Osećaj nepripadanja

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
9.139

FORUM.jpg

Ne osećate se melanholično. Niste tužni. Niste depresivni.
Uglavnom ste zadovoljni svojim životom, ali u pojedinim trenucima osećate da ne pripadate društvu sa kojim pijete kafu, ili virtualno ćaskate. To ne znači da se niste potpuno uklopili u neko društvo, ili želite da vas to društvo prihvati.

Ljudi sa kojima ste u dobrim odnosima, sa kojima ste bliski, i oni sa kojima ćaskate vrlo opušteno na društvenim mrežama, već su vas prihvatili i deo ste tog društva. I nemate nikakve razmirice ili svađe koje bi mogle da dovedu do ovog osećaja.

Zašto se pojavljuje osećaj nepripadanja?

Da li ste se nekad ovako osećali?

Možda je ipak reč o depresiji?

Bilo bi mi drago da pročitam šta mislite o ovoj temi.

:heart:

Potpuno si u pravu, ali...to čuveno ali..

Kada iznenada u nekom kafiću, na primer ili na sedeljci vidiš da oko tebe svi super ćaskaju, i kad odjednom osećaš da ne pripadaš tu...pojavi se tuga. Ona prolazna.
razumem šta hoćeš da kažeš ali zaista nemam problem sa time

X puta sam izlazio sam...nikakav problem

periodi samoće mogu čoveku da otvore vidike i spoznaje jer tada posmatraš odlično vidiš i sagledavaš svet oko sebe,
kao kada gledaš partiju šaha koja se igra, jasnije i bolje razumeš poteze i vidiš ih unapred

Zašto se pojavljuje osećaj nepripadanja?

Da li ste se nekad ovako osećali?

Možda je ipak reč o depresiji?

Bilo bi mi drago da pročitam šta mislite o ovoj temi.
Kada smo drugačiji, ne uklapamo se u društvo, razgovor zapinje i nemamo zajedničkih tema.
Ne mora biti depresija ( ali i može ).
Jedan od razloga je i negativnost koju pojedini ljude šire oko sebe. Nikada zadovoljni. Nikada tolerantni. Čak ni neutralni.

Kada smo drugačiji, ne uklapamo se u društvo, razgovor zapinje i nemamo zajedničkih tema.
Jedan od razloga je i negativnost koju pojedini ljude šire oko sebe. Nikada zadovoljni. Nikada tolerantni. Čak ni neutralni.
Jeste...
taj osecaj je nekada stvaran jer se zaista negde ne uklapamo
a ponekad ga i umislimo.
Ne mora biti povezan sa depresijom znam iz iskustva.
Ja san ekstremno iskren covek i uvek sve kazem u lice.
Ljudi to ne vole i mnogi me izbegavaju da ne kazem da sam izopsten oz drustva mahom
samo zato sto govorim uvek istinu bez ikakvih traceva.
Ali to mi uopste ne smeta cak naproiiv.
A desavalo se nekad da sam tuzan zbog necega pa umislim da ne pripadam nigde
ali vrati me samo jedan iskren razgovor sa nekim
makar to bio i potpuni stranac u redu u banci naprimer.

samo zato sto govorim uvek istinu bez ikakvih traceva.

Zato što sam sačuvala jednu tajnu i nisam ogovarala, jedno kratko vreme sam osećala da ne pripadam na poslu.

Taj osećaj nepripadanja trajao je kratko jer još neke kolege i koleginice nisu voleli tračeve, tako da se nisam osećala usamljeno i tužno.

Isto tako sam i iskrena i zbog toga imala divne kolegijalne odnose kao i zbog čuvanja tajni. 🙂

Не припадам нигде јер ни са ким нисам близак. Нисам никад имао ни друштво у колективима па да објективно знам у коју групацију су ме сместили, ја не знам ни ко сам ја. Гарантовано сам бедник али сам можда и нешто боље од тога а да не знам.

Kada smo drugačiji, ne uklapamo se u društvo,
Много је тешко кад окружење и не пита како је а десе се поплаве,као ту си а социјално изоловање је исто ту и језив је осећај да неће да буде боље и да није боље по том питању јер су људи или отошли или постали веома далеки,неприступачни.
razgovor zapinje i nemamo zajedničkih tema.
Ако нема друштва нема социјализације нема посла онда је заиста језиво празно,живот без живота а често ни излаза нема што много погоршава ситуацију целу лоја траје.
Може да буде и питње чему рођење и чему живот кад други лепо живе (славе славу,имају пара,купују им родитељи стан или су преко родитеља имају страна држављанства,плате тако се скуће) док некима живот стоји у месту деценију,две са најчешће психички најчешће насилним једним од родитеља и другим који ћути
Може и ако други имају неко што неко нема (наслеђују спрат а неко нема ни то на пример,возе ауто а неко нема пара ни за возачку,родитељи њени купе њој стан те ауто а они ту живе нпр.)неко нема те се пита зашто,претешко је да се буде усамљен(а).социјално изолован(а) јер се поштено живи.
Ту је и тај осећај енергетских окова и неприпадања месту где се живи у смислу свеопштог мртвила деценију две без назнака да ће се ишта променити осим "е умро овај е умрла она" и одговора да се није десило ништа на питање "шта се дешава" (које неко стално потенцира и онда је лош осећај јер као да притиска неко дешавање).
Такође неприпадање у смислу анксиозности како наћи психички и физички здравог партнера,од чега живети ако немаш везу за то.
Као да живот пролази поред,живе га други а ти немаш то и очајнички гледаш ал' има и оно да можда није све како изгледа,пази коме завидиш тако да су питања без одговора.

Poslednja izmena:

Back