Oprostiti prevaru koja traje i dalje?

Hellen:
То о чему причаш, то су ТВОЈЕ границе....а сви имамо другачије границе...значи, ЈАСНЕ ГРАНИЦЕ не постоје...јер нису свима исте.....

ISTINA, JE SAMO JEDNA I NEMA GRANICE...."NEKA VASE DA, BUDE DA, A NE BUDE NE, SVE STO JE VISE OD OVOGA NIJE OD BOGA" ....TI ZNAS KAKO STVARI STOJE SA AKTERIMA OVE PRICE? JASNE GRANICE, POSTOJE, I ISTE SU ZA ONE KOJI IH VIDE I TO HOCE...NE :UBIJ, KRADI,...............PRELJUBA?

ZNACI, TI ILI OVO "OPRAVDAVAS", ILI NE VIDIS JASNE GRANICE...

Поновићу: то су ТВОЈЕ границе, уске и ригидне...нису свачије...понекад постоји и нешто вредније од повређене сујете и неки људи су спремни да се боре за то ....

А кад већ цитираш: ''И опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим...''

Hellen:
Поновићу: то су ТВОЈЕ границе, уске и ригидне...нису свачије...понекад постоји и нешто вредније од повређене сујете и неки људи су спремни да се боре за то ....

А кад већ цитираш: ''И опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим...''

NISU MOJE , NEGO BOZIJE....E, SAD AKO SI TI PAMETNIJA I BOLJA OD...

Hellen:
Бојим се да би само напад могао да буде контапродуктиван....она би онда њему сасула све оно што јој је сметало код њега....и закопали би се у пребацивање и међусобне оптужбе.Можда је боље да он сам то каже и да покаже да је свестан својих пропуста, па да обоје седну и заједно одлуче могу ли променити свооје понашање, и шта је то што он треба да мења, а шта она.

Uopste nisam mislila na napad - naprotiv!!!

Ipak, ako prica krene u dva pravca njegove greske VS njene greske - kraja nece biti. Svi grese, ali ipak nisu sve greske podjednako velike.

Mislila sam na jedan sto smireniji, ozbiljan razgovor dve odrasle i odgovorne osobe, argumentovan potpuno. Treba da prizna da je i on gresio, ali mi se cini da je glavna tema razgovora ipak ona, zato sto ovo vec prelazi sve granice. Ako je ikako moguce, jovacova bi morao da izgleda veoma sigurno u sebe, a da bi to postigao morao bi najpre da sa samim sobom rascisti sta prihvata, a sta ne i zasto, kao i sta treba da koriguje ona, a sta on i zasto.

Nastavak ovakve situacije bez ikakvog resenja moze da dovede njihov odnos samo u jos gore stanje.

LEMMY:
TAKAV ,NE POSTOJI....PRASTAM.....ALI KAO GRESNIK, KO SAM JA DA DAJEM OPROST?.

Ako smo vec kod citiranja hriscanskih obaveza, svi smo duzni da prastamo ono sto je ucinjeno NAMA, a Bog prasta ostalo.

"... kao sto i mi OPRASTAMO duznicima SVOJIM."

Naravno da i to ima granica. Opredelivsi se za brak ljudi prihvate i odredjene obaveze, a da li ce joj oprostiti ili ne, to mora da odluci sam.
Teska odluka u oba slucaja.

Situacija se dosta promenila, a ja sam se posvetio ovih dana vise nasoj vezi i, nazalost, poslu. Pre otprilike 10 dana je moja supruga poslala zadnju poruku svojoj letnjoj ljubavi, u kojoj je izmedju ostalog napisala da nece vise da trosi vreme sa pogresnom osobom, tj. tim Crnogorcem, i prekinula svaki dalji kontakt, cak nije bilo ni poziva sa njegove strane. Ovo potvrdjuje da je za doticnog sve bila recka na spisku letnjih avantura mladog crnogorca, i da nije imao neke ozbiljnije ambicije za nastavak veze. Moju suprugu nisam bas do kraja razumeo, ali mislim da je bar neke stvari ukapirala, i da nece praviti slicne greske. U medjuvremenu, iskoristili smo priliku kada sam na kratko mogao da odsustvujem s posla i da provedemo jedan produzeni vikend van naseg grada. Utisci za sada su povoljni, a videcemo sta cemo dalje.

S vremena na vreme, pa cak i kada nismo zajedno, misli mi skrenu na ovaj problem, i tada se ne osecam ni malo prijatno, cak sam ponekad u tim trenucima i prilicno uznemiren, pa i padam u iskusenje da pocnem otvoren i vatren razgovor o svemu. Jedino me sprecava to sto sam svestan da bi doslo do situacije u kojoj bi sigurno bio nemoguc dalji zajednicki zivot, a ja ipak to sada ne zelim.

Motiv prekida veze od strane moje supruge je za mene nepoznanica, i to ce verovatno ostati i dalje, mozda i "dok nas smrt ne rastavi". Ipak, voleo bih da sam jednostavno svojom promenom u ponasanju ponova stekao naklonost moje drage i da je ona u nasem braku nasla nesto novo, dovoljno interesantno za dalji suzivot.

Toliko za sada.

Pozdrav svima!

E svaka cast ovom coveku kako je uspeo da otrpi prevaru bez reci, ja bi istog momenta kad sam saznala oci izvadila i zavrsila pricu, nikad i nikad ne bi imala toliko veliko srce da to preguram, uvek bi me crv sumnje izjedao i mislim da bi samo kinjila suprotnu stranu do konacnog razlaza, znam da to nije pametno resenje, al nema sanse da bi imala ovoliko srce za prevaru

Aktuelan je početak školske godine, pa smo se posvetili tome, pomažemo ćerki koja je počela peti razred. Naši međusobni odnosi bi bili skoro savršeni da supruga nije ostala bez posla, pa je zbog toga hvata nervoza. Ali, nije nam to prvi put, pa očekujem da i to prebrodimo.

Jedna stvar mi je na pameti ovih dana povremeno. Ranije sam pročitao negde da muškarci koji su ženama verni žive duže od onih koji to nisu. Čini mi se da je pretpostavka bila da su muškarci koji su neverni svojim ženama pod stalnim stresom zbog stalnog laganja i skrivanja tajne, tako da im strada prvenstveno srce a onda i drugi organi. Kakva li je situacija sa ženama? Koliko na njih utiče takva vrsta stresa?

I još nešto, čini mi se da i meni u tom smislu nije mnogo lakše, jer i ja krijem tajnu. Krijem od supruge saznanje o njenoj tajni, i po neki put mi je "na vrh jezika" da nešto kažem o tome, potpuno nesvesno. Ne primećujem napetost kod mene zbog toga, ali, ako je ne primećujem, ne znači i da je nema. Ponekad mi se čini da u nekim trenucima reagujem burnije nego ranije (mislim u trenucima kada raspravljamo o nečemu a nemamo isto mišljenje o temi rasprave).

Malo je neobično što se u okviru ove teme nije pojavio niko sa sličnim iskustvom kao ja, da li je to retkost, ili ljudi o tome ćute?

Idemo dalje. Da smo živi i zdravi! Pozdrav!

e, izvinite, malo sam pratila pocetak, pa sam sredinu propustila...pa sad moram nesto da pitam.
kako jova zna sadrzinu tih sms poruka?
krisom joj ronda po telefonu? ili mu ih ona pokazuje?
budalastina...

i jovo, pitas kako drugi nemaju slicna iskustva...
ne znam za druge, ali ja nikad ne bih saznala da me je muz prevario tako sto bih mu preturala po telefonu i citala poruke...

Back