- Poruka
- 389.960
Ostavljate li napojnice u caficima,kafanama,restoranima,hotelima,na kasama itd..i zasto
ili vas bas ... za tako nesto.. i kakva su vasa iskustva sa tim
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ostavljate li napojnice u caficima,kafanama,restoranima,hotelima,na kasama itd..i zasto
Naravno. Makar nešto sitno ali uvek ostavim. Po meni je to stvar neke ajde da kažemo opšte kulture. Barem ja to tako doživljavam.
Sa druge strane u Budimpešti na primer je napojnica uračunata u račun i iskazana je na fiskalnom. Koliko god mislio da je "nekulturno" ne ostaviti napojnicu ovo je ipak čist bezobrazluk. U krajnjem slučaju i taj konobar treba da je zasluži. Ostavljam sebi diskreciono pravo da budem nezadovoljan uslugom i to pokažem između ostalog ne ostavljajući napojnicu.
daem ruku da si imala vec istu temuostavim obicno zaokruzeno
Napojnica je kulturološki fenomen i jednostavno je nešto što se podrazumeva. Nisam nikad radio kao konobar, i ne znam koliko su plaćeni, ali pretpostavljam da i gazda kad određuje platu uzima u obzir da će zaposleni dobijati i napojnice.Cim dajete napojnice znaci da smatrate da je to ok..ali
zar usluga konobara ili vec nekog drugog ne spada u opis posla
i zar ta usluga nije vec placena kroz cenu pica i platu
..da bi bilo ko od nas davao napojnicu..
pitam
ostavljam nesto simbolicno svuda, a gde nisam zadovoljna uslugom ne dolazim drugi put.
jednom sam imala lika koji je bio nevidjena stipsa, odnos placanja pica je bio 5:1 za mene, vecito je kukao kako nema para, nikad kolima nije izasao u grad i uvek ja njega vozim kuci itd. elem jednom prilikom desilo se da je racun bio zaokruzen i ja vadim dodatnih 50 din.za napojnicu, a ovaj mislim da je pozeleneo u licu, prosto mu je krivo bilo sto njemu te pare ne dam, uzas...