Osoba koja vam potpuno odgovara...

Kako to misliš?
Rekla sam da ne vredi ništa dok postoje emocije i kad nije uzvraćeno i to mora da se proživi a svakako dodje dan kad razum dolazi opet na scenu jer su emocije izbledele, stišale se jednostavno se preživelo.
Razum kreće kad emocije ne postoje tj kad počinju drastično da slabe.

razum uvek postoji (manje -vishe) , ali ne mora da iskljuchuje emocije, niti emocije razum...
ako razum preuzme kontrolu, dolazi do dominacije, tachnije , dusha se uplashi i ide linijom manjeg otpora , pod okriljem 'razuma"
kad je sve u skladu, ljubav opstaje..
ali kvrc...ne dugo.
i ne zato shto ja to kazem :lol:
jednostavno je tako.

Pa naravno da želimo ljubav da dobijemo a ne samo da je pružamo, samo nekad nije tako i dok dodjemo k sebi prodje neko vreme.
Kad prodje dolazi svest o tome o čemu pričaš a onda svane novo jutro i čovek oseti oslobodjenje pa krene dalje svojim putem.

problem sa jakim emocijama je sto one inhibiraju um..tj usmeravaju razuman tok misli. zapravo sve jake emocije nas renderuju prilicno glupima..I razumne misli nam se vrte u krug..svest je pod dejstvom takvih jakih emocija izrazito suzena.
ali svest ima dva dela..svest spoljasnje sredine I samosvest..odnosno deo svesti koji je zapravo svesten sebe I svoje svesnosti..vec je komplikovano znam jbg
ta veza izmedju emocije I razuma fukcionise u oba smera..kako emocijom utices na razum tako razumom utices I na emociju..
kljucni elemenat je namerna upotreba..maste
emocionalni um coveka ne pravi razliku medju stvarnom I zamisljenom situacijom..jednostavno porizvodi potrebnu emociju ..( zbog toga I osecamo emocije dok sanjamo iako se san odvija samo u nasoj virtuelnoj stvarnosti maste )

Jeste li u braku/u vezi sa osobom koja vam potpuno odgovara, kakvu ste nekad zamisljali kao zivotnog suputnika, koju zaista volite i sl.?
Ili je to osoba na koju ste "slucajno naisli" a vasa prava ljubav je negde drugde?
Jeste li nakon neuzvracene ljubavi nasli nekoga koga mozda i ne volite ali barem ga imate uz sebe?

zaebano pitanje...

potreba nije samo puko praznjenje
iskreno, mislim da je to i ''punjenje''
neka to budu i preke reci, naboj, elektricitet ali i male stvari koje ti oboje dan
spremnost na ludilo koje te konzumira

ne smes ramisljati na tom nivou! ili - ili
nijedna situacija, veza nije slucajna ni usputna ni odredjujuca
fatalisti i oportunisti mi se gade
zato na drugo pitanje necu ni odgovoriti

Ovo trece mi je strasno. To "daj sta das" je potpuno degradirajuce.

mda
pretpostavljam da se ne misli na skupljanje otpadaka i ženjenje kineskinje zbog papira
al teima je inače ok - koliko je zapravo na kraju završilo s osobom koja im bar odgovara ako ne i voli
a raspada je na sve strane, nije teško naći kontra primere
u suštini ljudi teško priznaju i sebi i javnosti, zapravo teže javnosti da se usrali na kraju s brakom
a spolja naravno da nikom nije degradirajuće ako se neko vodi kao venčan i roditelj
nego ako je neko samac... kao samac ali srećan... u to niko ne veruje, pa ni sami... e to je društveno degradirajuće, stopostotno

Back