Osuo salvu po Dodiku: Mektić pred novinarima pocepao knjižicu Vojske RS

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je u Banjaluci ponovo govorio protiv Milorada Dodika i SNSD-a, a kako je i najavio, javno je pocepao člansku knjižicu Vojske Republike Srpske




Tweet






 Foto: Srpskainfo

Foto: Srpskainfo



Srodne vesti




Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci, ponovo govorio protiv Milorada Dodika i SNSD-a, a kako je i najavio, javno je pocepao člansku knjižicu Vojske Republike Srpske.
Ovaj potez Mektić je najavio na tviteru, a novinarima je rekao da se time solidarisao sa komandantom iz Nevesinja, te da je imao nameru da pozovem borce da u znak protesta zbog odnosa Republike Srpske prema njima izvrše, kako je rekao, javno spaljivanje boračkih knjižica.

Otužio je člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da iznosi laži i dezavuiše građane tvrdnjama da Savet ministara BiH, odnosno Ministarstvo bezbednosti BiH nema plan kada je u pitanju migrantska kriza.

PROČITAJTE JOŠ: Vratiti se izvornom "Dejtonu"


"Nakon što su od RS napravili praznu ljušturu, iz koje odlaze ljudi, sada treba da ruše i BiH. Nisam za to. Dodiku nije problem da ruši BiH, jer ima vilu u Beogradu. Svoju i sudbinu svoje porodice sam vezao ovde, nemam vile na Beogradu, Kipru, Beču..., kao neki političari i nemam gde odavde i velika većina ljudi nema alternativu", rekao je Mektić, preneo je sarajevski portal Kliks.
Kazao je da na svakoj sednici Saveta ministara imaju tačku dnevnog reda vezano za problem migracija, dok, navodi, Dodik nije predložio nijednu meru kako bi se sprečio ulaz migranata na istočnoj granici BiH.
"Nekoliko puta Predsedništvo BiH je tražilo da dostave operativni plan upravljanja migrantskom krizom i te izvode smo uputili Predsedništvu i nijedna od tih mera nije prošla. Imamo problema s Graničnom policijom BiH, nedostaje oko 500 policajaca i prva mera je bila da se popuni nedostajući kadar. Ali, Predsedništvo BiH kao predlagač budžeta nije odobrio proširenje budžeta za Graničnu policiju niti za ijednu marku za rešavanje problema migracija", tvrdi Mektić.
Problem je, kaže, i nedovoljna opremljenost Granične policije, u odnosu na susedne zemlje.
Mektić podseća da je tražio i učešće vojske BiH, čiji pripadnici ne bi bili naoružani i bili bi potčinjeni Graničnoj policiji te fokusirani jedino na suzbijanje nelegalnih migracija.
"Milorad Dodik nije dozvolio ni tu meru", rekao je Mektić i dodao da je Dodik 'protiv i angažovanja Fronteksa na granici BiH."
Tvrdi da je lažna informacija da je načinio sporazum po kojem Federalna policija treba da dođe na prostor RS, kao i da je održan sastanak na kojem se vršio pritisak na direktora Granične policije da se uvede Federalna policija na prostor RS", rekao je ministar.
Dodika je optužio i da mu ne odgovara razmena DNK podataka, baze registrovanih vozila te borbe protiv kriminala i korupcije.
"Ne da da se integrišemo u Evropu", poručio je Mektić.
 
TERORISTIMA ĆE SE SUDITI7

Mektić potvrdio da se u kampovima u Siriji nalazi 260 bh. državljana: Prihvatit ćemo ih


Klix.ba
prije 1h 31m
101

Dragan Mektić (Foto: SRNA)
Mektić potvrdio da se u kampovima u Siriji nalazi 260 bh. državljana: Prihvatit ćemo ih

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je potvrdio kako će naša zemlja dozvoliti povratak bh. državljanima koji su trenutno smješteni u kampovima u Siriji.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Mektić je rekao da je to obaveza bosanskohercegovačkih vlasti i da će počinitelji krivičnih djela povezanih s terorizmom biti predmet istraga i optužnica u Bosni i Hercegovini. On je kazao da se u zatočeničkim kampovima u Siriji nalazi ukupno 260 državljana Bosne i Hercegovine.

"Prihvatit ćemo osobe za koje se nedvojbeno utvrdi da su građani Bosne i Hercegovine", rekao je Mektić.

