Osvajanje Marsa

Američka vojska ima budžet od nekoliko stotina milijardi dolara godišnje a ovogodišnji troškovi za pripremu misije na Pluton koja bi trebalo da bude lansirana u januaru 2006. iznosi manje od pola milijarde.Tako da kad se malo proračuna ipak je tačno.Pa šta ako nadju život na Marsu??To je blago rečeno najčudnija izjava koju sam video ovde.Pa to bila kruna svih napora,potvrda svih teorija i civilizacijski šok!A što se tiče Ganimeda i ostalih,jeste da bi bilo lepo i zanimljivo i na njih otići(a pogotovo na Europu koja je 2. po redu destinacija sa mogućnost vanzemaljskog života) ali normalno da prvo mora doći na red Mesec,pa Mars a i ljudi će se sigurno pre skrasiti na Mesecu i Marsu nego na Veneri,Kalistu,Europi ili bilo kojem drugom nebeskom objektu.Uostalom misija na Europu se uveliko priprema za 2008. čini mi se...

Neko rece: "Vanzemaljci su sigurno na Mesecu".
Nakon toga nastade trka ko ce prvi stici na Mesec i otkriti prvog vanzemaljca. Ameri spustise coveka koji se prosetao, dao par izjava i vratio se.
Na Mesecu ne nadjose ni trag zivota, samo kamen i prasina.
Krenuse ljudi dalje. Zivota na Mesecu nema, sledece najblize nebesko telo nam je Mars. Onda ponovo neko rece: "Verovatno ima zivota na Marsu u nekakvom obliku".
Ponovo trka i zurba ko ce pre na Mars. Ameri ponovo poslase robote, sonde, satelite i svu danasnju High-Tech tehnologiju, i opet samo kamen i prasina (za sad, mozda ipak nesto i otkriju).
Dakle zasto ici na bilo koju udaljenu planetu kad manje kosta posetiti "prve komsije" nalagati narod pricama da postoji velika mogucnost da postoij zivot bas tamo gde su se uputili. Iz toga proizilazi velika medijska paznja i veliko interesovanje javnosti. Misija otplacena, cak se ocakuje i profit. Istrazivanja izvrsena i sve tako ima da ide od planete do planete, od satelita do satelita.
Dok jednog dana ne iskoci nesto zivo ispred sonde koja kopa kamen.

srebro:
Pa šta ako nadju život na Marsu??To je blago rečeno najčudnija izjava koju sam video ovde.Pa to bila kruna svih napora,potvrda svih teorija i civilizacijski šok!
:D Znam, ali razmisli! Već se zna ili se osnovano postulira da je život na Marsu nekada postojao (bar u primitivnom obliku), bilo je čak i nagađanja da je sa Marsa život došao na zemlju (malo verovatno, rekao bih, ali ne bih potpuno odbacio teoriju panspermije). Ako na Marsu nađu bilo šta živo biće to tek neki ekvivalent naših bakterija. Bilo šta složenije od toga verovatno bismo već našli. Ma koliko bila lepa stvar da život postoji i drugde u svemiru, to ipak neće promeniti činjenicu da su to samo bakterije.

A misliš da bi odlaskom na neko udaljeno mesto povećali šanse da nadjemo nešto?Baš suprotno...Što dalje ideš kamenčine su samo sve hladnije i mračnije.A čovek se ne može slati na Ganimed jer su tehnički problemi skopčani sa odlaskom tamo barem 5 puta veći nego oni oko odlaska na Mars.

darkster:
srebro:
Pa šta ako nadju život na Marsu??To je blago rečeno najčudnija izjava koju sam video ovde.Pa to bila kruna svih napora,potvrda svih teorija i civilizacijski šok!
:D Znam, ali razmisli! Već se zna ili se osnovano postulira da je život na Marsu nekada postojao (bar u primitivnom obliku), bilo je čak i nagađanja da je sa Marsa život došao na zemlju (malo verovatno, rekao bih, ali ne bih potpuno odbacio teoriju panspermije). Ako na Marsu nađu bilo šta živo biće to tek neki ekvivalent naših bakterija. Bilo šta složenije od toga verovatno bismo već našli. Ma koliko bila lepa stvar da život postoji i drugde u svemiru, to ipak neće promeniti činjenicu da su to samo bakterije.
I te bakterije bile bi neverovatna senzacija i trijumf,jer bi te bakterije bile VANZEMALJSKI OBLIK ŽIVOTA bre!

srebro:
A misliš da bi odlaskom na neko udaljeno mesto povećali šanse da nadjemo nešto?Baš suprotno...Što dalje ideš kamenčine su samo sve hladnije i mračnije.A čovek se ne može slati na Ganimed jer su tehnički problemi skopčani sa odlaskom tamo barem 5 puta veći nego oni oko odlaska na Mars.
Mislim da je Mars druga najverovatnija destinacija za život, prost ili složen. Europa (bar tako ja mislim) i dalje drži prvo mesto. Mada mislim da svi kratkovido razmišljamo kako život može nastati samo u uslovima sličnim ovima na Zemlji, gde postoji tečna voda i tačno određena biohemija... možda na Veneri postoje organizmi kojima je 480 celzijusa optimalna temperatura, možda u Saturnovim prstenovima postoje protozoe koje žive u vakuumu, možda... e vidiš, to jeste mnogo "možda" i 99% toga je verovatno lupanje, ali nikako ne treba isključivati te opcije.

srebro:
I te bakterije bile bi neverovatna senzacija i trijumf,jer bi te bakterije bile VANZEMALJSKI OBLIK ŽIVOTA bre!

Ma znam BRE! :D Bila bi senzacija, bio bi trijumf, još ako bi imale različitu biohemiju od naših organizama (što se neće desiti ako je teorija panspermije tačna), e to bi tek lansiralo egzobiologiju u nebesa. I slažem se da treba da stremimo da nađemo što je više oblika života... samo kažem da bih mnogo više voleo da vidim neki višećelijski organizam nego jednoćelijski.

Sta lokalni eksperti misle o teoriji zavere da ljudska noga nikada zapravo nije krocila na Mars? Pronadjene su neverovatne neusaglasenosti na snimljenom audio i video materijalu sa navodnog spustanja '69.

U teorija zavere... Mislim da si pobrkala malo stvari! Ljudska noga zaista nije krocila na Mars. Medjutim postoje sumnje da je uopste bilo spustanja na Mesec i da je to ustvari sve samo bila predstava napravljena da se skrene paznja javnosti sa pokolja u Vijetnamu. Ja znam za argument vijorenja zastave, sto po njima nije moguce u bezvazdusnom prostoru. Medjutim pri zabadanju zastavi se daje pocetni impuls i zbog toga ona nastavlja da osciluje sto uopste nije posledica vetra!

Neophodno je naseljavanje planeta u sledecih par hiljada godina,zbog opstanka covecanstva...
sunce polako trosi zalike vodonika,postaje sve toplije i toplije...seoba je neminovna u nekoj dalekoj buducnosti.bolje sto pre da se krene sa tim...
no' mi o tome i ne treba da mnogo brinemo :)

naravno da je covek bio na mesecu...jednostavno je zakljuciti to.elem,1969 kada se osvajanje meseca dogodilo amerika je bila u sred hladnog rata.
mislite da oci sovjetskog saveza nisu bile uprte u tu misiju?da li je stvarno prevara toliko dobro mogla biti izvedena da to sovjeti ne bi primetili i obezvredili?
naravno...veoma tesko.
covek je bio na mesecu.

Back