Postovanje svima
OKP Znam da se o ovoj temi pisalo ali moj slucaj je specifican,pa me zanima da li mogu da ga iznesem a da mi se neko ne smeje?
Ni jedan problem iz OKP spektra nije za smejanje niti za sprdnju, osobe to ne rade jer su smesne i excentricne nego imaju opsesije i kompulsije koje ne mogu kontrolisati jer se onda anksioznost uvecava.....
Ako ce ti biti lakse reci, vecina ljudi ce normalno odreagovati a oni koji bi se eventualno podsmejali su ili neznalice u oblasti psihopatologije ili mozda pomisle da si neki trol koji eto zeli da bude zabavan.....
U principu moras da naucis i da te ne bude briga mnogo za misljenja drugih ljudi, pogotovo sto si ovde anoniman, kao i to da ne smes ocekivati od sveta i ljudi da ne postoji kritika, losa rec i neodobravanje. Sve to moras da prihvatis, takav je zivot i takvi su ljudi, ne smes njih da menjas jer neces nikada stici, nego sebe da ojacas da te to ne dotice toliko.
Ne svidja mi se tvoj nick....+ ovo "citaj please" u naslovu teme i podatak da si postavio temu 21.03 a sada je 26.03. tj sad vec 27.03. mi je malo jezivo delovalo, rekoh sada kada udjem ko zna sta cu procitati....
Ja rekoh neko u krajnjoj fazi depresije....
Da li si se javio lekaru ili psihologu nekom? Ako nisi, javi se, on ti se sigurno nece smejati a zna sta je to i kako da ti pomogne.