Par citata
'Covjek obicno moze dobro ugostiti onoga za kog je siguran da nece ponovno doci u posjet'.
'Dobro srce pomoci ce ti da imas lijepo lice, moj mladicu..'.
'Elleno, volim ga vise nego sebe. Eto po cemu to znam: svaku vecer molim da ga nadzivim, jer vise volim da budem nesretna ja, nego da to bude on..'
'Gospodine Heathcliffe, vi nemate nikoga da vas voli; i ma kako nas cinili nesretnima, mi cemo uvijek naci osvetu u pomisli da vasa okrutnost potjece od vase jos vece nesrece'.
'Ne zelim lezati tamo sama; mogu me pokopati 12 stopa duboko i podici crkvu iznad mene, ali necu imati mira dok ti ne budes (pokopan) samnom..'.
'Oholi ljudi stvaraju sebi gorke zalosti..'
'Ponizilo bi me da se udam za Heathcliffa; i tako on nikad nece znati koliko ga volim; i to ne zato sto je lijep, Nelly, nego zato sto je on vise ja nego ja sama'.
'Posteni ljudi ne kriju svoja djela.'
'Zeljela bih da sam opet djevojcica, poludivlja, snazna i slobodna; da se opet smijem nezgodama, a ne da gubim pamet zbog njih..'
Odlican roman

Zabavan. Poucan na svoj nacin. Nevjerojatno je s kojom lakocom spisateljica pise. Pojasnjava. S kojom lakocom opisuje sve strane situacije. Kako ne pokazuje samo -dobro- ili samo -lose- nego se trudi da likovi bez trunke lazi, dvolicnosti, susprezanja kazu sta misle. Ne znam za koju knjigu od nedavno procitanih mogu rec da je ovako 'potpuna'.