Od ovog broja oko stotinu je muškaraca, dok su ostalo žene i djeca. Ministar sigurnosti BiH istakao je da će se žene tretirati u skladu s međunarodnim pravom, ali i da će sve one žene koje su bile pripadnice IDIL-a, pa čak i ako su obavljale pomoćne poslove, odgovarati pred bh. pravosuđem i u skladu sa zakonima.

Mektić je rekao da je u oktobru bila dogovorena deportacija devet muškaraca i djeteta u dobi od tri godine, ali da je akcija otkazana zbog vojne intervencije Republike Turske u Siriji.

Već je usaglašen mehanizam prema kojem će se utvrdititi identitet djece rođene u Siriji i Iraku, a koja se nalaze u kampovima u Siriji. Identitet će se utvrđivati prije deportacije. Ministar sigurnost BiH u tom kontekstu je podvukao da se mora tačno utvrditi ko su biološki roditelji toj djeci i imaju li ona pravo na državljanstvo BiH.

"Niko ko nema bh. državljanstvo neće biti prihvaćen. Krajnja mjera bit će DNK analiza", zaključio je Mektić.
 
Mektic se krhao s mudzahedinims na Ozrenu. Bio specijalac. Spasio je i on Lukaca.

Jak ko zemlja.
Да он није опалио по тузланској капији? Да није по вољи балилуку, већ би га одавно прозивали, зар не?
 
Poslednja izmena:
Да он није опалио по тузланској капији? Да није по вољи балилуку, већ би га одавно прозивали, зар не?

On je novi Jovo Divjak.
Ili je novi Dragan Vikic i carsija ce mu uskoro pevati. Ponesi zastavu, Dragane Mekticu
 
Према саборцима из ВРС ћу увијек имати симпатија, и ако их ухвати гњев, и када озлојеђени упуте коју ружну, били у праву или не, наравноо до момента када се слижу са онима који опогањују и олајавају ову нашу Српску.
А када се слижеш са том погани, па још се и шлихташ сарајевској махали, што овај Мехтић годинама чини (некад причајући и вицеве о Радовану и Ратку како би подилазио тој махали), па онда театрално поцијепаш књижицу ВРС још мало подилазећи непријатељима Српске, онда за*еби више ту причу, ти борац, био к-дир, одликован, ку*ац, палац, сам си пљунуо на све то и доказао да си људска љига којој је једина водиља шлихтање онима који Српској рђаво мисле.
 
On je novi Jovo Divjak.
Ili je novi Dragan Vikic i carsija ce mu uskoro pevati. Ponesi zastavu, Dragane Mekticu
Само се ти заебавај са Мееектићем! А може он да прође и као Чедо, турски јунак са Игмана, што да не? Знамо ми како за изродима. Мада, мислим да Мееектић није тај сој, не желим то да верујем.
 
Само се ти заебавај са Мееектићем! А може он да прође и као Чедо, турски јунак са Игмана, што да не? Знамо ми како за изродима. Мада, мислим да Мееектић није тај сој, не желим то да верујем.

Cedo je 1992 upao u kasarnu u Hadizicima j digao u vazduh skladista. Pobio je masu srpskih vojnika tada. Pitaj o tome.

Mektic je novi Divjak
 
Cedo je 1992 upao u kasarnu u Hadizicima j digao u vazduh skladista. Pobio je masu srpskih vojnika tada. Pitaj o tome.

Mektic je novi Divjak
Можда је, будала. Где ће му већа казна него што му се деца потурчила. Такав гад боље да се није ни родио.
 
Kako li samo izbace u prvi plan ovakve budale?
I SDS, kako su dozvolili da im ovakva budala bude za bilo kakvu funkciju igde i ikada?
Danas slučajno gledala skupštinu RS.
Odlučuju o nekom važnom pitanju i neka dva mlađa lika valjaju neke budalaštine, bez i malo veze, čisto mućenje vode, bezuspešni pokušaji kavge.
U jednom momentu ona Željka se obraća opoziconom lideru i nakon par reči njih dvoje se slože oko neke teme, u tom, po izjavi Željke, da se osetiti kako ta dva mlađa lika miniraju celu priču. Izgleda da te dve budale zapravo vode celu opoziciju i svojim gakanjem stvaraju rascepe
Očigledno je da su vrbovani i da se pod formom kvazi brige za socijalnu pravdu želi progutati mnogo toga.
Poprilično mladi a bez časti
 

Back
Top