Ostecenje zivca/nerva prilikom vadjenja umnjaka?

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Osmica donja desna.
Citao sam po netu da bi moglo doci do ostecenja nerva.Naravno na engl.sajtovima,na nasem ne mozes naci sta god da kucao i pretrazivao.
Malopre se vratio iz covid ambl.kad sam im rekao da vec 8-9 sedmica ne osjecam miris/okus,ljudi se pogubili haha,jos kaze ovaj jedan napisi mu tu kilo limuna pa nek jede hah.
Znam samo (100% sam ubjedjen),da ce se stvoriti prava je**za oko toga sada.Otidji kod ovog,otidji kod onog,ovaj ce reci otidji se testirati na covid,a oni tamo ce reci otidji nazad kod zubara i uradi neke analize hah.

Cudno mi jer "odma" nakon 3-4 dana od vadjenja sam odjednom izgubio cula,pa sam tako i povezao.
Sada i da je korona nisam siguran,bio sam u kontaktu sa ljudima mada oni nisu imali simptome.
Otac i majka su imali isti problem ukusa i mirisa mada oni su za krace vrijeme povratili opet cula.
Ostaje samo jedno,ili ce mi trajno ovako ostati ili cu biti pitanje upitnika i mozda se kasnije povrati 😂😂.

Ne znam ko ti je rekao da umnjaci imaju veze sa culom mirisa i ukusa.Vadio sam zube,pa cak i od anestezije nisam gubio ukus.To si ti zaradio dobru prehladu,ili kao sto kazu,mozda i Korona.Miris nikako nisi mogao izgubiti od istog.Ako nemas temperaturu i neke druge problema,nemoj izlaziti,pij cajeve,sa sto vise C vitamina.Ako pak imas nekih problema sa umorom i kretanjem,idi na testiranje.

Osmica donja desna.
Citao sam po netu da bi moglo doci do ostecenja nerva.Naravno na engl.sajtovima,na nasem ne mozes naci sta god da kucao i pretrazivao.
Malopre se vratio iz covid ambl.kad sam im rekao da vec 8-9 sedmica ne osjecam miris/okus,ljudi se pogubili haha,jos kaze ovaj jedan napisi mu tu kilo limuna pa nek jede hah.
Znam samo (100% sam ubjedjen),da ce se stvoriti prava je**za oko toga sada.Otidji kod ovog,otidji kod onog,ovaj ce reci otidji se testirati na covid,a oni tamo ce reci otidji nazad kod zubara i uradi neke analize hah.
Posto ti to traje vec 8-9 nedelja znaci da si imao koronu, sada
si je i preboleo. Ja bih na tvom mestu isla samo na test za antitela
da ti kazu da si "prelezao" koronu. To sa ukusom i mirisom kod nekih
ljudi posle korone traje i 3-4 meseca, nekima se vrati posle 2-3
nedelje. Sa tim umnjakom to nema nikakve veze, nemoj da se mlatis
da trazis neku uzrocnu vezu.

Posto ti to traje vec 8-9 nedelja znaci da si imao koronu, sada
si je i preboleo. Ja bih na tvom mestu isla samo na test za antitela
da ti kazu da si "prelezao" koronu. To sa ukusom i mirisom kod nekih
ljudi posle korone traje i 3-4 meseca, nekima se vrati posle 2-3
nedelje. Sa tim umnjakom to nema nikakve veze, nemoj da se mlatis
da trazis neku uzrocnu vezu.
Eeh super onda,necu zubara ni gnjaviti onda.Ali bas se tako sve eto poklopilo.Znaci imao sam covid ali ne i temp,pa moguce da je nakon vadjenja zuba zbog sta znam soka ili stresa izazvalo porast temperature,ili koincidencija.
A taj test,mogu samo reci test na covid ili moram naglasiti za antitela.

Eeh super onda,necu zubara ni gnjaviti onda.Ali bas se tako sve eto poklopilo.Znaci imao sam covid ali ne i temp,pa moguce da je nakon vadjenja zuba zbog sta znam soka ili stresa izazvalo porast temperature,ili koincidencija.
A taj test,mogu samo reci test na covid ili moram naglasiti za antitela.
Na antitela jer ti kovid vise nemas, a po ovim antitelima videces
da si imao koronu pa si miran sada barem pola godine.

Back