Opozicija u RIK-u

Šta kažete da li je moguć sledeći scenario:
RIK u nekoliko beogradskih opština izbore na gradskom nivou, proglašava neregularnim.
Tu se izbori ponavljaju.
Potreban broj DS-ovih glasača ( nekih 2.000 ) zaokružuje LDP i ... !!!
Dalje možete i sami da predpostavite.

Šta kažete da li je moguć sledeći scenario:
RIK u nekoliko beogradskih opština izbore na gradskom nivou, proglašava neregularnim.
Tu se izbori ponavljaju.
Potreban broj DS-ovih glasača ( nekih 2.000 ) zaokružuje LDP i ... !!!
Dalje možete i sami da predpostavite.

Glavu bih na panj da su osim sebi, zuti namestili URS-u i LDP-u, zato Palma skoro naredjuje Cedi da "promeni stavove" i udje u Vladu.

Jadno!

Pa nisam ja glasao za Iivicu i DS na nijednim izborima ,tako da nisam ništa ni napravio. Ukoliko je bilo stvarno kradje , a verovatno jeste , nama sumnje da su u njoj učestvovali i predstavnici opozcije , ako ne cele ,a onosigurno SNS-a i DSS-a ,jer bez njih to ne bi bilo moguće izvesti .

Kakve veze promatraci ili organizatori imaju sa kradjom? Za kradju odgovaraju oni koji su krali a komisije za eventualne povrede izbornih procedura.

Ti izjednacavas lopova i svedoka koji je ga je video u kradji.

Ja nisam razgovaral "s nekim" pa da to sad bude protiv nekog, nego sam svojim ocima videla sledece:

Proveravala sam da li sam ja upisana u biracki spisak- da, tu i tu...

Proveravala sam ostale, a ond shok:

Pozovem mamu i trazim da mi procita broj sa licne karte, ukuca, NJE NEMA, nije je bilo u birckom spisku(tate je bilo i glasao je)...
Kazem joj da mi procita broj sa licne karte moje pokojne bake, mama ju je uzela da cuva (umrla pre nepune cetiri godine) ukucam, nje ima na birackom spisku, dakle, mrtva zena je bila na biracko spisku,ali mama nije...

To sam videla, a ne sad dodju neki pa mi ne mozemo da proverimo da li su "praicali sa naprednjacima" a koliko znam nas zet je za LDP, tako da je malo neukusno, koliko je tuzno da vidim da moja baka ima pravo glasa a nema je medju zivima, i da rasplacem majku.

Mama ce srediti to brisanje iz spiska,glasace, ima nas sve vise i vise, pa ako nista, neka BoTa vlada dok je ziv, SPS, LDP, DS, URS, PUPS, JS, kome god volja da se prikljuci, samo ne onaj koji je osvojio najvise mandata u Skupstini.

Uvek je bilo mrtvih u spisku...to nije tajna..nema centralnog biračkog spiska..nije blo kompjutera...matičar ne prosleđuje podatke nadležnim telima i tako dalje...to nije veliki problem
ali nije isto mrtvi u spisku i mrtvi glasali...to je velika razlika...e to je skandal...

Uvek je bilo mrtvih u spisku...to nije tajna..nema centralnog biračkog spiska..nije blo kompjutera...matičar ne prosleđuje podatke nadležnim telima i tako dalje...to nije veliki problem
ali nije isto mrtvi u spisku i mrtvi glasali...to je velika razlika...e to je skandal...

Bilo je mnogo mrtvih ovoga puta, ali moja majka koja redovno glasa, ovoga puta je izbacena sa spiska...

Rado bih poslala ovo SNS-u, ali mama ne dozvoljava da na taj nacin potezem mrtvu zenu, a za sebe ce srediti...Zao mi je sto ne mogu, licno mislim i da ne treba, ali ovo je sramota koliko su krali, sramota!

Bilo je mnogo mrtvih ovoga puta, ali moja majka koja redovno glasa, ovoga puta je izbacena sa spiska...

