Osetiti tugu je sreca?

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.522
Ovo sam svojevremeno pomislio ali tek sad cuh teoriju nekog lika na tvu..naime rece da covek nije ljudsko bice ako ne oseca svoju i tudju tugu..a imao sam prilike biti sa osobom tako bezosecajnom i pokusao opravdati takvo stanje pripisujuci nezreloscu..sad ne mislim da trebamo ici po sahranama i plakati za dnevnicu ali ono realno imamo li vremena danas osvrnuti se i saosecati s necijom tugom..koliko nas treba u ovoj teoriji iz naslova pomeriti nesto..da bi bili bolji ljudi ili smo kao cvrsci ako ne reagujemo..da li ste primetili da mnogi nevesto glume da im je zao nekoga?

Ovo sam svojevremeno pomislio ali tek sad cuh teoriju nekog lika na tvu..naime rece da covek nije ljudsko bice ako ne oseca svoju i tudju tugu..a imao sam prilike biti sa osobom tako bezosecajnom i pokusao opravdati takvo stanje pripisujuci nezreloscu..sad ne mislim da trebamo ici po sahranama i plakati za dnevnicu ali ono realno imamo li vremena danas osvrnuti se i saosecati s necijom tugom..koliko nas treba u ovoj teoriji iz naslova pomeriti nesto..da bi bili bolji ljudi ili smo kao cvrsci ako ne reagujemo..da li ste primetili da mnogi nevesto glume da im je zao nekoga?

pa, da, normalno, mislim jeste i dalje ljudsko biće, al kakvo
ovo drugo, nisam, stvarno primijetila,možda ne želim da primijetim tj. da tako mislim

kako negdje pročitah, ovo je tačno
"Bolni doživljaji čoveka učine tvrdim, ili ga slome."

Andrić

možda je to kod tih ljudi...

to se prosto vidi kad neko umre a oni dosli da se najedu mnogo puta vidjeno..na jednoj od retkih sahrani gde sam bio..ortaka koji je overio..vecina se smejala i ispricala posto se dugo nisu videli..ono ni dan danas mi nisu jasni ti ljudi

pa dobro kompletan čovek prođe širok dijapazon emocija
lična tuga a i empatija bi trebali da budu prirodna reakcija na neke događaje
ali realno moramo se pomiriti s tim
da nio nikog ne žali i da je savko sam sa svojom tugom a i sa srećom sve više
da se baziramo na unutrašnjost, ono kao poentaa je iz svakog iskustav izvući najbolje
pa i ta tuga treba da ti otvori neke vidike ili da te ojača kakogod
mada realno sve ej to teško sranje
tuga ne vredi 5 para i to je prosto izgubljen deo života
svi hoćemo da ugrabimo što više sreće

da i vesto

Ne znam za druge, ja najčešće glumim da me boli uvo čak i kad mi se duša raspada na parčiće.
Imam rođaku koja boluje od opake mentalne bolesi, ja sam joj skoro najbliža, iliti kad nema nikog meni se obraća. U suštini, nije mi do nje stalo kolko ni do lanjskog snega, ali kad je vidim bolesnu i u svađi s'mozgom u stanju sam da prodam kuću da bih joj pomogla.
Svaki put kada me nazove i potraži pomoć, tu sam i činim sve što mogu a najčešće i što ne mogu, kad se oporavi, ona odleprša i zaboravi da i postojim a ja bih da se ubijem što od muke jer sam bila po ko zna koji put izmanipulisana, što od muke da ću ponovo isto postupiti.

