Osećaj nepripadanja

Nisam razumeo šta si tačno hteo da kažeš?
rekao sam vise toga, ali je poenta u kom kontekstu sebe neko vidi, gde to treba da budem prihvacen, a nisam
Ukoliko mi se to desi samo pogledam globalistički - pripadam svetu celom, ne nekim pojedinim grupama.
upravo sam to ja hteo da kazem, da se sagladava u sirem kontekstu, jer ne znaci uvek da pojedinac koji ne pripada nije u pravu, vec ta grupa koja ga je odbacila

Isaija 53,3 PrezreN bješe i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da ga ni za što ne uzimasmo.

Poglavlje Izaija 53 proročanstvo je o "patničkom sluzi" koji trpi za grehe drugih, biva odbačen, mučen i ubijen, ali zatim vaskrsava i biva uzvišen. Ovo je poglavlje često tumačeno kao detaljan opis budućeg Mesije, Isusa Hrista, koji je dobrovoljno podneo patnje za iskupljenje i isceljenje čovečanstva. Sadrži opise kao što su "ranjen zbog naših prekršaja" i "slomljen zbog naših bezakonja", i naglašava kako je njegovom smrću ostvareno iskupljenje.

Poslednja izmena:
pe rekao sam, da krenem od nazad sad: od porodice kao celije drustva, pa preko preovladjujuce ideologije, ti rece mejnstrim, a moze da bude i politike ili religije, do skolske, pa radne zajednice, kolektiva, zavisi ko kako sebe definise, a zapravo kako ga drugi vide, ili ne vide, ili prestanu da vide... sad ja mogu da razradjujem iz licnog iskustva ili sta sam skoro citao...ali da se ne namecem, da i drugi dobiju rec

pe rekao sam, da krenem od nazad sad: od porodice kao celije drustva, pa preko preovladjujuce ideologije, ti rece mejnstrim, a moze da bude i politike ili religije, do skolske, pa radne zajednice, kolektiva, zavisi ko kako sebe definise, a zapravo kako ga drugi vide, ili ne vide, ili prestanu da vide... sad ja mogu da razradjujem iz licnog iskustva ili sta sam skoro citao...ali da se ne namecem, da i drugi dobiju rec
Ma reci svojim rečima aman!

Ma reci svojim rečima aman!
pa ako se razvodim znaci da sam bio muz, a vise nisam, ne pripadam toj kategoriji, a isto i otac
ako neko izguibi posao, a bio je stolar pa mora da promeni zanimanje, onda vise ne pripada udruzenju stolara [pekar, lekar, apotekar, mogao sam biti ja, ...bilo sta]
ako sam otisao iz zemlje i zaboravio svoje korene i jezik, onda vise nisam srbin, pa ako me zamene neki iz gane, onda oni postaju srbi, glasaci sns-a
ako sam prodao veru za veceru, onda isto vise ne pripadam verskoj zajednici kojoj sam pripadao
...
razni su slucajevi, ne znam sta bi hteo da cujes, ako ne pitas, ne mogu da ti odgovorim, ja samo zenama citam misli :mrgreen:

pa ako se razvodim znaci da sam bio muz, a vise nisam, ne pripadam toj kategoriji, a isto i otac
ako neko izguibi posao, a bio je stolar pa mora da promeni zanimanje, onda vise ne pripada udruzenju stolara [pekar, lekar, apotekar, mogao sam biti ja, ...bilo sta]
ako sam otisao iz zemlje i zaboravio svoje korene i jezik, onda vise nisam srbin, pa ako em zamene neki iz gane, onda oni postaju srbi, glasaci sns-a
ako sam prodao veru za veceru, onda isto vise ne pripadam verskoj zajednici kojoj sam pripadao
...
razni su slucajevi, ne znam sta bi hteo da cujes
Ok🙄
...

mozes samo da se osecas da ne pripadas, a mozes zaista da budes izbacen iz porodice, profesionalnog uduzenja, komore, iz drzave cak, nista ti u ovom zivoty nije zagarantovano... e sad, da li si ti kao pojedinac u pravu, ili ta grupa koja te ekskomunicirala, cak i iz crkve, to je pitanje - nekad je grupa, a nekad je pojedinac u pravu, zavisi, od slucaja do slucaja

Једино у Немачкој имам тај осећај, мада то јесте реалност, просто не припадам.
Имала сам на појединим пословима тај осећај, али освестим да сам ту због новца и удри бригу на весеље...
Ја припадам себи, ја сам дистрикт и свугде могу да створим свој свет. Заправо ми припадност није потребна.
Неке друге туге...то је већ друга прича.

Једино у Немачкој имам тај осећај, мада то јесте реалност, просто не припадам.
Имала сам на појединим пословима тај осећај, али освестим да сам ту због новца и удри бригу на весеље...
Ја припадам себи, ја сам дистрикт и свугде могу да створим свој свет. Заправо ми припадност није потребна.
Неке друге туге...то је већ друга прича.
E ovo je konkretan odgovor i primer
A ne ono....

Sad pošto je drugarica Njena drugarica, dala primer
I meni se razjasnilo šta bih napisao

Na primer

Ne osećam se da pripadam u svojoj OŠ, u tzv. društvu iz OŠ (da ne govorim o odvratnim iskustvima sa decom iz te škole) ne osećam se da pripadam ni svom nekadašnjem odeljenju
Na okupu 2003, 2007, 2013.... pa kao pred ovu Novu godinu 24/25....baš večeras mi se sleglo, ni na jednom tom okupljanju, žurci ili šta već, mi nije bilo da se osećam dobro a kamoli super ili šta već

Celokupna ekipa rodbine i prijatelja sa tatine strane (uz par izuzetaka), strani ljudi, koji ulivaju samo strah, strah, strah i strah... i druge divne osećaje ... ovde izuzimam dedu po tati i brata od tog dede koji su bili drugačiji ljudi

Jaaaako mi nedostaje rodbina od strane mamine mame, moje bake... to je deseta priča

Imam još mnogo primera ako hoćete da vas davim 😇🤗

A ovde na forumu ima mesta gde shvatiš da ne pripadaš (kao ja na jednoj temi na opustiseu i samo sam skontao da ne treba da se tamo više javljam...)

Ako se razvodiš, ne pripadaš toj kategoriji muževa.

Ali, pripadaš kategoriji očeva, jer jesi otac svojoj deci.

Celokupna ekipa rodbine i prijatelja sa tatine strane (uz par izuzetaka), strani ljudi, koji ulivaju samo strah, strah, strah i strah

Zašto strah? Ako je pitanje suviše napadno ne moraš da odgovoriš.

Back