Rado bih poslala ovo SNS-u, ali mama ne dozvoljava da na taj nacin potezem mrtvu zenu, a za sebe ce srediti...Zao mi je sto ne mogu, licno mislim i da ne treba, ali ovo je sramota koliko su krali, sramota!

pa jel su mrtvi zaokružili nekoga ili su samo upisani u spisku...to što ćeš javiti SNS-u da je bilo mrtvih u spisku to je kao da kažeš bili izbori u nedelju...to nije vest

Kakve veze promatraci ili organizatori imaju sa kradjom? Za kradju odgovaraju oni koji su krali a komisije za eventualne povrede izbornih procedura.

Krađa izbora je tako obiman i težak poduhvat da je praktično nezamisliv.Hiljade i hiljade predstavnika stranaka na biračkim mestima bi morali ili da budu podmićeni ili da pod pretnjom potpisuju zapisnike.

Pa kako su mogli da kradu samo članovi BO iz DS-a ili SPS-a , a da tu ne učestvuju i članovi iz drugih partija koji su tu prisutni , kako su potpisivali zapisnike ako su rezultati namešteni i pokradeni ,kako su kontrolisali i zaokruživali birački spisak a nisu skontali da ima 30 ili 300 ljudi više ,ili manje ? :think: Mislim to je tehnički nemoguće da nisu videli , a ako su videli zašto nisu prijavili kradju i zašto su potpisivali zapisnike , osim ako nije u pitanju neka bolesna mazohistička osobina opozicionih aktivista koji baš vole da ih pokradu ,pa se ne bune i aminuju sve . :think:

Poslednja izmena:
Ostavila sam sinoc ovede (skinuto sa sajta B92), momak nije izasao na izbore, a prijatelj koji je bio u komisiji na biralistu ga pitao:

Kad si glasao kad te ja nisam video?

- NIsam ni glasao!

Kako nisi, pa POTPISAO SI se!

Decko je napisao (Novosadjanin) da je svojim ocima video kad su dozili Rome u autobusima, neki su dobilai 1000 neki vise, ne krivi on njih, nego one koji su ih potplacivali...

S mrtvima (pokoj im dusi) lako je manipulisati, sad me zanima da li se "potpisala" moja pokojna baka?

Ne znam, mnogi ne znaju za svoje pokojnike, ali, sve i da dokazu, ne vredi,.

Izbore su pokrali i to stoji.

Ima Dacek iskustva iz devedesetih, sad je to iskustvo primenio:(

Zloupotreba mrtvih je NEVIDJEN GREH, nadam se da ce platiti!

Da, samo što su sinoć lepo pokazali kako su ovi koji tvrde da su izbori pokradeni izvršili pomeranje kolone u excel tabeli, što uopšte nije problem za svakoga ko zna osnovne stvari u excel-u.

Da li bi iko normalan napisao da je za nekog kandidata glasalo 147% i još potpisao takav zapisnik? Naravno da ne bi.

U takve gluposti mogu da veruju samo nepismeni ili ostrašćeni, treća kategorija ne postoji.

Ok, ako ima neregularnosti naravno da je ok ponoviti izbore, ali da neko nekoga napravi blesavim u toj meri da potpiše zapisnik u kome piše da je kandidat URS dobio 138% glasova...e to stvarno.... jednostavno ne verujem....sinoć sam gledala čoveka iz neke izborne komisije, žao mi je što nisam zapamtila o kome se radi...lepo je pokazao šta su uradili...pomerili kolonu i digli dreku...

Ja razumem da nije lako gubiti, ali ipak..........

Ima logike u ovome što pišete , naročito DS-ovci , što je ovoj vašoj štaki okobajčetincima trebalo bezmalo 3-4 dana da se oglase o nekim nepravilnostima , a buljuk njihovih plaćenika oko pa i na samim izbornim mestima ...takoreći u kutijama :D

p.s. Nego, htedoh samo da vas pohvalim kako ste vi TO samo dobro izdresirali , ono : aport , k nozi i sl. : izmajmunisani do besvesti , po nalogu izabijali sebi samima milion autogolova pred samo glasanje da se slučajno neko i od normalnih ljudi ne zahebe da glasa za njih , a ne smeju da vam zucnu otvoreno...ni malecku kritiku nigde , no udariše opet po radikalima k'o nezdravi nevezano za temu , nevezano za vezu s vezom ...ma , skidam vam kapu ozbiljno , ja ni svoje kuče ne uspedoh tako da dresiram k'o vi ove okobajčetinske štake :worth:

Krađa izbora je tako obiman i težak poduhvat da je praktično nezamisliv.Hiljade i hiljade predstavnika stranaka na biračkim mestima bi morali ili da budu podmićeni ili da pod pretnjom potpisuju zapisnike.