Pre skoro godinu dana sam dobila na poklon od komšijske mačke jednu malu macu. Ona je lepo ostavila u mom dvorištu, malu macu od 150gr. mati se odjebala ko zna gde a ja dobila na poklon mače da se brinem o njemu, da ga hranim na cuclu za barbike, 0,5dcl trajalo dva dana, sve dok moja kuca Milica nije odlepila i naprasno dobila mleko i krenula da hrani malu macu od 150gr. Nosili mi i macu i Milicu kod čika doce, svi bili zaprepašćeni da kuca koja se nikad parila nije eto ima mleka za bilo koga, kamoli za napuštenu macu. Kako-god, kuca hranila macu na sisi dobra tri meseca, maca porasla i skoro nadrasla svoju mama-kucu.
E,sad, šta je pisac hteo reći, htedoh reći, ako mi dragi bog ili bogovi dozvole da jednom kada ovaj ovozemaljski život privedem kraju, pa kako rekoše budem opet u mogućnosti da se pojavim na ovim božjim pašnjacima, ja bih eto da biram da budem mačketina u kući kakva je moja sad, da me maze, paze i zovu me Šaca, tako mi zovemo ovo čudo malo, čupavo, mačkasto. Ja bih jednom da živim ovakav život, jes da kratko traje, kažu stručnjaci, najduže 15.g. ali ljudi, živeti ovako i jednu godinu vredi, verujte mi stvarno vredi, ako ne verujete, pitajte moju malu belu macu .
Hoću reći, tužna sam, stvarno tužna kada vidim kako neka živa bića danas bitišu u ovom 21-om veku, ali sam beskarjno srećna da mogu osetiti tugu tog življa i sugurna sam da ako se još jedared rodim, ma biću moja mala bela maca, neću pamtiti ništa ružno i ništa tužno, biću samo srećna mala bela maca i boleće me uvo za svu tugu ovoga sveta, a to ipak ne znači da nisam tugu i osetila.

Poslednja izmena:
pa dobro
ovo je neko marketinško doba
i ljudima je nametnut obrazac da je važan imidž kako stavri izgledaju a ne kakve jesu
tako neki bezuuspešno glume saosećajnost a neki čvrstoću i nedodirljivost, svi misleći da će zaraditi neke poene

e sad na temu tuge kao sreće ne znam šta da mislim
nekad imam utisak kako čovek prosto mora da prođe sav dijapazon emocija i kako i tuga ima svoju funkciju koja u globali čini zaokružen srećan život
a nekad u naletima adrenilina i starsti kapiram kako je to stvarno jedno vredno i kako je besmisleno traćiti život na tugovanje i na životarenje u ravnim amplitudama
al očigledno se ne pitamo samo mi (il se tešimo time)

ima tu istine..

products_tga_za_jug.jpg

pa da treba osjcati tugu, ali recimo ne mogu iz tuge plakati...koliko god da budem tuzan...i cak nekako u tim trenutcima osjecam tu neku bezosjecajnost izrazeniju nego inace...

Ja sam generalno vrlo osecajna, i ne mogu nikada i neću dokle god dišem, da oguglam na tudju patnju. Bol. Plač. Jb*. Takvom me rodiše mama i tata, i ja jednog dana takva umreću. To u sebi nikada neću moći promeniti i ne želim. Nisma neko ko ume da otupi na tudje vrištanje, preklinjanje, na nečije suze. Nisma od kamena i ne mogu. Mislim da ljudi koji to mogu, da sa njiam generalno nešto nije u redu na psihološkom nivou, jer je ok biti manje više osetljiv i svačiji je prag nadrazaja tog veci ili manji, ali potpuna bezdusnost i okrutnost je Dzordyi samo prisutna kod ljudi koji imaju neki ili poremecaj ponašanja ili poremećaj ličnosti. Nijedan normalan i zreo čovek, ne moze tako da se ponaša. Apsolutno bezdušno.Opet kazem, nisam komepetentna, nisam od te struke, ali je meni takav vid i način ponašanja posve stran. Ja verujem da takvima mi ovakvi osecajni, pazljivi i neko ko ima sposobnost empatije smo takvi čudni, jer ne poseduju to u sebi. To su kazu, naucnici, tih sedam koji se rode svakog minuta u svetu, bez osecanja stida srama, savesti. To je naucno dokazano, da postoje ljudi kojima kao da je srce puno ljubavi hiruskim putem odstranjeno. Ja nikada takve ljude ne opravdavam, jer shvatam ad ili si osecajan ili nisi. Ili si neko ko razume, ili si okrutan. Trecega nema, Dzordzi, fakat je da nema. Ko ume to, da saoseca, taj ce uvek zaplakati an neciju tugu, suzu, na neciju slabost ili nemoc, znam po sebi. A ko nema to u sebi, moral i osecanja sta je ispravno a sta ne, tom ad das svo vreme onoga sveta, taj ne bi suzu pustio. I takve i en treba pozivati na ono, u stilu imate li Vi dusu...Ne. Pa, jasno ej valjda da je takvi nemaju, čim tako mogu. Da nešto sa leve strane tela imaju, što srcem se zove, en bi se tako ni ponasali, isprva. I dobro je i takve u životu proći, da ti se takvi i dese, kako bi inače još više cenio one dobre ljude, poštene i dobre. nakon toga ih ceniš još više. A naučiš da takve loše, na kilometar prepoznaš. Znači, čak i takvi hoštapleti imaju svoje neko "dobro" u svemu tom lošem, daruju ti dobru lekciju. Mnogi ljudi glume, najpre jer im je lakše pokazati svoj alter ego...ONo šta bi želeli da su u očima drugih ljudi a ne što istinski jesu, sve iz straha da ako prikazu svoje pravo lice, da ce biti odbaceni. A kada ti prikazu svoje pravo lice, onda ti je i jasno zašto glumili su. ♥

