commodore
Domaćin
- Poruka
- 4.296
Ma Klinton je pod broj jedan po shuntavilu...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo sam sad procitao i sinulo mi...uplasio sam se za momenat. A onda shvatim da je funkcinalna nepismenost zastupljena i kod nekih koji su kopjuterski pismeni.billy_THE_kid:Bozeeeeee, sta tek misle ono 30 posto funkcionalno nepismenih srba, kad ovi, koji su kompjuterski pismeni ovako rezonuju??
Srbijo , majko, neka ti bog pomogne, kad vec mi ne mozemo....
Znas li koliko Nemaca i Italijana ne zna da pise? Mnogo.PLESsitnihDEMONA:Ovo sam sad procitao i sinulo mi...uplasio sam se za momenat. A onda shvatim da je funkcinalna nepismenost zastupljena i kod nekih koji su kopjuterski pismeni.
Ali generalno,stoji ovo sto si rekao....mi smo stvarno u govnnima.
Mislim da sam pre 2 meseca procitao da je zvanican podatak ministarsva obrazovanja da je u Srbiji oko 50% funkcinonalno nepismeno i oko 20% nepismeno bukvalno.
Kada se setim da sam ja jos u osnovnoj skoli ucio da recimo u Australiji i na N. Zelandu nema nepismenih,tek onda shvatim gde smo.
Mislim kad BL Veliki Srbin pise srBski...sta da ti kazem! Kod moje bivse profesorke iz srpskog jezika bi momentalno dobio ASA za kraj godine.Bez prava na popravni!![]()
I sutra ce da se pojavi u ministarstu neka takva budala kaosto je bila i ona Colic i da krene da ispravlja pravopis.
Milsim...opsti delirijum !!!
Zasto poredjenje? Pomenuo sam kao podatak, znaci - ima i tamo iz nekih razloga. Postoji vise vrsta nepismenosti, inace.PLESsitnihDEMONA:Ako je tako kao sto kazes,onda ja predlazem da se kod nas ukinu skole. Kada je mnogo Nemaca i Talijana nepismeno,mi treba svi da budemo nepismeni.
Deco radujte se...necete vise ici u skolu!!!
Dobro. objasni mi ovu pojavu: kako to da se u nasoj nepismenoj zemlji stancuje toliki broj fakultetski obrazovanih ljudi? kako imamo vise diplomiranih na univerzitetima nego ista Nemacka a opet smo u proseku jako nepismeni? kako u jednoj Crnoj Gori da bude toliko akademika? Da li skolovanost uopste utice na opstu pismenost?PLESsitnihDEMONA:Pa jel mi treba da se ugledamo na najbolje ili na najgore? Jel treba da tezimo da budemo sto pismeniji i obrazovaniji ili danas boli tuki?
Sta me boli patka za Nemacku i Italiju (mada ne verujem),ja znam za Australiju i NZ i meni je to idela. Kao i Skandinavija.
To sam hteo reci.PLESsitnihDEMONA:To sto gomila ljudi kod nas ima diplome i vode se kao akademski gradjani nema veze sa pismenoscu. Konkretno...ogromna vecima tih ljudi koji su zavrsili neki fax su funkcionalno nepismeni.
Sta to znaci?
Funkcionalno nepismen je onaj koji ne ume da ponovi,objasni ili shvati ono sto je upravo procitao. A to je posledica sistema skolstva u kome je bilo bitno nabubati i izdeklmaovati sve nauceno napamet,bez ulaska u sushtinu.Bez da nekoga zanima sta znaci to sto je procitao ili naucio.
To su ljudi koji su bubali u skoli. Ucili sve napamet.
Tako da diploma faxa nije nikakvo merilo pismenosti. Kod nas su ljudi zavrsavali svakojake fakultete,pa je cak i Bogoljub postao DR,a sa njim i sva ostala bulumenta. A on ne da ne zna da pise,nego ne ume ni da prica.
Ja sam imao profesorku iz srpskog (bila je na zameni),koja je ladnije od leda "da li" pisala zajedno! (Za neupucene "da li" se pise odvojeno)
KOliko ljudi zna kako se pise: necu,nemoj i nisam? Fakultetski obrazovanih??? Neka 10% ne zna to je skandal! A ne zna ih barem 50 %!
Pisu "koi" umesto "koji"! I gomila drugih stvari.
Znaci problem je u sistemu skolovanja u kome se ucilo za ocenu a ne za znanje.
Broj akademika u CG heheheheheh!
CG populacija: oko 600 000
Akademska populacija 590 000 hehehehe ma na ovo necu da trosim reci.
Naravno da skolovanost utice na pismenost. Menije moja profesorka u skoli dzigericu vadila na slamku za pravpois i izrazavanje.
commodore:Ma Klinton je pod broj jedan po shuntavilu...