Je li, baz nezamisliv?

Pa zuti su porusili pola Beograda, opljackali, pokrali, zapaliti Skupstinu, zgradu Televizije i listice, upravo na osnovu toga sto su tvrdili da su IZBORI POKRADJENI?

Izbori se kradu na put od - do, to je najlaksi nacin da se krade! To Ivica Dacic najbolje zna, beli listici, mrtvi, i sl.

SNS je pobedila, to je jedina uteha, a oni koji su otisli u istoriju cute, i kazu da nije bilo kradje, ko je tu placen i kako- meni je svejedno.
Da li je njima bas svima svejedno, nije moj problem niti me zanima.

pa jel su mrtvi zaokružili nekoga ili su samo upisani u spisku...to što ćeš javiti SNS-u da je bilo mrtvih u spisku to je kao da kažeš bili izbori u nedelju...to nije vest

Nije mi palo na pamet da je tako nesto moguce.

Ali,ovaj momak koji nije glasao " a potpisao se" i njegov prijatelj, mogli bi da dokazu!

Ja naknadno da trazim necu , neka moja baka pociva u miru kao sto ovi nece nikad!

Biljo, to što navodiš da je neko video da je neko zaokružen, a da taj nije glasao su budalaštine jer naprosto šta bi se dogodilo da se taj mladić pojavio na biračkom mestu i da su mu rekli, ti si već glasao, ne može....pre će biti da je nko potpisao pogrešnu kolonu...
mogućnost za to da "glasaju" oni koji nisu izašli na izbore je nakon zatvaranja biračkog mesta...da neko ponudi ostalim članovima keš i to pozamašan i da lepo otvore birački spisak, zaokruže 50-100 ljudi koji nisu izašli na izbore, da onda zaokruže 50-100 listića za opciju koja je dala pozamašan keš i to ubace u broj, svi potpišu i tako ode u GIK i RIK....
jedino je tako moguće to uraditi...ostalo su bajke i priče za malu decu.

Pakako su mogli da kradu samo članovi BO iz DS-a ili SPS-a , a da tu ne učestvuju i članovi iz drugih partija koji su tu prisutni ,

:

Kradja je pre svega tajna radnja. Radnja sa predumisljajem, na odabranom mestu. Tehnicki doterana. Nije potrebno da se odvija na glasackom mestu. Kradja izbora moze se odvijati falsifikovanjem npr. u opstini glasackih listica...ili stampanjem materijala na drugom mestu, izdavanjem licnih karti itd.....Tehnicki je mogu izvoditi ljudi koji uopste nisu pripadnici stranaka, a organizatori oni koji se dogovore.

kako su potpisivali zapisnike ako su rezultati namešteni i pokradeni ,kako su kontrolisali i zaokruživali birački spisak a nisu skontali da ima 30 ili 300 ljudi više ,ili manje ? :think: Mislim to je tehnički nemoguće da nisu videli , a ako su videli zašto nisu prijavili kradju i zašto su potpisivali zapisnike , osim ako nije u pitanju neka bolesna mazohistička osobina opozicinih aktivista koji baš vole da ih pokradu ,pa se ne bude i aminuju sve . :think:

Ovo je sasvim drugo pitanje povrede izborne procedure....ali kako mozes okrivljavati nekog ko je potpisao zapisnik za regularnost izbora - ako su njemu izbori izgledali regularni, kako da RIK otrkije coveka koji je glasao npr. dva puta sa dve licne karte? Ili kako RIK da otrkije da je npr. tri odsto ljudi sa birackog spiska krivo upisano (to moze biti namerna ali i slucajna radnja - greska; Namerna je falsifikat) ....

Mali milion je nacina da se sprovede kradja ili povredi procedura....ali jedno je odvojeno od drugog.

Je li, baz nezamisliv?

