Ostrvo - RTV Pink

• Začetnik teme Začetnik teme fes
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fes

Zainteresovan član
Poruka
345
Najskuplja grčka serija “Ostrvo” uskoro na Pinku!

Krajem februara na TV Pink počinje sa emitovanjem trenutno najtraženija igrana serija na svetu, a prva grčka serija koja se emituje na ovim prostorima. U pitanju je najskuplja serija grčke proizvodnje, nastala po svetskom bestseleru britanske književnice Viktorije Hislop, za koji je dobila prestižnu nagradu “British book Awards”.
Ova serija govori o tri generacije porodice Petrakis, koje su prolazile kroz različita životna iskušenja nekoliko desetina godina.
Serija “Ostrvo” je priča o ljubavi i bolu, razdvojenosti i strahu. Reč je o fikciji koja se temelji na istinitim događajima na ostrvu Spinalonga, na Kritu. Ostrvo Spinalonga u vreme Drugog svetskog rata smatran je ostrvom gubavaca. Serija nas vodi kroz istinite događaje i činjenice, a likovi svojom odličnom glumom savršeno beleže istoriju tog kraja.
Priča počinje u Londonu gde glavni lik, Aleksis Filding, odlučna mlada žena želi da otkrije više o prošlosti svoje majke Sofije, iz perioda kada je živela na Spinalongi, a koja je obavijena velom tajni. Na pragu odluke koja će joj promeniti život, Aleksis Filding žudi da sazna nešto o prošlosti svoje majke Sofije. Ali, ona nikada nije pričala o prošlosti. Jedino što je ikada rekla jeste da je odrasla u malom selu na Kritu, a onda se preselila u London. Medjutim, kada Aleksis odluči da ode na Krit, Sofija daje svojoj kćerki pismo da ga odnese jednoj njenoj staroj prijateljici, i obećava da će od nje saznati više.
Došavši u Plaku, Aleksis otkriva nešto zapanjujuće – da se nadomak nje nalazi majušno napušteno ostrvo Spinalonga, nekadašnja grčka kolonija leproznih. Potom pronalazi Fotini, i napokon čuje priču koju je Sofija čitavog života tajila: priča o njenoj prababi Eleni i njenim kćerkama, o porodici razdvojenoj tragedijom, ratom i strašću. Usput otkriva koliko je prisno povezana s’ tim ostrvom, i kako sve njih čuvanje tajne drži u snažnom stisku…

Izvor:

Poslednja izmena:
Taman sam mislila da ću Pink načisto da pomerim iz ponude svojih kanala, kada sam u novinama pročitala za ovu seriju... Rađena je po višestruko nagrađivanom romanu...
Mislim da ću je gledati, dopada mi se radnja (mislim, onaj siže koji sam pročitala).
Nema patetike i površnosti.
Teška i složena priča u kojoj se prepliću različite generacije.

Čudo jedno da Pink otkupi nešto kvalitetno.
Ili barem hoću da verujem da je kvalitetno, ako mi se ne dopadne pet minuta prve epizode ove serije, definitivno gasim Pink.
Ako mi se dopadne, gasim po završetku serije. :)

Inače, meni jako prija raznovrsnost filmskih i serijskih produkcija.
Smučili mi se izlizani i predvidivi Amerikanci, oni severni svojom agresivnošću, a južni svojom maloumnošću.

Nisam sigurna za indijske serije i filmove, ali treba da podržimo Balkan, pa čak i evropsku kinematografiju.
Rado bih gledala bilo šta novo... grčko, pa i holandsko, portugalsko, švedsko,...

Back