OSLIKAVANJE ZIDOVA...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:) Ma pusti, jos malo, i vise nista nece ostati slobodno... Sta cu, otkrio sam da mi se mnooogo svidja rad u velikom formatu, i ozbiljno sam resio da ovladam tehnikom (koliko god je to moguce). Taman morao da oslikavam jedan mural, preko drugog, dok ne budem sasvim zadovoljan...

Odavno me je vec nervirao jedan "nefunkcionalan" zid u stanu. I tako, pre par dana me uhvatio neki proletnji neizdrz, pa resih da se malo razmrdam po kuci... Rezultat ove "groznice", je Modesti Blejz, velicine 1,70 x 1.50 m...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Mnogo mi se svidja. Htela sam te pitati cime si radio? Ja sam oslikala pri dnu zid u dnevnoj sobi i jedan zid u hodniku, bojom za beton. Namerno sam negde nanosila i vise slojeva, da bude reljefno. Kada nadjem vremena, slikacu.

jao fantazija!!

sta znachi prenositi crtez preko projektora? i kojim cetkicama se mesaju te jupol boje? i da li je bolje da zid pre toga bude gletovan?

elem, krecem da radim crtez u decojoj sobi, pa su mi svi saveti dobrodosli! :)))))

Ne mora preko projektora,ima jeftiniji,mada malo komplikovaniji nacin.Uzmes sliku koju zelis da precrtas i napravis mrezu na njoj(kvadratice preko cele slike).Zatim na zidu uradis istu mrezu,vecu naravno ako zelis da crtez bude veci,i precrtavas kocku po kocku.Ja sam tako radio (pogledaj slike gore) i uopste nije ispalo lose.Sto se tice boja...Uzmi vise vrsta tonera za jupol,i onda ih mesaj dok ne dobijes boje koje ti trebaju.Oni nisu skupi(70 din po bocici) a ima dosta raznih boja da se nadje.Gletovanje ne mora,osim ako jupol na mestu kom zelis da crtas nije nas mnogo ispucao.
P.S.sa projektoprm je lakse,kao i sa gotovim bojama.Ali licno mislim da ovim nacinom koji sam opisao,uneses malo vise sebe u sliku,pa ti mozda i bude malo draza.:D

Moja soba :klap: inace radio moj deda :worth:
523832_304917452917103_100001965522983_723458_107242188_n.jpg

odlichno imam projektor, tako ce biti preciznije, a crteze radim sama svojom rukom.
zid jeste malo neravan, nije bash gladak, ali dobro, prvi put radim.

koje cetkice da uzmem?

hvalaaaaaa :)

Mozes i valjkom :D,ako ima velikih povrsina.....Ja licno koristim obicnu cetku za vece povrsine,a za one male i fine krvinice,coscice i sl. koristim cetkicu za likovno,otimam od klinaca kada ne idu u skolu :D...Znaci sve zavisi od velicine povrsine koja se boji...Pusti masti na volju.Pozzz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back