Osmeh dana

43065472_969761496545459_8025167029893857280_n.jpg

Fatina priča

1. Moj Mujo je jako pažljiv. Triput sedmično me vodi na burek. Ja ga napravim i ispečem, a on mi kaže: "Hajd, izađi, bona, iz kuhinje i pojedi i ti malo".
2. Popodne nikad ne spavamo zajedno. On spava sam na kauču u dnevnom, a ja brišem prašinu i perem suđe.
3. Svakog mjeseca, čim dobije platu, kupuje mi poklone. Uvijek dobijem deterdžent za suđe, da se ne mučim i perem na suho, i WC sanitar da ne moram da trljam kadu i pločice samo četkom i vodom. Zato svaki dan kažem sebi: "Bona, Fato, koje si ti sreće. Pa, đe nađe ovakvog čovjeka?!"
4. Rođena sam u novembru, pa mi Mujo za svaki rođendan pokloni čet‘ri metra drva i onda gleda kako uživam u poklonu dok ga unosim u podrum. Dok uživamo kraj vatre u peći, ja odmah pomenem da bih za Novu godinu voljela dobiti na poklon dvije tone uglja. Iako kitpi od bijesa, uvijek se suzdrži pa me ne odalami, al’ kaže: "Tek si jedan poklon otvorila, a već misliš na drugi". Al‘ takve smo mi žene, šta se tu može...
5. On me kao dobar muž tjera da držim dijetu kako bih dobro izgledala. Stavio je ključ na frižider, a ako napravim batake za ručak, on pojede sve, a meni, duša moja, ostavi samo krumpir. Kad mu kažem: "Mujo, pa nisu nam djeca na dijeti, ostavi im bar jedan batak", on mi odgovara: "Jesu, cure su, moraju biti mršave". Takav je moj Mujo, pravi moderni domaćin koji vodi računa da mu žena i ćerke uvijek budu vitke.
6. Kad šetamo robnom kućom, izgledamo kao zaljubljeni par jer me on drži za ruku. Lijepo mi je zavrne da ne mogu ništa da pipam.
7. On neće da s‘ ja mučim, pa me svake noći istjera iz spavaće sobe da ne bih morala slušati njegovo hrkanje.
8. Što jes’, jes’, ne da mi da sama radim po kući. Uvijek natjera mene i moju majku da zajedno radimo.
9. Nikad se ne kupa bez mene. Jednom mjesečno fino me zamoli da mu ugrijem vodu, naspem u kadu i da mu istrljam leđa. Uvijek plače ako ga šampon ujede za oči, al’ šamar mi lupi samo ako ga baš jako peče. Ako budem dobra i ne ujede ga nikako za oči, onda me pusti da se okupam u istoj vodi kad on izađe iz kade. Srce moje najveće.
:zkez:

Pa recimo zbog toga što mislim da je šteta da takav mozak bude zarobljen u kabini šlepera.
Zbog toga što mislim da on može mnogo više nego da bude šofer.
Ali, neka je živ, zdrav i srećan, bez obzira na to šta ja mislim.

Da, to si u pravu. Jedan od najgorih poslova koji čovek može da radi. Ja se ubih pričajući klincima da se okanu volana i kamiona i da rade bilo šta drugo. Ali oni samo kamion pa kamion. Dok ne odrade prve tri vožnje, posle plaču ko godina.

- - - - - - - - - -

Ja sam više mislio da svakako treba da budeš ponosna što je dečkić tako pametan ali sad mi je jasno.

Da, to si u pravu. Jedan od najgorih poslova koji čovek može da radi. Ja se ubih pričajući klincima da se okanu volana i kamiona i da rade bilo šta drugo. Ali oni samo kamion pa kamion. Dok ne odrade prve tri vožnje, posle plaču ko godina.

- - - - - - - - - -

Ja sam više mislio da svakako treba da budeš ponosna što je dečkić tako pametan ali sad mi je jasno.
Nekog dok ne pustiš da sam udari glavom o zid, sve je džabe.
Opet kažem, nek su mu srećni svi putevi kojima bude krenuo, i neka ja nikada ne budem u poziciji da mu kažem "A kada sam ti ja pričala, nisi hteo da slušaš".

Nekog dok ne pustiš da sam udari glavom o zid, sve je džabe.
Opet kažem, nek su mu srećni svi putevi kojima bude krenuo, i neka ja nikada ne budem u poziciji da mu kažem "A kada sam ti ja pričala, nisi hteo da slušaš".

