Optuženi za 'državni udar' u Crnoj Gori sad rukovodilac u 'Srbijašume'

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.322
Nekadašnji šef Žandarmerije Srbije i general u penziji Bratislav Dikić postavljen je na čelo Šumskog gazdinstva u Nišu, navodi se na stranici Javnog preduzeća "Srbijašume".


Informaciju o tome objavio je portal Insajder.net, koji podsjeća da je Dikić prethodno 2021. godine bio imenovan za pomoćnika generalnog direktora u JP “Srbijašume”.

Dikić je bio među uhapšenima kojima se sudilo za navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine.

Da je Dikić šef Šumarskog gazdinstva “Niš”, RSE je potvrdio na stranici ovog preduzeća.


Prema zvaničnim informacijama, Šumsko gazdinstvo “Niš” u svom sastavu ima sedam zaštićenih područja, tri lovišta i tri ribarska područja na ukupnoj površini od blizu 56.000 hektara.

Kako podsjeća Insajder, direktori gazdinstava rukovode šumskim gazdinstvima koji se formiraju na nivou šumskih područja i predstavljaju profitne centre, a njihovu organizacionu strukturu čine službe.

Bira ih i imenuje direkcija preduzeća “Srbijašume”.

Analizom podataka sa stranice preduzeća, vidi se da su svi drugi direktori gazdinstava ili diplomirani inženjeri šumarstva ili imaju titule master šumarstva, dok se kod Dikića ne navodi nijedna titula.

Dikić je u oktobru 2016. godine bio među 16 uhapšenih u Crnoj Gori, pod sumnjom da su planirali terorističke akcije širom te zemlje u danu održavanja crnogorskih parlamentarnih izbora.


https://n1info.ba/regija/optuzeni-za-drzavni-udar-u-crnoj-gori-sad-rukovodilac-u-srbijasume/

Poso lak a dobra para.
Ovaj krimos nagraden za svoju vernu sluzbu rezimu
 

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.488
To nisam rekao. Niti su njegove kvalifikacije poenta teksta i autora teme.

У овом делу текста где оставља коментар луди Јанко је у праву.

Poso lak a dobra para.
Ovaj krimos nagraden za svoju vernu sluzbu rezimu

Осим дела где каже кримос. За то још увек немамо доказа.
 

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.322
Осим дела где каже кримос. За то још увек немамо доказа.
Sa mjesta komandanta Žandarmerije smijenjen je nakon medijskih napisa da je umješan u organizovani kriminal i reketiranje, kao i da su protiv njega Sektor unutrašnje kontrole i Tužilaštvo pokrenuli predistražne radnje i postupke.

Neposredan povod za razriješenje je bilo hapšenje jednog pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da je ubio i zapalio dvije osobe u blizini Jagodine.


Nakon smjene sa čela Žandarmerije, Dikić je prebačen na funkciju pomoćnika tadašnjeg direktora policije Milorada Veljkovića koji je i pokrenuo postupak za njegovu smjenu.
 

Top