ali nece te usrane alfa cestice!!!!
jbte, jel sve mora da vam se crta.....
Обер, нико није рекао да че алфа честице израчивати радиоактивност.
Сви ми иоле потковани физиком знамо да се радиоактивност ослобађа распадом језгра.
А Уранијум је алфа емитер, а алфа честице имају јако велику енергију и ја, лично, сам се за њих везала из медицинског аспекта.
У медицини, постоји једна грана која се зове Нуклеарна медицина.
Она служи у сврху дијагностике и терапије одређених стања, обично ни мало наивних.
Алфа емитери се не користе јер у додиру алфа честице са ткивом тј. ћелијама, енергију ослобађају у виду топлоте и моментално спрже исто.
Значи, није им одобрена примена ни у ком смисли у тој грани медицине.
А алфа честице си ти поменуо, па сам се ја надовезала с причом...е сад, можемо о њима и ако експлодира и реактор, што је мало вероватно...
А о радиоактивности кад је реч, знамо шта се дешава на Космету.
Рађају се деца са две главе, људи умиру од галопирајућих леукемија, карцинома који потпуно атипични, никад виђени до сад...е то је последица радиоактивности, распада језгара Уранијума који тамо бачен, па преко земље доспео у воду, па преко воде људима у организам.
Знамо да му је полувреме распада енормно дуго, самим тим, ти људитамо ће бити изложени зрачењи ихихиии дуго.
А да ли је то часно ратовање и поштовање правила ратовања?
Није Обер, и то је суштина ове приче!
Па сад, размисли о томе како би ми Срби, само на основу тога, требали да се поставимо према ''милосрдној'' Европи.