Ordinacija za ljubavne probleme.

Ako psihijatar kaže da usled nekog nezadovoljstva možemo ugušiti emocije nevezane za to nezadovoljstvo, da li to znači da možemo i da ih oživimo?
Nije nadri psihijatar, domaći, radi u uglednoj ustanovi.

Sve se moze kad se oce.

Ali ne valja ozivljavati negativne emocije;od kojih nemas nikakve koristi nego samo stetu.
Pozitivne pak je pozeljno.

Samo, ako su objektivno nevezane , nemoj ni da ih povezujes.
preispitaj, jesu li zaista nevezane.

Razdvoj i proberi.

Poslednja izmena:
Nisu negativne. Gušiš pozitivne (ljubavne).
Pretpostavio sam da se može. E sad, ako već možemo da oh oživimo i doživimo, da li to znači da možemo da ih ubijemo kako god želimo.

Treba da pravis razliku potrebnog od nepotrebnog.

Razdvoj patnju od ljubavi.Ljubav uzmi, patnju odbaci.

Naravno ne smes dozvoliti da te grize savest.dakle, samo posteno.

Upravo sam shvatio da sam duboko nesrecan covek.Nesrecan kad znam da sam promasio zivot misleci da mogu sve da ispravim i pomognem sebi i drugima a time napravio samo ogromnu stetu.To se desi kad zavrsis sa neku osobu koja u tebi konstantnim vecim i manjim svadjama od koje bezis a ne mozes zgazi ljubav u tebi, otera ti zbog ljubomore najboljeg prijatelja iz tvog zivota pa posle ta ista osoba hoce da bude sve ok i plus trazi paznju i ljubav koju vise nemas da das i planira neku buducnost u koju ti sebe ne vidis...

Poslednja izmena:
Upravo sam shvatio da sam duboko nesrecan covek.Nesrecan kad znam da sam promasio zivot misleci da mogu sve da ispravim i pomognem sebi i drugima a time napravio samo ogromnu stetu.To se desi kad zavrsis sa neku osobu koja u tebi konstantnim vecim i manjim svadjama od koje bezis a ne mozes zgazi ljubav u tebi, otera ti zbog ljubomore najboljeg prijatelja iz tvog zivota pa posle ta ista osoba hoce da bude sve ok i plus trazi paznju i ljubav koju vise nemas da das i planira neku buducnost u koju ti sebe ne vidis...

Ovo mi nije jasno? Mozda imam sl.slucaj iz mladosti ...

Ovo mi nije jasno? Mozda imam sl.slucaj iz mladosti ...

U pitanju je najbolja drugarica, nezaboravno dvogodisnje druzenje, a znamo se tri ali smo intezvno svakodnevno druzili tek posle godinu dana.Bila mi je kao sestra, to prijateljstvo necu moci da prebolim, zaboravim, to prijateljstvo je bilo na istom nivou kao sa mog najboljeg druga iz detinstva sada je kum, dakle imam samo njega s kim se osecam dobro u drustvu, ispunjeno za koga mogu da kazem da je uvek tu za mene a i ja za njega a isto tako je vilo s njom.Nase prijateljstvo je stalo zbog njene ljubomore, u pocetku je bila suzdrzana a kasnije je pocela da pravi probleme, e kad je zatrudnela videla je da ima veliki uticaj i tu je iskoristila da se ja od nju polako udaljim i pred vencanje kad je pobacila je rekla ili ces na vencanju sam bez mene ili nema da je zoves i eto sah mat.Vencanje je bilo vec zakazano, pozivnice poslate i nisam imao kud.Ja sam njeno dete iz predhodnog braka prihvatio, mada ja nemam za sada obavezu prema njemu jer je dete ostalo kod oca.Bio sam spreman da ako se nesto promeni i da dete zivi kod nas alu sad posle silnih svadja manjih i vecih, tolikih uvreda vise za to nisam i cekam samo kad ce da dodje dan rastanka pitanje je vremena kad ce...

Drugarica ne verujem da ce ikada da mi oprosti da me razume i shvati ali eto tuga i samo tuga...

U pitanju je najbolja drugarica, nezaboravno dvogodisnje druzenje, a znamo se tri ali smo intezvno svakodnevno druzili tek posle godinu dana.Bila mi je kao sestra, to prijateljstvo necu moci da prebolim, zaboravim, to prijateljstvo je bilo na istom nivou kao sa mog najboljeg druga iz detinstva sada je kum, dakle imam samo njega s kim se osecam dobro u drustvu, ispunjeno za koga mogu da kazem da je uvek tu za mene a i ja za njega a isto tako je vilo s njom.Nase prijateljstvo je stalo zbog njene ljubomore, u pocetku je bila suzdrzana a kasnije je pocela da pravi probleme, e kad je zatrudnela videla je da ima veliki uticaj i tu je iskoristila da se ja od nju polako udaljim i pred vencanje kad je pobacila je rekla ili ces na vencanju sam bez mene ili nema da je zoves i eto sah mat.Vencanje je bilo vec zakazano, pozivnice poslate i nisam imao kud.Ja sam njeno dete iz predhodnog braka prihvatio, mada ja nemam za sada obavezu prema njemu jer je dete ostalo kod oca.Bio sam spreman da ako se nesto promeni i da dete zivi kod nas alu sad posle silnih svadja manjih i vecih, tolikih uvreda vise za to nisam i cekam samo kad ce da dodje dan rastanka pitanje je vremena kad ce...

Drugarica ne verujem da ce ikada da mi oprosti da me razume i shvati ali eto tuga i samo tuga...
Zasto je imala takav uticaj na tebe kad je zatrudnela?
Volis li ti nju? Koliko je starija?
Ovako kako opisujes , ja mislim da ti nju ne volis, mozda osecas neku vrstu obaveze. Dobro se preispitaj..
A za drugaricu mi je strasno zao. Ako ste zaista bili i u dobru i u zlu najbolji ortaci, pomiricete se, ali ta zena je van price, uz nju gubis ne samo tu drugaricu. Izgubices sve i sebe, na kraju. Upravlja tobom, kako to valjda ti znas.

Pominjes i pobacaj, dete tvoje? Pokusava i time da te ucenjuje i izaziva grizu savesti, sklanjaj se toga dok kasno nije ..
Moj slucaj nije bio takav, slicilo mi nesto, ali ne ... nadam se da sam pomogla, pogledaj u SEBE.

Evo ja cu, smeka me jedna dobra zenska, ali je 6 godina mladja i sva je u nekom fensi fazonu, jako perverzna koliko sam shvatio. Sebe identifikuje sa "I am a hopless romantic with a dirty mind.", plete mrezu oko mene, cas glumi nezainteresovanost, cas se vrti itd. itd., a ja nisam nesto u fazonu da budem sa njom, dvoumim se i tako, ali je slatka...

Sta da radim?

Back