Djodjo i Toy
Početnik
- Poruka
- 6
Cao ljudi. Htela sam da podelim sa Vama moju pricu kako sam za kratak period izgubila mog najboljeg prijatelja. Pocelo je 15og januara. Pas nije bio raspolozen, sedeo je u kucici. Letos je imao problem sa artrozom pa sam mislila da je ponovo isti problem. Nisam mislila da je nesto ozbiljno. Uvece je poceo da povraca, hranu a onda samo vodu. Sutradan nije hteo nista da jede samo da pije vodu, sto bi popio to bi povratio. Kako prethodni dan nismo mogli da odemo kod veta jer je bilo kasno, otisli smo ujutru. Vet nam je rekao da mu ne izgleda lose i da je verovatno u pitanju gastritis. Pas je kakio kod njega, izasla je crvena sluz odjednom. Pitam ga sta je to on kaze paraziti verovatno, dobice tabletice samo da prodje gastritis. Dao mi injekciju za gastritis. Ja reko super, bice dobro. To vece povracao vodu, tj. kiselina. Sutradan odem ponovo dobije infuziju, lek za gastritis i protiv mucnine. Kaze vet nece vise povracati. Opet pas povraca ali manje, stim sto je povratio infuziju i malo krvi. Kako retku braon stolicu. Piskio nije. Sutradan on pozuteo, desni, zadah iz usta neprijatan, i na stomaku zutilo. Vet kaze to je jetra, ne svidja mu se olasi se da ne stanu bubrezi. Kaze idite vi za Beograd ja cu da uradim analize krvi i saljem. Mi odemo u bg kod drugog veta, uradise ultrazvuk kazu nema stranog tela. Bubrezi kod nas radili 70 posto kad smo dosli u bg 30 posto. Dadose mu oni ponovo infuziju to su uvek davali, temperatura 37 konstantno. Grejali mu stomak, davali laksativ. Bubrezi otkazase. Objasnise mi da voda sada nece kroz bubrege jer su stali, ne moze da se napuni besika, sve sto ne valja stoji mu u organizmu. kazu sve je na njemu, ne mogu da mu pomognu. Ja ih pitam sta je sa mojim psom, imam ih dvojicu, mesanci su pitanju, zdravi i pravi, nikad im nista nije falilo, ona meni kaze da nije udahnuo antifriz u toku setnje. Ja to vece ko za inat bila u setnji sa njim, nisam primetila da je njusio ili lizao antifriz. Oni meni rekose situacija je ozbiljna, dadose nam laksativ i infuziju da mu damo mi kuci, jerje tamo bio naduven kazu pun je tecnosti dajte mu u ponoc. On tu noc kad je primio infuziju nije vise ziveo. Mucio se povratio krv vise puta i uginuo ujutru. I dalje ne znam kako i zasto sam ga izgubila. Veterinari ne znaju da mi kazu. Ne znam dal je otrovan ili sta je u pitanju. Uginuo je 20og januara. Nisam ga dala na obdukciju, sada mi je zao. Ostala sam bez mog najboljeg prijatelja.