Osjecaj identiteta

Nije fer od strane foruma da blokiran clan moze da vidi sta je pisao onaj ko ga je blokirao, jer da nije bio bezobrazan nebi ni bio blokiran, odnosno ignorisan, i sad taj neko kvaran i bezobrazan treba da cita sta ja pisem i I dalje da se nasladjuje mojom mukom

e pa to je velika nepravda, velika... I NIKAKO NIJE FER

Kako se osjecate?
S cime se identificirate?
Sto je ona vasa srz?
Osećam se k'o da ne pripadam ovom vremenu.
Ja sam seljanka koja je otišla u svet.Indentifikujem se "spolja' kao civilizovana osoba,ali to nije moja srž.Ja sam civilizovana seljanka(seljanka u srcu i duši).Zato što su me takvi ljudi odgajli i isklesali",ostalo je samo "nadgradnja", takoreći. Ustvari i nije nikakva nadogradnja.Sve što sam pametno u životu čula i naučila, naučila sam od svoje bake. Sve ostalo je životarenje u potrošačkom svetu.

Poslednja izmena:
Ono kad misliš da si uradio diktat za pet, a dobiješ keca

Zašto je negde 'm' a negde 'n' na kraju reči, jeben im sve nepismeno?
Sve si rekao.
Najbolje mi bilo u srednjoj kada je vlajo odgovarao lektiru pa rekao "...i onda su oni pošli ća...", a profesor Ninčević odskočio od stolice, kao da ga je netko šilom ubo u guzicu.

🤣

Evo lagana lekcija iz inćunskog jezika, šteta što ima dosta pozadinskog šuma.

Sve si rekao.
Najbolje mi bilo u srednjoj kada je vlajo odgovarao lektiru pa rekao "...i onda su oni pošli ća...", a profesor Ninčević odskočio od stolice, kao da ga je netko šilom ubo u guzicu.

🤣

Evo lagana lekcija iz inćunskog jezika, šteta što ima dosta pozadinskog šuma.

Zatucani slavidu, u jeben ti sunce koja je to usrana inćunska palatalizacija

Zatucani slavidu, u jeben ti sunce koja je to usrana inćunska palatalizacija
Vidiš, to ti je bodulski, a vjerovao ili ne, od sela do sela bi to drukčije izgovorili.

🤣

Iako ja nisam ekspert, bodulski ima toliko talijanštine za ne povjerovati, moja mater npr. zna bodulski izraz za "gelender".

OK, u stanju sam razumijeti Kaljane kada su među sobom i opuste se, drugima to zvuči kao mijaukanje, čak i rođenim Zadranima, tako da ipak mislim da bi iz bodulskog dobio neku kukavnu tricu.

"Naše malo misto" i "Pop Ćira, pop Spira" ispratim bez da trepnem, "Gruntovčani" puno teže, a "Zona Zamfirova" sam gledao s titlovima.

Vidiš, to ti je bodulski, a vjerovao ili ne, od sela do sela bi to drukčije izgovorili.

🤣

Iako ja nisam ekspert, bodulski ima toliko talijanštine za ne povjerovati, moja mater npr. zna bodulski izraz za "gelender".

OK, u stanju sam razumijeti Kaljane kada su među sobom i opuste se, drugima to zvuči kso mijaukanje, čak i rođenim Zadranima, tsko da ipak mislim da bi iz bodulskog dobio neku kukavnu tricu.
Hvala što me ne obori na popravni <3

Inače, od tih dijalekata najteže mi je razumeti one Međimurce, neka kombinacija slovenačkog i mađarskog, bože sačuvaj. Skoro sam odustao od knjige Kristijana Novaka zbog toga.

Hvala što me ne obori na popravni <3

Inače, od tih dijalekata najteže mi je razumeti one Međimurce, neka kombinacija slovenačkog i mađarskog, bože sačuvaj. Skoro sam odustao od knjige Kristijana Novaka zbog toga.
Meni isto.

🤣

Jednom sam pokušao pred Međimurcem imitirati njegov govor, samo me pogledao i rekao da sam se dovoljno osramotio, te da nema više potrebe da otvaram usta.
Mudro sam ga poslušao i začepio.

Sva ova diskusija o jeziku mogla je i uvek može da se vodi u ptf-u Pozorište i Književnost".

Rado bih i ja komentarisala o dijalektima i šta razumem, šta ne razumem.

Da se vratim na temu:

Kako se osjecate?
S cime se identificirate?
Sto je ona vasa srz?

Ja sam Zemljanka, žena. Srpkinja koja ima u porodici mnogo nacija i pravoslavce, kalvine, katolike, kada je vera u pitanju..

Ja sam Beograđanka, sestra, tetka, kćerka.

:eek:

Dobro, jasno mi je da se rad moderatora ne komentira, ali ovo je van svake pameti.
Obrisali mi upise iz "Naše malo misto" i na vlastitoj temi me se upućuje u "kafanu"????
OK... ali može li barem konoba, umjesto kafane?

:eek:

Vratila sam postove, ali je cela tema..ćaskanje, malo svađe iz 2020. i sada se ćaska o jeziku, tj o dijalektima.

Nema ovde puno dodirnih tačaka sa psihologijom. 🙂

Sva ova diskusija o jeziku mogla je i uvek može da se vodi u ptf-u Pozorište i Književnost".

Rado bih i ja komentarisala o dijalektima i šta razumem, šta ne razumem.

Da se vratim na temu:

Ja sam Zemljanka, žena. Srpkinja koja ima u porodici mnogo nacija i pravoslavce, kalvine, katolike, kada je vera u pitanju..

Ja sam Beograđanka, sestra, tetka, kćerka.
Džudi, sada bi ti mogao napisati da se napušiš kur*ca, ali neću, zbog toga što mislim da je sve jedna velika zabuna.

Pa što smo na ovoj temi skrivili?
Nema vrijeđanja, ljudski komuniciramo... koji ti je vrag?
Čak sam i ja pristojan i normalan.
Što smo skrivili?
Ozbiljno pitam.

Džudi, sada bi ti mogao napisati da se napušiš kur*ca, ali neću, zbog toga što mislim da je sve jedna velika zabuna.

Pa što smo na ovoj temi skrivili?
Nema vrijeđanja, ljudski komuniciramo... koji ti je vrag?
Čak sam i ja pristojan i normalan.

Spamuješ svoju temu. 🙂 i sad je gotovo.

Realno, može da se piše o osećaju identiteta, a može i o dijalektima na ptf- "Pozorište i Književnost" je su te dve teme zanimljive.

Back