začeća OTAC bio u težem alkoholisanom stanju ?

U učešću na ovoj temi mišljenja su od male pomoći, itekako su potrebna
stručna saznanja...
..
Tema je suviše ozbiljna !

naravno da ostavlja posledice...
uostalom, sta mislis zasto j stopa razvoda ogromna!?

Ne, očigledno je da nisi razumeo pitanje...
Reč je o detetu.

Da li takvo dete u toku svoga odrastanja ispoljava znake psihičkih devijacija !??
Pusti sad odnos roditelja, kao, on pije, ona paćenica....To sada nije bitno !
Fokusiraj se na dete, koje je napravio komiran alkoholom....

stručna saznanja...
..
Ne, nema nikakvih posledica po plod, mogu i oboje tog trenutka da budu mrtvi pijani.
Valjda je to samo zanimalo.

Vidiš, ja godinama, već, slušam drugačija mišljenja !
Da to stanje itekako ostavlja posledice na dete....

U nastavku, ako se, i kada se, tema "razgori" reći ću još nešto zanimljivo...

Ja sam samo gugala po nemackom netu, a tamo ima od strucnjaka odgovora na to pitanje.
Opasno je za plod ako majka pije za vreme trudnoce ( ali i pusi, ali opet to je valjda poznato),
a sad kasniji zivot deteta sa ocem ili majkom koja pije, to je savrseno druga prica, ali to te valjda nije
ni zanimalo.

Ja sam samo gugala po nemackom netu, a tamo ima od strucnjaka odgovora na to pitanje.
Opasno je za plod ako majka pije za vreme trudnoce ( ali i pusi, ali opet to je valjda poznato),
a sad kasniji zivot deteta sa ocem ili majkom koja pije, to je savrseno druga prica, ali to te valjda nije
ni zanimalo.

Ma, ne !
Ne zanima me to.
Da banalizujem, uticaj alkohola na spermogram....!
U momentu začeća.

- - - - - - - - - -

са ћалетом нема везе

Ako ima, onda ima upravo sa njim veze ....
Sigurno ti je poznato da od oca dobijamo krv, a od majke mleko....!

Reč je o detetu.

Da li takvo dete u toku svoga odrastanja ispoljava znake psihičkih devijacija !??

pa dete je zrtva tog odnosa i naravno da snosi posledice...al to nije odgovor na tvoje piatnje...
odgovor ne znam,
ali znam da zloupotreba alkohola uticu na zdravlje oba roditelja...
i da se javljaju poremecaji ploda ukoliko majka u trudnoci pije, al za oca ne znam...
sigurno da nekako utice i na njega,
ali koliko nisam siguran...

Reč je o detetu.

гледај друже, отац само произведе милион ћелија спермића које испусти у сношају у жену, от тих милиом један поентира и споји се са женском ћелијом и ту се очев удео завршава у биолошком смислу, од тада па надаље све се дешава у жени. Ако отац није дугогодишњи тешки алкохоличар, тешко може утицати на његов квалитет сперматозоида што се напио

гледај друже, отац само произведе милион ћелија спермића које испусти у сношају у жену, от тих милиом један поентира и споји се са женском ћелијом и ту се очев удео завршава у биолошком смислу, од тада па надаље све се дешава у жени. Ако отац није дугогодишњи тешки алкохоличар, тешко може утицати на његов квалитет сперматозоида што се напио

Ja, prika, nisam bežao sa časova u trećem osnovne...
A, neki moji ortaci jesu.
A, isto sam do ludila voleo fudbal.

Ako si ovo rekao, pa, ako pročitaju, neka dopune što su propustili....!

12. Pijte manje alkohola
Kontinuirano uživanje alkohola negativno utiče na stvaranje spermatozoida: alkohol smanjuje gustoću spermatozoida, a povećava udeo spermatozoida abnormalnog oblika. Uz to još i trajno smanjuje seksualnu želju. Ipak, čaša piva ili vina povremeno neće škoditi.

Majke i očevi koji konzumiraju alkohol u vremenskom razdoblju oko trenutka začeća povećavaju rizik za spontani pobačaj.

Danski znanstvenici sa sveučilišta u Aarhusu su pratili 430 parova u dobi od 20 do 35 godina koji su pokušavali dobiti prvo dijete.
Utvrđeno je da žene koje su u vrijeme začeća konzumirale 10 ili više jedinica alkohola tjedno imaju 3 puta veće izglede da će imati spontani pobačaj.
Partnerice muškaraca koji su konzumirali 10 ili više jedinica alkohola tjedno su imale 5 puta veći rizik za spontani pobačaj.
Ranija istraživanja su već ukazala na povezanost konzumacije alkohola i pojave različitih kromosomskih poremećaja u spermijima.
Stručnjaci upozoravaju i kako se koncentracija alkohola u sjemenoj tekućini relativno bzo nakon konzumacije izjednačava s koncentracijom u krvi.

12. Pijte manje alkohola
Kontinuirano uživanje alkohola negativno utiče na stvaranje spermatozoida: alkohol smanjuje gustoću spermatozoida, a povećava udeo spermatozoida abnormalnog oblika. Uz to još i trajno smanjuje seksualnu želju. Ipak, čaša piva ili vina povremeno neće škoditi.

Majke i očevi koji konzumiraju alkohol u vremenskom razdoblju oko trenutka začeća povećavaju rizik za spontani pobačaj.

Danski znanstvenici sa sveučilišta u Aarhusu su pratili 430 parova u dobi od 20 do 35 godina koji su pokušavali dobiti prvo dijete.
Utvrđeno je da žene koje su u vrijeme začeća konzumirale 10 ili više jedinica alkohola tjedno imaju 3 puta veće izglede da će imati spontani pobačaj.
Partnerice muškaraca koji su konzumirali 10 ili više jedinica alkohola tjedno su imale 5 puta veći rizik za spontani pobačaj.
Ranija istraživanja su već ukazala na povezanost konzumacije alkohola i pojave različitih kromosomskih poremećaja u spermijima.
Stručnjaci upozoravaju i kako se koncentracija alkohola u sjemenoj tekućini relativno bzo nakon konzumacije izjednačava s koncentracijom u krvi.

Uzas. Jesu li pratili i mentalni status partnera?

stručna saznanja...
..

Možda samo na začeće, ali na plod veći uticaj ima ako roditelji nastave da se opijaju tokom narednih 9 meseci trudnoće.

stručna saznanja...
..

U tenutku nista,msm jedino da je otac dugorocni narkoman i slicno msm da to utice na gene...

Back