Ostaviti njega ili posao?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lexa:
Evo vam situacija.

1. Imate sjajan posao kojim ste zadovoljne, imate verenika/novopečenog supruga koga volite i sve je sjajno, oboje ste uspešni, nemate dece..... on dobije lepu poslovnu ponudu i mora da se preseli. Dolazi sa pričom kako "se selite" dok se vama baš i ne seli, na stranu posao, nego ceo vam život tu gde ste..... ali kao njegov je posao eto važniji na neki način..... ili vam pusti koju bilo prču... vaša reakcija ili odluka?

2. Obrnuta situacija. Tek ste se venčali ili planirate da se venčate i dobijate sjajnu ponudu da negde, recimo, radite na godinu dana ili više, ili da jednostavno radite u drugom gradu, puno para, ono o čemu ste oduvek sanjale. Njega volite, ali imajte na umu da je ovaj posao ostvarenje snova. On, naravno, ne želi da se seli.

Oduvek sam smatrala ovakvu situaciju strašnom :) i prilično nerešivom. Da li je neko bio u sličnoj?

Ne znam....ali meni to ne zvuci bas toliko strasno...uz malo truda, prilagodjavanja, organizacije moze situacija da se resi.....ako to partneri zaista zele..

Po mom misljenju je u ovoj situaciji najbitnije dali idem sa boljeg na jos bolje ili na losije...zavisi i gde bi se selila, kojim poslom se bavim..itd...ako je to neki obliznji gradic uopste ne vidim problem..uz malo truda...itd mogu oba partnera da budu zadovoljna...mnogi se voze na posao iz jednog grada u drugi...
Dok ako je u pitanju selidba u drugu drzavu....to je vec malo teze...tad menjas sve iz korena...drugi mentalitet, okolina, ucenje jezika...i to moze za osobu da bude jako stresno...u tom slucaju odluka bi mi teze pala....ali bi pristala.....
Zadovoljavajuci posao moze da se nadje i na drugom mestu ( nije lako...ali boze moj nista nije jednostavno )....

Ne bih mogla da ostavim partnera jer zeli da ispuni svoj san, zelju...i znam da bi na taj nacin sebe i svoje zelje stavila u drugi plan za izvesno vreme...ali bi isto tako selidbu prihvatila kao izazov a ne kao nesto strasno....uvek mozes da se vratis kuci...

A prijatelji, rodbina..itd....pa....bitno mi je da je partner pored mene...ostali manje vise...znaci idem gde god ide on...ali isto "ocekejum" i od njega...ako partner uopste ne zeli da se seli i nije spreman da se prilagodi...ozbiljno bi se zapitala ...

P.s. vezu na daljinu bi prihvatila najvise za tri meseca...

Pre par meseci ja sam napustila svoj grad, posao, prijatelje i sasekla sve u korenu da bismo bili zajedno...Novi posao, novi ljudi, sve novo...uzasno mi je tesko bilo, a samo sam ja znala za to...sve zarad nase srece...sad sam se malo navikla, mada imam veliku prazninu u u onom kutku zivota koji je samo moj...nemam sa kim da popijem kafu, ili je to vrlo mali broj ljudi, koji isto imaju svoje obaveze....ali , snalazim se...trudim se da pronadjem sebe u svemu ovome, i drago mi je sto mi on pomaze u tome

Seliti se ili se ne seliti, pitanje je sad...

Prvo treba odmeriti vredi li se seliti. Potom valja skupiti hrabrost, pokupiti krpice i otici. Nesto mora da se izgubi da bi se nešto dobilo.

Nekretnine i veze s ljudima koje nismo u stanju da naputimo čine da se prerano osećamo starim.

Boli kad rasprodas i ispoklanjas ono što si godinama skupljao i odes. Posle osetiš olakšanje i shvatiš da te je to samo sputavalo.

Ako je selidba izgledna stvar u životu, bolje je živeti lajt nego se zarobljavati stvarima (i vezama) koje zapravo i nisu neophodne.

neozbiljko:
Seliti se ili se ne seliti, pitanje je sad...

Prvo treba odmeriti vredi li se seliti. Potom valja skupiti hrabrost, pokupiti krpice i otici. Nesto mora da se izgubi da bi se nešto dobilo.

Nekretnine i veze s ljudima koje nismo u stanju da naputimo čine da se prerano osećamo starim.

Boli kad rasprodas i ispoklanjas ono što si godinama skupljao i odes. Posle osetiš olakšanje i shvatiš da te je to samo sputavalo.

Ako je selidba izgledna stvar u životu, bolje je živeti lajt nego se zarobljavati stvarima (i vezama) koje zapravo i nisu neophodne.

