"Opštemuslimanska deklaracija vodi ka ujedinjenju sa Srbijom"

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626
"Opštemuslimanska deklaracija vodi ka ujedinjenju sa Srbijom"

Od predsedika Aleksandra Vučića ću tražiti da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom garantuje postojanje Republike Srpske, rekao je Milorad Dodik za TV Prva.

IZVOR: TANJUG, PRVA SUBOTA, 21.09.2019. | 11:06

I dodaje srpski član predsedništva BIH uoči današnjeg sastanaka predstavnika RS sa Vučićem u Beogradu: "I tako pokažemo da su sve pretnje Bakira Izetbegovića prazne priče."

"Pokušaćemo politički da delujemo. Srbija je danas važna i stabilna i jedina može da garantuje mir, ali očekujemo da kao potpisnica Dejtonskog sporazuma garantuje i našu slobodu i postojanje Republike Srpske", rekao je Dodik za tv Prva zaključujući da više nije moguć rat u BiH, ali da je moguća odluka o samostalnosti RS.

Dodik je ponovio da je deklaracija SDA antidejtonska i antiustavna, pa kao takva ne može biti osnov za razgovore o bilo kakvom uređenju BiH.

"Reč o opštemuslimanskoj deklaraciji koja vodi ka tome da Republika Srpska treba da proglasi nezavisnost i ujedini se sa Srbijom."

Prema njegovim rečima, svi u Srbiji bi trebalo da se okupe oko rukovodstva i predsednika Aleksandra Vučića i učine sve da snažna Srbija izađe na međunarodni plan i bori se za rešavanje pitanja Kosova i Metohije u svom interesu.

"Vučić vodi dobru politiku za Srbiju i po pitanju Kosova i Metohije, koji podrazumeva potpunu zaštitu Srba i interesa države na tom prostoru. Jedna od tih varijacija rešenja koja se pominju može biti da čcetiri opštine sa severa pokrajine ostanu u Srbiji, ali bi to isto tako podrazumevalo i RS u sastavu Srbije. Ako je to rešenje, ja nisam daleko od toga", rekao je Dodik za TV Prva.

On je pitao kakav je smisao u tome da se odugovlači sa traženjem rešenja.

"Imamo tako velika goruća pitanja koja mogu imati globalni karakter - Kosovo i Metohiju i BiH sa Republikom Srpskom. Zašto držati otvorena ta pitanja i dalje, umesto da ih završimo i usmerimo se na razvoj."

Na pitanje sta misli o ideji da se svi problemi na Zapadnom Balkanu rešavaju u paketu, Dodik kaže da su pitanja Republike Srpske i KiM povezana, jer su suštinska pitanja srpskog naroda.

"Primarno državno pitanje Srbije jeste Kosovo i Metohija, ali primarno nacionalno pitanje je RS u kojoj živi milion Srba".

Dodik je upozorio i da je velika opasnost za BiH povratak nekadašnjih boraca Islamske države iz Sirije, a prema podacima reč je o čak 500 bivših terorista i njihovih porodica.

Prema njegovim rečima, NATO je dva puta bombardovao srpski narod i za RS nije opcija priključenje Alijansi. S druge strane, Dodik ne isključuje saradnju sa tim vojnim savezom.

Opširnije u video-prilogu.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=09&dd=21&nav_category=167&nav_id=1593997

Islam je opšta opasnot po čovečanstvo.

Ja mislim da ce Srpska proci kao severno Kosovo, nedamo je mi nedamo ovo ono, pa ce biti Srbi na opstebosanskim izborima, srpska lista M.Dodika, pa onda takse na robu iz Srbije, pa onda na opstebosanskim izborima samo sa opstebosanskim dukumentima...I na kraju ukidanje administrativne granice izmedju R.S. i federacije i na kraju ukidanje R.S.
Mislim da neće, da je pameti bilo pa i da se Kosovo organizuje kao BiH i da se prizna od strane Srbije zauzvrat. Ipak smo Bosnu priznali zbog RS a Kosovo ne bismo hteli priznati i da nam ponude RS na Kosovu zbog kneza Lazara i Miloša Obilića plus manastira a Srbi su u skorijoj istoriji više ginuli oko Bosne nego oko Kosova,logično jer tamo nas više ima. I upravo činjenica da u Bosni držimo više teritorije i da nas ima više nego na Kosovu je i omogućilo RS.

Косово би признали за РС, јер је то понуда која се не одбија. Наравно да од тога нема ништа и да то неће ићи тако лако.

Ако већ не можемо да одвојимо РС, онда би бар требало да тражимо да се врати изворни Дејтон и да се укине кантон Брчко.

Оно што је сада најважније треба играти на карту исламофобије и сарађивати са свима, па чак и са Хрватима.

Није битно ко ће признати исламску тзв. државу Косово, када ћемо сутра тог ''Недића'' прогласити за издајника и осудити га, поништити тај ''акт издаје'' и кренути у ослобађање КиМ, јер тада ће исламисти остати на цедилу сами, а ми ћемо иза леђа имати моћног савезника, небитно да ли је то запад, Русија, Кина или ванземаљци.
Циљ је напасти непријатеља када је најслабији, најрањивији и бити немилосрдан, јер таква прилика се не појављује често, до тада глуми демократу, поштоваоца људских права и ЕУ вредности.

Ja mislim da ce Srpska proci kao severno Kosovo, nedamo je mi nedamo ovo ono, pa ce biti Srbi na opstebosanskim izborima, srpska lista M.Dodika, pa onda takse na robu iz Srbije, pa onda na opstebosanskim izborima samo sa opstebosanskim dukumentima...I na kraju ukidanje administrativne granice izmedju R.S. i federacije i na kraju ukidanje R.S.

Naravno da to ne želim, ali kod ovih sadašnjih vastodržaca sve je moguće.

Back