Oprastanje

Recimo , neko vam se zbog necega zamjerio . Vi kazete da mu sve oprastate i prekinete svaku komunikaciju s njim .
On vam na to kaze da su te rijeci oprastanja rijeci bez pokrica i da tim prekidanjem komuniciranja samo to potvrdjujete .
A sta vi kazete ?

verovatno sam ovde vec neshto serrkala... nebitno..
a i tema ti nekako nedovoljno formulisana...
oproshtaj bez zaborava ne ide..
zaborav, samo ako te strefi skleroza u nekom uzrastu :lol:
ja bih da je ranije, al neshto me nece...
jedino shto je ok u celoj prichi je da me ta osoba vremenom vishe ne zanima, ali to nije zaborav nit oproshtaj, samo nezainteresovanost , ravnodushnost , dakle iz tog raloga nema vishe komunikacije.

Recimo , neko vam se zbog necega zamjerio . Vi kazete da mu sve oprastate i prekinete svaku komunikaciju s njim .
On vam na to kaze da su te rijeci oprastanja rijeci bez pokrica i da tim prekidanjem komuniciranja samo to potvrdjujete .
A sta vi kazete ?

Ako ćeš nekome, da oprostiš, onda si oprostio. Nema više nikada spominjanja tog nečega, šta te je vređalo, povređivalo. Nema. Zato što opraštaš , iz dubine duše svoje. A ako ćeš kao da mu / joj oprostiš, i zvocaš nabijaš to nešto na nos, do kraja života , to onda oprost nije.

Ali, oprost nije doći i reći, "Žao mi je". E, do đavola mog, nije. I en dobija se tako. Dobija se pokajanjem i da si manji od makovog zrna. Da si kao miš, mali. Dobija se crvenjenjem, stidom. Saznanjem koliko si nekoga mrcvario. Nosićem do poda. I kada u nečijim uplakanim očima vidiš nepreglednu tugu, dubini i sada neku širinu koju nekada nije posedovao već hordario iha haj uspešno u tvom uništenju ne zaustavljajući se. I zabavljajući se, tako siiiiiiiiiiiilno.

Preekid komunikacije je samo držanje ljudi na distanci,

Mogu da ti oprostim, i da opet pričamo. Mogu da ti ne oprostim, i da više nikada ne pričamo. Možemo da ti oprostim, a da više ne pričamo. I možemo da pričamo a da ti nikad ne oprostim. Znači, varijacije su razne, i permitacije.

A mogu i kao čovek da te precrtam, da mi se vodiš kao nestao. Kao neko ko mi je umro, a tako živ u mojoj glavi si i spavaš najdivnijim snom.

Znači, mogu sve.

I nije do mene, kao mene. Već do njih.

Kako će se prema meni poneti.

Tako ću ja..odlučiti.

Da teraju i dalje po svom. Ili da jednog dana poslušaju ono u sebi, što ja znam da imaju. A tako se božanski prave, i upinju..da nemaju.

A, možda stvarno...i nemaju.

A šta ja kažem?

Nije do mene. Do vas je, gospodo, draga.

Bilo..i ostalo.

:bye:

A sta vi kazete ?

nema oproshtaja bez zaborava....negde sam serrkala o tome..
osim kad su nebitni ljudi u pitanju , pa kao ajd ok smo cao vidimo se kako zena kako deca etc.

- - - - - - - - - -

ups upecash se gore :roll: na vrrr vrbe..

A sta vi kazete ?

ako me neko nesto yaheeb, al bas bas..ja cu mu to pre ili kasnije oprostiti, prosto taj sam tip.
u celom zivotu ima samo jedna stvar koju nikad necu oprostiti..
ali, ako je pri tom taj neko pokazao neko lice koje se meni jako ne svidja, onda da, prekinucu svaki kontakt sa njim. ne zato sto mu nisam oprostila, vec zato sto ne zelim takvu odobu u svom okruzenju.
s druge strane, ma koliko me neko povredio, ako je u sustini svojoj dobar covek, kad vreme prodje ima u meni prijatelja,

ako me neko nesto yaheeb, al bas bas..ja cu mu to pre ili kasnije oprostiti, prosto taj sam tip.
u celom zivotu ima samo jedna stvar koju nikad necu oprostiti..
ali, ako je pri tom taj neko pokazao neko lice koje se meni jako ne svidja, onda da, prekinucu svaki kontakt sa njim. ne zato sto mu nisam oprostila, vec zato sto ne zelim takvu odobu u svom okruzenju.
s druge strane, ma koliko me neko povredio, ako je u sustini svojoj dobar covek, kad vreme prodje ima u meni prijatelja,
Potpisuvam ! :):ok:

A sta vi kazete ?
I sama nesavršena, kao i svaki živi čovek na ovoj planeti, ne mogu od drugog očekivati da bude savršen i da nije podložan greškama, koje ponekad umeju jako zaboleti. Smatram da isuviše olako praštam ljudima, vođena neodoljivom potrebom da ih pokušam razumeti. I razumem ih uglavnom, praštajući i pružajući iznova druge šanse i opravdavajući ih na sve moguće načine.

Prekidom komunikacije, to mora biti nakon puno napravljenih grešaka od strane osobe od koje se želim skloniti, ustvari sebe pokušavam osigurati od novog povređivanja i jedino što iziskujem jeste razumevanje, ali ne nužno. U principu sam vremenom naučila da ne marim puno šta će ljudi o meni nakon nekih mojih postupaka misliti. Mogu da misle šta god žele, jer kada me povrede, njihovo mišljenje postaje irelevantno u svakom mogućem smislu. Svako od nas ima svoj prag tolerancije, ja ga lako prelazim bez puno osvrtanja onog trenutka kada neka osobi pomeri svaku granicu razumnog razmišljanja i postupanja.

Back