Осиромашени уранијум

Neko ko gleda u monitor, primetio bi http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6272244&postcount=175

A za ono ''ni ovde nije bolje'' -----
k022.gif

A ja ne bih. Hvala, to je posao za patriote, a ne za nas izdajnike.

Neko ko gleda u monitor, primetio bi http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6272244&postcount=175

A za ono ni ovde nije bolje'' -----
k022.gif

A ja ne bih. Hvala, to je posao za patriote, a ne za nas izdajnike.

Два иста линка..уствари исто питање на два места док не стигне одговор, ииии ?:-o

Шта је ту чудно...па и ти то радиш док не натераш некога да ти одговори или је то код тебе нормално а код мене патриЈотски ?...:lol::lol::lol:

Два иста линка..уствари исто питање на два места док не стигне одговор, ииии ?:-o

Шта је ту чудно...па и ти то радиш док не натераш некога да ти одговори или је то код тебе нормално а код мене патриЈотски ?...:lol::lol::lol:

Prso, ispraznili ste me... Ispravljam.. :mrgreen:

ali nece te usrane alfa cestice!!!!
jbte, jel sve mora da vam se crta.....
Обер, нико није рекао да че алфа честице израчивати радиоактивност.

Сви ми иоле потковани физиком знамо да се радиоактивност ослобађа распадом језгра.
А Уранијум је алфа емитер, а алфа честице имају јако велику енергију и ја, лично, сам се за њих везала из медицинског аспекта.

У медицини, постоји једна грана која се зове Нуклеарна медицина.
Она служи у сврху дијагностике и терапије одређених стања, обично ни мало наивних.

Алфа емитери се не користе јер у додиру алфа честице са ткивом тј. ћелијама, енергију ослобађају у виду топлоте и моментално спрже исто.

Значи, није им одобрена примена ни у ком смисли у тој грани медицине.
А алфа честице си ти поменуо, па сам се ја надовезала с причом...е сад, можемо о њима и ако експлодира и реактор, што је мало вероватно...

А о радиоактивности кад је реч, знамо шта се дешава на Космету.
Рађају се деца са две главе, људи умиру од галопирајућих леукемија, карцинома који потпуно атипични, никад виђени до сад...е то је последица радиоактивности, распада језгара Уранијума који тамо бачен, па преко земље доспео у воду, па преко воде људима у организам.

Знамо да му је полувреме распада енормно дуго, самим тим, ти људитамо ће бити изложени зрачењи ихихиии дуго.

А да ли је то часно ратовање и поштовање правила ратовања?

Није Обер, и то је суштина ове приче!

Па сад, размисли о томе како би ми Срби, само на основу тога, требали да се поставимо према ''милосрдној'' Европи.:idea:

А да ли је то часно ратовање и поштовање правила ратовања?

Na ovo da se osvrnem samo.

Rat sam po sebi znači uraditi nešto na silu, oružjem (sredstvom ubijanja, dakle smrtonosna stvar) kada diplomatija ne da rezultate.
Po meni, automatski tu nema više pridržavanja nikakvih pravila druge ili treće strane, već samo pravila onoga ko čini određena dela. Nema časnog, nema poštovanja, nema pravila.
Npr:
svađamo se, vičemo jedni na druge, pa onda pokušaj dogovora i sve neuspešno. I neko proceni da je dovoljno jak/jači i uzme oružje i ide da uradi šta je naumio, ovog puta bez poštovanja onog drugog (a ako se ovaj pobuni, biće ubijen).

Ma ne ulazim sad u priču ko je pisao, potpisivao i sl.

Meni je paradoksalan sam termin - pravilo rata i časno ratovanje. Ako smo prošli sve faze u rešavanju nečega, a samim tim došli do rata (ubijanje, uklanjanje), zar nije apsurd da se očekuje poštovanje ičega što dolazi sa neprijateljske strane?

Ma ne ulazim sad u priču ko je pisao, potpisivao i sl.

Meni je paradoksalan sam termin - pravilo rata i časno ratovanje. Ako smo prošli sve faze u rešavanju nečega, a samim tim došli do rata (ubijanje, uklanjanje), zar nije apsurd da se očekuje poštovanje ičega što dolazi sa neprijateljske strane?

U otpunosti se slazem sa ovim to si rekao.
Kad cujem izraz HUMANO RATOVANJE, neznam da l da se smejem ili placem...
Uzgred, srecan rodjendan.

Da zakljucimo..."milosrdna" (nikad mi nece biti jasno zasto neki cesto koriste ovaj izraz) Evropa i USA su uzasnim ubojnim sredstvima koja sadrze DU intenzivno dejstvovali po Kosovu da bi se kasnije, polako ali sigurno, albanski narod (koji je tamo u ogromnoj vecini) pretvorio u mutante i, posledicno, nestao sa tog podrucja?

Da zakljucimo..."milosrdna" (nikad mi nece biti jasno zasto neki cesto koriste ovaj izraz) Evropa i USA su uzasnim ubojnim sredstvima koja sadrze DU intenzivno dejstvovali po Kosovu da bi se kasnije, polako ali sigurno, albanski narod (koji je tamo u ogromnoj vecini) pretvorio u mutante i, posledicno, nestao sa tog podrucja?
1. нису бомбе бацане само на Космет
2. на Космету је тада живело, такође, много Срба
3. Србији се повећала инцидента рака за 300% од '99. године

Води рачуна о здрављу, можда и тебе задеси та несрећа, поново.:cool:

1. нису бомбе бацане само на Космет
2. на Космету је тада живело, такође, много Срба
3. Србији се повећала инцидента рака за 300% од '99. године

Води рачуна о здрављу, можда и тебе задеси та несрећа, поново.:cool:

Ne pricamo o bombama, vec skoro iskljucivo o topovskim zrnima.
Ne znam za "Kosmet", ali na Kosovu jeste zivelo dosta Srba, ali posto su, po recima mnogih sa ovog foruma "milosrdna" US i EU cudovista imala za nameru da potpuno otstrane Srbe sa Kosova, podrazumeva se da je DU bio namenjen Albancima koji je trebalo da ostanu na Kosovu.
Bila bi interesantna statistika koja pokazuje koliko je u Srbiji povecan broj malignih obolnjenja od explozije u Cernobilu...to od '99 nije dovoljno merodavan podatak posto mnogim malignim oboljenjima treba "malo vise vremena" da se razviju.

Zahvaljujem na preporuci o vodjenju racuna o sopstvenom zdravlju, ne ocekujem da zivim dovoljno dugo u ovakvom okruzenju da bi mi se "ponovo", kako kazes, desila nesreca na koju aludiras.

Back