Van razuma
Iskusan
- Poruka
- 6.278
Sta je smesno
mogu uci preko svojih poruka
mogu uci preko svojih poruka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
то ти ништа не ваљаjel dobro to![]()
Ова ти је добра. Регионалан. Ако већ не може светски.Batice,, privatno sam lijeni, nadroksani mediteranac, dok sam na poslu poput svapskog stroja.
Ne osjecam vise nacionalno, vec vise regionalno ima dublju poveznicu cak pomalo spiritualnu.
Dalmatinac.
Tako bi se izjasnio.
Osećam se k'o da ne pripadam ovom vremenu.Kako se osjecate?
S cime se identificirate?
Sto je ona vasa srz?
HA HA HAHA ŠICKako se osjecate?
Sto je ona vasa srz?

Ono kad misliš da si uradio diktat za pet, a dobiješ kecaPod hitno na tečaj iz "inćunskog".
Ovo nije ni za duju.
Što ne gledaš "Malo misto"?
Sve si rekao.Ono kad misliš da si uradio diktat za pet, a dobiješ keca
Zašto je negde 'm' a negde 'n' na kraju reči, jeben im sve nepismeno?
Zatucani slavidu, u jeben ti sunce koja je to usrana inćunska palatalizacijaSve si rekao.
Najbolje mi bilo u srednjoj kada je vlajo odgovarao lektiru pa rekao "...i onda su oni pošli ća...", a profesor Ninčević odskočio od stolice, kao da ga je netko šilom ubo u guzicu.
Evo lagana lekcija iz inćunskog jezika, šteta što ima dosta pozadinskog šuma.
Vidiš, to ti je bodulski, a vjerovao ili ne, od sela do sela bi to drukčije izgovorili.Zatucani slavidu, u jeben ti sunce koja je to usrana inćunska palatalizacija
Hvala što me ne obori na popravni <3Vidiš, to ti je bodulski, a vjerovao ili ne, od sela do sela bi to drukčije izgovorili.
Iako ja nisam ekspert, bodulski ima toliko talijanštine za ne povjerovati, moja mater npr. zna bodulski izraz za "gelender".
OK, u stanju sam razumijeti Kaljane kada su među sobom i opuste se, drugima to zvuči kso mijaukanje, čak i rođenim Zadranima, tsko da ipak mislim da bi iz bodulskog dobio neku kukavnu tricu.
Meni isto.Hvala što me ne obori na popravni <3
Inače, od tih dijalekata najteže mi je razumeti one Međimurce, neka kombinacija slovenačkog i mađarskog, bože sačuvaj. Skoro sam odustao od knjige Kristijana Novaka zbog toga.
Prije bih razumeo pentakostalnog luđaka koji mumla na 'anđeoskom' jeziku nego Međimurca iskrMeni isto.
Jednom sam pokušao pred Međimurcem imitirati njegov govor, samo me pogledao i rekao da sam se dovoljno osramotio, te da nema više potrebe da otvaram usta.
Mudro sam ga poslušao i začepio.

Kako se osjecate?
Sto je ona vasa srz?
Dobro, jasno mi je da se rad moderatora ne komentira, ali ovo je van svake pameti.
Obrisali mi upise iz "Naše malo misto" i na vlastitoj temi me se upućuje u "kafanu"????
OK... ali može li barem konoba, umjesto kafane?
![]()
Džudi, sada bi ti mogao napisati da se napušiš kur*ca, ali neću, zbog toga što mislim da je sve jedna velika zabuna.Sva ova diskusija o jeziku mogla je i uvek može da se vodi u ptf-u Pozorište i Književnost".
Rado bih i ja komentarisala o dijalektima i šta razumem, šta ne razumem.
Da se vratim na temu:
Ja sam Zemljanka, žena. Srpkinja koja ima u porodici mnogo nacija i pravoslavce, kalvine, katolike, kada je vera u pitanju..
Ja sam Beograđanka, sestra, tetka, kćerka.
Džudi, sada bi ti mogao napisati da se napušiš kur*ca, ali neću, zbog toga što mislim da je sve jedna velika zabuna.
Pa što smo na ovoj temi skrivili?
Nema vrijeđanja, ljudski komuniciramo... koji ti je vrag?
Čak sam i ja pristojan i normalan.
Što je gotovo?Spamuješ svoju temu.i sad je gotovo.
Realno, može da se piše o osećaju identiteta, a može i o dijalektima na ptf- "Pozorište i Književnost" je su te dve teme zanimljive.
Što je gotovo?
A onda izvoli zaključati, što da ti drugo kažem.
Aj' živila.
![]()