Lepo recheno... :)

Lexa:
Evo vam situacija.

1. Imate sjajan posao kojim ste zadovoljne, imate verenika/novopečenog supruga koga volite i sve je sjajno, oboje ste uspešni, nemate dece..... on dobije lepu poslovnu ponudu i mora da se preseli. Dolazi sa pričom kako "se selite" dok se vama baš i ne seli, na stranu posao, nego ceo vam život tu gde ste..... ali kao njegov je posao eto važniji na neki način..... ili vam pusti koju bilo prču... vaša reakcija ili odluka?

2. Obrnuta situacija. Tek ste se venčali ili planirate da se venčate i dobijate sjajnu ponudu da negde, recimo, radite na godinu dana ili više, ili da jednostavno radite u drugom gradu, puno para, ono o čemu ste oduvek sanjale. Njega volite, ali imajte na umu da je ovaj posao ostvarenje snova. On, naravno, ne želi da se seli.

Oduvek sam smatrala ovakvu situaciju strašnom :) i prilično nerešivom. Da li je neko bio u sličnoj?

haah znam forumashicu mada ne verujem da je patila. malo je biljka bez korena. i znam ono shto sam cula nismo bile na prst u dupe.
pitamk se koje su to dileje koje bi meni ponudile sjajan posoa, i sta bi to uopste bio sjajan posao? zar to nije oksimoron? i koja je to druga dileja s kojom bih ja bila u pravom paru ono bash kao ove zrele strastvene forumasice, ona koja nema tipa ta ima mozga ili ima pichku razradjenu vrelu... ili opet neshto zloslutim.......................... :(

shta znam mislim da bih ostala ovde u svakom slucaju... da se to desi sutra

jbt a koja je to poslovna sjajna ponuda za vas zbog koje ne biste casile casA? znaci da vas do jaja priznaju za neshto...nesto sto je vashe intimno...mislim da se onda ne misli

Zavisi od coveka. Ne postaljva se samo pitanje napustanja posla i poznatog okruzenja, vec i koliko se vas dvoje dovoljno poznajete, hocu reci, ako ti ides njemu na noge, da finansijski potpuno zavisis od njega, bolje bi ti bilo da mu verujes ko ocu i majci jer situacija moze da bude mnooooogo grozna za tebe, da dozivis zlostavljanje i maltretman, a nemas nista niti imas kome da se obratis za pomoc. U tvojoj zemlji te zakon ne stiti, a u stranoj si tek niko i nista, potpuno si u pod njegovom kontrolom. Ja bila u takvim okolnostima, pobegla sam glavom bez obzira, i dobro sam prosla kako je moglo da bude. Ljudi umeju da budu fantasticni manipulatori i da se savrseno maskiraju, jos ako si zaljubljena pa ti objektivnost ode u kur... Ma pali, nikad vise, zenamora da ima svoje parce 'leba, ne znam, ja se bar nikome nikada vise ne bih tako potpuno prepustila.

Moja je situacija slicna, iako do selidbe nije doslo bas odmah, pa sam imala malo vremena da se naviknem na ideju da ce doci taj dan kada cu morati da ostavim sve za sobom, porodicu, prijatelje, i zivot kakav sam zivela do tad. Kad je taj dan dosao, nisam se pokolebala, niti sam imala razloga da sumnjam da radim pravu stvar. Ali nista mi u zivotu nije teze palo od tog koraka. Nekako mi se cinilo da u svemu tome ja mnogo vise zrtvujem i rizikujem, sto i jeste istina. Na srecu, on mi je velika podrska, prosto zna da ceni sve ono sto sam ja ulozila u nas. Ipak, mislim, da i ja, imam razloga da napravim neki back-up plan za ne daj boze! Volim da mislim da ukoliko ova voznja krene niz brdo, ja mogu da se docekam na noge. Glasam ja za ljubav, ali ......

Hellen:
Па, ја нисам неки луталачки тип.... Ја сам јааако укорењена особа... Сви моји преци у претходних 300 година налазе се у кругу од неких тридесетак километара....
Мој одлазак из Баната чак у Бачку - био је вееелики корак за мене! :wink: :lol:
(Зато сам се и вратила после пар година. :wink: )

Jao kakav veliki korak.........Banat-Backa uf
Kako li si samo uspela?

Odavno se nisam :shock:

Lexa:
Evo vam situacija.

Posto sam bez duge veze, a posao mi je jako vazan i ukljucuje cesta putovanja (tj. ukljucivace), sada kazem-posao pre svega. To je ono o cemu vec 20 godina razmisljam... Ne znam kakav bi to covek bio zbog kog bih ostala... Nadam se da necu imati takve dileme... :|

Back