Otac kod kuce, cuva decu, dok mama radi: sta mislite? iskustva?

Naravno da niko detetu ne moze da zameni majku i njenu ulogu u njegovom zivotu, kao ni oca, slazem se. Pomenuo si taj film koji preporucujes, e pa zivot nije film, i postoji dosta slucajeva kada su parovi prosto prinudjeni da se tako organizuju, da zena radi a da muz cuva decu. Mozda je on trenutno bez posla, mozda ona bolje zaradjuje... nigde nisam pomenula da to treba da bude trajno resenje, da sad ona radi celog zivota, a on da bude "domacica". Naravno da nijedna zena ne bi to zelela, onda je stvarno problem u njemu, ili je nezainteresovan, ili lenj, ili voli da bude na tudjoj grbaci, a verujem da nijednoj takav muz ne treba, meni sigurno ne. Isprovocirao si me izjavom da je to nuzno zlo, to mi je najvise zasmetalo, mislim da si se bas grubo izrazio.

Isprovocirao si me izjavom da je to nuzno zlo, to mi je najvise zasmetalo, mislim da si se bas grubo izrazio.

Ja bez daljnjeg smatram da je to za "normalnog" muskarca nuzno zlo. Dakle ako nije "nezainteresovan, lenj, i voli da bude na tudjoj grbaci" (kao sto ti rece) - dakle ako je normalan, onda je takva situacija za njega problem koji ce se sigurno odraziti na njegovu psihu a onda i na porodicu pa na sve ostalo. Kompleks nize vrijednosti ce ga odvesti u depresiju i sve ce to uticati na porodicu, pa ako hoces i u smislu njihovog ljubavnog zivota - krevet.
Govorim iz ugla jednog muskarca. Ja bi se ziv pozderao da me zena izdrzava. Kopao bi kanale. Pa neka ona radi, i treba da radi, ali bi ja kopajuci kanale ocuvao koliko toliko svoju psihu i zdrav odnos.
Naravno da te zivot moze dovesti u tu fazu da ona radi a ti da budes domacica, i to nije toliki problem ako je to prelazno rjesenje i ako se shvata i aktivno prihvata kao prelazno rjesenje. Stava sam da novac tu ne treba da igra presudnu ulogu - u smislu bolje i manje para neko vrijeme ali da se ocuva mentalno zdravlje.
Samo postavljanje ove teme govori da oni koji pitaju imaju problem da olako takvo sta i prihvate. Oni razmisljaju, oni se pitaju, dal je to ok? Moj odgovor je bio - ok je za neko vrijeme kao "nuzno zlo", ni prvo ni jedino u nasim zivotima (ne daj Boze goreg), ali gledajte da to ne bude trajno vec prolazno rjesenje i ne mjerite odluku iskljucivo novcem. A sve u cilju odrzanja zdrave psihe i normalnih porodicnih odnosa.

Back