Осигурање приликом путовања

• Začetnik teme Začetnik teme cange
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Delta Generali ima opciju osiguranja na godinu dana...sa vise ulazaka u zemlju u ukupnom trajanju osiguranja od max 30 dana...cena 3860,00 po osobi.
Ja sam pre neki dan uplatila za jednog od mojih zaposlenih koji cesto putuje u inostranstvo.
E sad...nije mi jasno kako oni znaju kad si koliko dana potrosio od tih 30...:think:

ako ulazi legalno u EU znaci da ima pasos u kome je evidentiran ulazak kao i izlazak iz EU.u slucaju da mu se nesto desi 32.dana,osiguranje ne vazi.sve je tako jednostavno proverljivo :)

Slazem se...ali znas li koliko puta meni niisu lupili pecat u pasos,prilikom ulaska ili izlaska...jedino ako kontaktiraju sluzbe na granici pa da proveravaju ;)

onda si ti izuzetak;),jer je obaveza pasoske kontrole u Sengen zoni da lupi pecat u pasos (cak i drzavljanima Rumunije i Bugarske,a od jula i Hrvatske tj. u sve pasose koji ne pripadaju Sengen zoni)

Jel moze neko da proveri ... meni je malo teze odavde ...
Koliko se secam , Srbija je sa Grckom imala nekad neki dogovor , ugovor ... o koriscenju drzavnih zdravstvenih intitucija , besplatno u hitnim slucajevima .
Osiguranja , putnicka, koje mi uzimamo ... su uglavnom bila za privatne ordinacije po manjim mestima gde turisti idu
Juce su bila dva slucaja ... jedan infarkt i covek je zadrzan u bolnici na aparatima i jedan sa povredama isto obradjen u bolnici ( drzavnoj )
Porodica ovog sa infarktom , kad su zvali Deltu ... rekli su im da sve plate pa ce im oni refundirati ... dali oni stvarno misle da neko ima par hiljada evra sa sobom kad krene na odmor , viska :roll:

Jel moze neko da proveri ... meni je malo teze odavde ...
Koliko se secam , Srbija je sa Grckom imala nekad neki dogovor , ugovor ... o koriscenju drzavnih zdravstvenih intitucija , besplatno u hitnim slucajevima .
Osiguranja , putnicka, koje mi uzimamo ... su uglavnom bila za privatne ordinacije po manjim mestima gde turisti idu
Juce su bila dva slucaja ... jedan infarkt i covek je zadrzan u bolnici na aparatima i jedan sa povredama isto obradjen u bolnici ( drzavnoj )
Porodica ovog sa infarktom , kad su zvali Deltu ... rekli su im da sve plate pa ce im oni refundirati ... dali oni stvarno misle da neko ima par hiljada evra sa sobom kad krene na odmor , viska :roll:

evo sta sam ja nasla na netu....a vezano je bas za Deltu...

Kada nastupi osigurani slučaj, osiguranik može koristiti polisu Delta Generali međunarodnog putnog osiguranja na jedan od sledećih načina:
  • traženjem saveta od dežurnog centra asistentske kompanije Europ Assistance pozivanjem call centra čiji broj je na polisi,
  • davanjem polise na uvid hotelskom lekaru, koji lečenju pristupa po prijemu pacijenta. Lekar šalje polisu na fax dežurnog centra asistentske kompanije , a pokriće troškova se potvrđuje u roku od 24h;
  • davanjem polise na uvid lekaru u lokalnoj medicinskoj ustanovi, koji lečenju pristupa po prijemu pacijenta. Lekar šalje polisu na fax dežurnog centra asistentske kompanije , a pokriće troškova se potvrđuje u roku od 24h.
Ako je na putovanju sam pokrio troškove lečenja, osiguranik po povratku u zemlju podnosi zahtev za refundaciju. Zahtev se podnosi najkasnije 30 dana od završetka lečenja ili prevoza u zemlju prebivališta, a neophodna je sledeća dokumentacija:
  • fotokopija pasoša i to: strane sa ličnim podacima i strane gde se vidi ulaz i izlaz iz zemlje,
  • polisa, ili broj polise ukoliko je korisnik osiguran grupnom polisom,
  • originalni računi za lečenje ili lekove,
  • medicinski izveštaj, koji sadrži dijagnozu i opis medicinskog tretmana,
  • popunjen formular - zahtev za povraćaj sredstava.
Kompletiranu dokumentaciju osiguranik podnosi Delta Generali Osiguranju na adresu: Đorđa Stanojevića 12, 11070 Novi Beograd.

Znaci....uopste ne moraju da plate lecenje iz svog dzepa...:)

Ono sto ja znam iz iskustva mojih prijatelja je da sve sto kosta do 100 eur turisti placaju sami pa refundiraju kad se vrate kuci,a sve preko toga se pokriva na nacin koji je naveden uz uslove osiguranja koje putnik dobije uz polisu :aha:

evo sta sam ja nasla na netu....a vezano je bas za Deltu...

