Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 237.110
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hahahahahahahahahahaha!
Ta profesorka geografije kad traži okeane verovatno pipa po karti gde je mokro![]()
P.S. sad pitah majku da mi na nemačkom jeziku pročita "Oranje" i ona reče da je slovo "nj" (nemam ćirilicu na tastaturi), kao što je rekla ta tvoja profanka.
Sad sam baš i googlala, piše i ovo i ono.
E, ako ti je majka Austrijanka, više verujem tebi nego informacijama sa neta.
A ima logike, da se na engleskom čita, bilo bi "dž" a ne "ž", a nema ništa gore nego znati više od profesora...to se ne prašta...
Pa zivot vecine se na to i svodi,na zalost.Mislim da se ovde na forumu vise puta vodila slicna diskusija,koliko pogubno na ljude utice sve to sto si navela.
Cast izuzecima,kojih na srecu ima,i nazalost ih je jako malo...
Iskreno i mene je pomalo strah da nesto napisem )))
A, znači može i "Oranje" da se čita?
Ali razumem šta te nervira... naš seljački mentalitet.
- - - - - - - - - -
Hahahaha!
Užas, e to nikako da svarim.
a kako je tek meni, srpski sam ucio u amsterdamu. koliko bi tek ja morao da ucim?
ta devojčica je u pravu, više ni ja neću da vodim računa dal' sam ili nisam nešto gramatički pravilno napisala. Zar je bitno...
O jbteeee![]()
![]()
Mada se može na nemačkom reći i Oranje, onako kako piše, ali nikako Oranje kao Ackerland (oranica ili obrađena zemlja) ili Pflügen (kao plug).
Nemacki s tom pricom nema direktne veze. Reka je u Juznoj Africi i zove se Oranje, naziv su joj dali Buri ( znaci Holandajni) dinastija u Nizozemskoj
( namerno ne pisem Holandija jer je Holandija samo deo Nizozemske) takodje je dinastija od Oranije, nema potrebe da se imena reka ili dinastija prevode na engleski
ili francuski. Na nizozemskom je boja pomorandze oranje.