U Kragujevcu 300 lekara na birou,i ni jedan vozac.
Plata maticara 27.000,plata vozaca 60 000,i nema ih.
prosla su vremena fakultetlija koji nikome ne trebaju,i po svetu sam se nagledao doktorkica kako ciste po kucama.Pusti ti njega neka radi sta misli,pametniji je od tebe to ti garantujem.Ko hoce da uci moze i da vozi i da uci,svuda se vise ceni ucenje uz rad osim u Srbiji,ako je iole pametan nece ni da radi u srbiji.zasto bi,od Nove godine moze da vozi u nemackoj bez problema,ne treba ni da ide u ambasadu.Pametni su ti mladi ljudi,samo ako ih roditelji ne sputavaju.

Leži Mujo na ulici i pored njega natpis PARALIZOVAN OD ROĐENJA.
Prilazi neka žena, stavlja pare u kutiju i kaže mu:
-Moglo je biti i gore, mogli ste biti slepi od rođenja!!
A Mujo joj odgovori:
- Kad sam bio slep, uvalili mi neke lažne eure, zamalo nisam na robiju završio.

Više volim maminu sestru nego svoju. Mamina sestra mi je tetka, a moja mi nije ništa!

Moja mama ima bebu u stomaku, ali ne znam kako ju je progutala.

Na mame se ne galami, one su korisne.

Kada se dvoje zaljubljenih prvi put poljubi, odmah se sruše i ne ustaju najmanje sat vremena, a i više.

Poluostrvo je ostrvo koje još nije dokraja napravljeno.

Baka je debela zato što je puna ljubavi.

Ja bi tako rado imala još jednog brata, ali moja mama koristi tampone.

Što je čovek stariji, njegovi zubi su sve skuplji.

Devojčice ne mogu stojećki piškiti zato što nemaju za šta da se drže.

Kada baku bole zubi, ona njih jednostavno ostavi u čaši.

Jednom sam bila tako bolesna i imala sam 40 kila temperature.

Ja nemam više baku, nju su posadili na groblju.

Moraju li mame takođe jesti travu da bi im iz grudi teklo mleko?

Na Marsu ima života. Ali to je samo hipotenuza.

Izraelci su napravili zlatno tele jer nisu imali dovoljno zlata za zlatnu kravu.

Švajcarske krave koriste se pretežno za pravljenje čokolade.

Stanovnici Sardinije zovu se Sardine.

Da bi se bila dobra, medicinska sestra mora biti potpuno sterilna.

Doktori kažu da su smrtonosne bolesti najgore.

Kad se moj mlađi brat rodio morali su ga staviti u akumulator.

Leptir je insekt iz porodice helikoptera.

Najkorisnija životinja je svinja. Od nje možemo upotrebiti sve, meso od napred i iza, kožu za cipele, čekinje za četke i ime za psovanje!

Zoološki vrt je super stvar. Tamo možemo videti i životinje koje ne postoje.

Životno osiguranje je novac koji dobije onaj koji preživi smrtni slučaj.

Razlika između sela i grada je ta što je trava na selu iz jednog djela, a u gradu je isprekidana.

Ne znam koliko imam godina, to se stalno mjenja.

Jako sam se uplašio kad se mama razboljela. Pomislio sam da će nam tata kuhati.

Svi psi vole vodu. Neki čak toliko da u njoj i žive. To su morski psi.

Akvarum je malo stakleno more gde žive domaće ribe.

Alimentacija je plaća za decu kada im se tata odseli.

Usvajanje je mnogo bolja mogućnost od rađanja. Tako roditelji mogu sami izabrati dete i ne moraju prihvatiti baš onoga koga su dobili.

Papa živi u Vakuumu.

Sve ribe nose jaja, a ruske čak i kavijar.

Krave ne smeju brzo trčati da ne bi prolile mleko.

Kod nas, muškarci se mogu oženiti samo sa jednom ženom. To se zove monotonija.

Ne razumem zašto se mama toliko ljuti što smo razbili vazu. Ionako je bila stara i kineska, a ne naša!

Moja sestra je opet položila razred sa odličnim uspehom, sve same petice. Ona to meni namerno radi!

Baka nam je otišla na onaj svet. Sad i mi imamo nekog u inostranstvu!

Dečije umotvorine

Poslednja izmena:

Back