Kada nastupi osigurani slučaj, osiguranik može koristiti polisu Delta Generali međunarodnog putnog osiguranja na jedan od sledećih načina:
  • traženjem saveta od dežurnog centra asistentske kompanije Europ Assistance pozivanjem call centra čiji broj je na polisi,
  • davanjem polise na uvid hotelskom lekaru, koji lečenju pristupa po prijemu pacijenta. Lekar šalje polisu na fax dežurnog centra asistentske kompanije , a pokriće troškova se potvrđuje u roku od 24h;
  • davanjem polise na uvid lekaru u lokalnoj medicinskoj ustanovi, koji lečenju pristupa po prijemu pacijenta. Lekar šalje polisu na fax dežurnog centra asistentske kompanije , a pokriće troškova se potvrđuje u roku od 24h.
Ako je na putovanju sam pokrio troškove lečenja, osiguranik po povratku u zemlju podnosi zahtev za refundaciju. Zahtev se podnosi najkasnije 30 dana od završetka lečenja ili prevoza u zemlju prebivališta, a neophodna je sledeća dokumentacija:
  • fotokopija pasoša i to: strane sa ličnim podacima i strane gde se vidi ulaz i izlaz iz zemlje,
  • polisa, ili broj polise ukoliko je korisnik osiguran grupnom polisom,
  • originalni računi za lečenje ili lekove,
  • medicinski izveštaj, koji sadrži dijagnozu i opis medicinskog tretmana,
  • popunjen formular - zahtev za povraćaj sredstava.
Kompletiranu dokumentaciju osiguranik podnosi Delta Generali Osiguranju na adresu: Đorđa Stanojevića 12, 11070 Novi Beograd.

Znaci....uopste ne moraju da plate lecenje iz svog dzepa...:)

Ono sto ja znam iz iskustva mojih prijatelja je da sve sto kosta do 100 eur turisti placaju sami pa refundiraju kad se vrate kuci,a sve preko toga se pokriva na nacin koji je naveden uz uslove osiguranja koje putnik dobije uz polisu :aha:
koliko se secam odcepljenje usiju kosta 50e..nije uopste lose uortaciti se s lekarima pa nabiti racune po 500e:kafa:

nije, jeftinije je uglavnom 50%
ako idete sa deceom najjeftinija varijanta je da uzmete porodično osiguranje

Најевтиније је да одете у матичну филијалу РФЗО и добијете потврду о путном здравственом осигурању. Србија има билатералне уговоре са великим бројем европских држава о узајамном бесплатном осигурању и зашто би неко плаћао још и осигурање приватним осигурањима? Само онај ко је неупућен и онај ко има пара за бацање...

http://www.rfzo.rs/index.php/zastita-ino-actual/medjunarodni-sporazumi-actual

Најевтиније је да одете у матичну филијалу РФЗО и добијете потврду о путном здравственом осигурању. Србија има билатералне уговоре са великим бројем европских држава о узајамном бесплатном осигурању и зашто би неко плаћао још и осигурање приватним осигурањима? Само онај ко је неупућен и онај ко има пара за бацање...

http://www.rfzo.rs/index.php/zastita-ino-actual/medjunarodni-sporazumi-actual

Da , ali pre toga treba uraditi lekarske preglede, komada x,y za celu porodicu.... Zakazivanja, uklapanja smena, slobodan dan, čekanje.... Kod mene to nije vredno truda....

Da , ali pre toga treba uraditi lekarske preglede, komada x,y za celu porodicu.... Zakazivanja, uklapanja smena, slobodan dan, čekanje.... Kod mene to nije vredno truda....

Није тачно! Само се оде код изабраног лекара у Дому здравља који изда потврду да ли болујете или не од неке хроничне болести и са том потврдом одете у матичну филијалу РФЗО на оверу код лекарске комисије. И никаквих лекарских прегледа нема...а колико видим, ти не волиш да се трудиш, па ти плати приватницима...:D

Samo sam jednom putovao bez osiguranja, mislio sam, nije mi nikada do sada u 20-ak putovanja trebalo pa mi sada za 2-3 dana ne treba, i kao za baksuz dohvati me neki strasni stomacni virus
tamo daleko u Nemackoj, kida, cepa, ja zavijam, placem, psujem, doslo mi da odem u prvu bolnicu ali su mi u glavi bili neki trocifreni troskovi, pa sam nekako preziveo uz pomoc apoteke.
Ali rekao sam sebi, vise nikada bez osiguranja. Molim vas, poslusajte me, iako idete na samo jedan dan, obavezno osiguranje, bolje 500 dinara nego par stotina evra.

Da li sam u obavezi da imam zdravstveno osiguranje ako putujem u druge evropske zemlje? Idem na 17 dana ukupno. Naime, putujem avionom od Beograda, idem do Holandije i Belgije, posle do Mađarske i iz Mađarske se vraćam nazad u Srbiju, verovatno vozom. E sad, ja nisam ni planirao da se osiguram, ali sam načuo negde da se često na granici traži da se prikaže neko putno osiguranje, što mi je bilo izuzetno čudno za čuti. Ako je to tačno, šta se dešava ukoliko ja ne posedujem osiguranje?

Back