Osnov korupcije, kod nas, je naša plemenska svest ?

• Začetnik teme Začetnik teme Plant
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno, drzavu i grb imamo prije Srbije.
Већ живиш у свом свету мржње, зар ти је потребан и свет лажи ? Можда неке странце можеш слагати што се тиче историје, али корупција у ЦГ је нешто што не можеш да сакријеш.

Poslednja izmena od moderatora:
Па да свашта нешто, али подела није кључни фактор, јер онда би то свуда био узрок.
Највећи проблем је недостатак патриотизма, услед вишевековне окупације, која је урушавала државотвнорне елементе.
Имаш тога и у Хрватској, више поштују усташу лопова, него поштеног Србина.
Znas li da postoji teorija da je za patriotizam najvazniji odnos izmedju muskaraca kao i odnos otac sin...
Akko je to poremeceno nasiljem, onda slabi patriotizam u jednoj zemlji mislim da je ocigledno zasto...

Patriotizam se i dalje zove, kao sto se pravoslavci zovu i kad su po karakteru vec presli u katolike, tj nema vera osobine pravoslavlja nego se samo tako zove...
Ali slabi patriotizam losim odnosima izmedju muskih osoba u naciji..
Zene ne donose mnogo na tanjir patriotizma, tu vazi ona rimska poslovica, kad osvojis neku teritoriju , zene su tu poklon koji ce da ti da potomstvo pareci se sa osvajacem, ne znam da li je bukvalno upotrebljena rec parenje, ali jeste nesto u tom smislu...

Tako da sto se zena tice svaki vlastodrzac je otac nacije....

Stvarno ne znam da li je gore stanje u Makedoniji ili u CG , ali je CG gora po pitanju samovolje i nepostovanja opstih pravila poslovanja, jer svaki prevoznik u CG moze kad mu se digne da naplati kartu putniku koliko hoce, zavisno od nacionalnosti ili sta mu se vec ne svidja..

Ana ovoj listi MK i CG su kao mala korupcija, to je smesno ..
CG znam stanje, to je smesno...tamo ni burek ne uzimas bez veze...
Stand da zakupis na nekom vasaru , ili na ulici ni to ne moze bez korupcije...naravno u opstini...
Ali ne moze...Ako im se hoce ima da izbuse obalu i da tamo prave kamenolom....moze mu se, najblize mu..ima tu zemlju i kraj..

Znas li da postoji teorija da je za patriotizam najvazniji odnos izmedju muskaraca kao i odnos otac sin...
Akko je to poremeceno nasiljem, onda slabi patriotizam u jednoj zemlji mislim da je ocigledno zasto...

Patriotizam se i dalje zove, kao sto se pravoslavci zovu i kad su po karakteru vec presli u katolike, tj nema vera osobine pravoslavlja nego se samo tako zove...
Ali slabi patriotizam losim odnosima izmedju muskih osoba u naciji..
Zene ne donose mnogo na tanjir patriotizma, tu vazi ona rimska poslovica, kad osvojis neku teritoriju , zene su tu poklon koji ce da ti da potomstvo pareci se sa osvajacem, ne znam da li je bukvalno upotrebljena rec parenje, ali jeste nesto u tom smislu...

Tako da sto se zena tice svaki vlastodrzac je otac nacije....
Ни ти који су освајали друге нису етнички чисти и њих је неко пре њиховог освајања, такође освајао и мешао.

Šta kažete, da li se nismo izvukli iz te potrebe da pripadamo, da budemo veliki petlovi na malom bunjištu ?
Da se delimo na navijače Zvezde ili Partizana, za Vučića ili protiv,.. za Obrenoviće ili Karađorđeviće,..
Da činimo usluge ja tebi - ti meni, jer mi smo u istom klanu ?

Основ корупције су жене које подржавају такав коруптивни 'систем'

Жене које надјачале оне жене које не подржавају коруптивни систем

351896

Да, Плант је помињањем племенске свести, претпоствљам, желео да истакне дужину трајања коруптивности код нас, а и шире.
Западњаци нису имали османску владавину , па ни утицај...
Они су корупцију легализовали, да кажем упристојили и унутар ње поставили правила.
У тој чињеници лежи и одговор на питање,
"Како се борити против корупције?"
Успоставити тржишна првила и легалзовати је.
Oni imaju tzv. lobističke grupe i to je sve po zakonu. Legalno uzimaju pare da poguraju stvar. Lakše ide na nižim nivoima. Kao i kod nas. Dati lekaru 100 do 200e ke postalo normalno. Staviti stoju u indeks i lupiti knjigu i odgovaraš naučena tri pitanja. I to traje ihahaj. To će se teško iskoreniti.

Back