Ja sam generalno vrlo osecajna, i ne mogu nikada i neću dokle god dišem, da oguglam na tudju patnju. Bol. Plač. Jb*. Takvom me rodiše mama i tata, i ja jednog dana takva umreću. To u sebi nikada neću moći promeniti i ne želim. Nisma neko ko ume da otupi na tudje vrištanje, preklinjanje, na nečije suze. Nisma od kamena i ne mogu. Mislim da ljudi koji to mogu, da sa njiam generalno nešto nije u redu na psihološkom nivou, jer je ok biti manje više osetljiv i svačiji je prag nadrazaja tog veci ili manji, ali potpuna bezdusnost i okrutnost je Dzordyi samo prisutna kod ljudi koji imaju neki ili poremecaj ponašanja ili poremećaj ličnosti. Nijedan normalan i zreo čovek, ne moze tako da se ponaša. Apsolutno bezdušno.Opet kazem, nisam komepetentna, nisam od te struke, ali je meni takav vid i način ponašanja posve stran. Ja verujem da takvima mi ovakvi osecajni, pazljivi i neko ko ima sposobnost empatije smo takvi čudni, jer ne poseduju to u sebi. To su kazu, naucnici, tih sedam koji se rode svakog minuta u svetu, bez osecanja stida srama, savesti. To je naucno dokazano, da postoje ljudi kojima kao da je srce puno ljubavi hiruskim putem odstranjeno. Ja nikada takve ljude ne opravdavam, jer shvatam ad ili si osecajan ili nisi. Ili si neko ko razume, ili si okrutan. Trecega nema, Dzordzi, fakat je da nema. Ko ume to, da saoseca, taj ce uvek zaplakati an neciju tugu, suzu, na neciju slabost ili nemoc, znam po sebi. A ko nema to u sebi, moral i osecanja sta je ispravno a sta ne, tom ad das svo vreme onoga sveta, taj ne bi suzu pustio. I takve i en treba pozivati na ono, u stilu imate li Vi dusu...Ne. Pa, jasno ej valjda da je takvi nemaju, čim tako mogu. Da nešto sa leve strane tela imaju, što srcem se zove, en bi se tako ni ponasali, isprva. I dobro je i takve u životu proći, da ti se takvi i dese, kako bi inače još više cenio one dobre ljude, poštene i dobre. nakon toga ih ceniš još više. A naučiš da takve loše, na kilometar prepoznaš. Znači, čak i takvi hoštapleti imaju svoje neko "dobro" u svemu tom lošem, daruju ti dobru lekciju. Mnogi ljudi glume, najpre jer im je lakše pokazati svoj alter ego...ONo šta bi želeli da su u očima drugih ljudi a ne što istinski jesu, sve iz straha da ako prikazu svoje pravo lice, da ce biti odbaceni. A kada ti prikazu svoje pravo lice, onda ti je i jasno zašto glumili su. ♥

svaka cast lepo si ih opisala kao da ih znas

Back