Pa zuti su porusili pola Beograda, opljackali, pokrali, zapaliti Skupstinu, zgradu Televizije i listice, upravo na osnovu toga sto su tvrdili da su IZBORI POKRADJENI?

Izbori se kradu na put od - do, to je najlaksi nacin da se krade! To Ivica Dacic najbolje zna, beli listici, mrtvi, i sl.
To su dve različite stvari.Ja govorim o pravoj "krađi" ili lažiranju rezultata izbora.Ni Milošević nije lažirao rezultate izbora niti ga je tadašnja opozicija za to optuživala.On jednostavno nije hteo da prizna rezultate i držao se stava da izbori treba da se ponove(1996) a u drugom slučaju u izborima za predsednika SRJ da Vojsilav Koštunica nema 50 % + 1 glasova i da treba da se održi drugi krug.

Poslednja izmena:
Pakako su mogli da kradu samo članovi BO iz DS-a ili SPS-a , a da tu ne učestvuju i članovi iz drugih partija koji su tu prisutni , kako su potpisivali zapisnike ako su rezultati namešteni i pokradeni ,kako su kontrolisali i zaokruživali birački spisak a nisu skontali da ima 30 ili 300 ljudi više ,ili manje ? :think: Mislim to je tehnički nemoguće da nisu videli , a ako su videli zašto nisu prijavili kradju i zašto su potpisivali zapisnike , osim ako nije u pitanju neka bolesna mazohistička osobina opozicinih aktivista koji baš vole da ih pokradu ,pa se ne bude i aminuju sve . :think:
Znas li kako je jednostavno listic napraviti nevazecim.Zaokruzis jos nekoga,pored zaokruzenog kandidata/stranke i eto ti nevazeceg listica.Da li i tebe buni cinjenica koju ponavljam kao papagaj,a to je da je URS u Zvecanu,na Kosovu,osvojio 30 % glasova :hahaha: "jaki Zvecani-jaka Srbija".Garant ce im Mladja dovesti fiat na Kosovo :lol:

To su dve različite stvari.Ja govorim o pravoj "krađi" ili lažiranju rezultata izbora.Ni Milošević nije lažirao rezultate izbora niti ga je tadašnja opozicija za to optuživala.On jednostavno nije hteo da prizna rezultate i držao se stava da izbori treba da se ponove(1996) a u drugom slučaju u izborima za predsednika SRJ da Vojsilav Koštunica nema 50 % + 1 glasova i da treba da se održi drugi krug.

Najteza povreda izbornog prava je unistavanje izbornog materijala. U jednoj normalnoj zemlji to ne moze proci bez odgovornosti. Sad isti oni koji su jednom unistili izborni materijal....imaju priliku da to rade na elegantniji nacin - ali oni su uvek sposobni da predju vec jednom predjeni prag - ako im zatreba.

Znas li kako je jednostavno listic napraviti nevazecim.Zaokruzis jos nekoga,pored zaokruzenog kandidata/stranke i eto ti nevazeceg listica.Da li i tebe buni cinjenica koju ponavljam kao papagaj,a to je da je URS u Zvecanu,na Kosovu,osvojio 30 % glasova :hahaha: "jaki Zvecani-jaka Srbija".Garant ce im Mladja dovesti fiat na Kosovo :lol:
Pa što ne bi osvojio , na izborima pre 2 godine je DS trijumfovao u susednom Zubinom Potoku ? :think: A lokalna predstavnica URS-a u Zvečanu je duvala u istu tikvu sa DSS-om i bunila se protiv otkazivanja lokalnih izbora dole ., što tamošnji narod voli da čuje , a mogli su im i platiti da glsaju za URS u krajnoj liniji .

kad sam ja radio izbore 2000. onda kad krene da se broje glasovi naprasno nestane struje :D
a socijalisti imali male olovke između malog i domalog prsta i pravili svinjarije po listiću...po njihovom tumačenju i tačkica bilo gde na listiću je bio nevažeći listić :D :D :D
sećam se nestane struje, a kontrolor iz radikla, spo-a i ja skačemo oko kutije :D :D :D
jes nas tada SPS turirao... svaka mu čast :D

Pa što ne bi osvojio , na izborima pre 2 godine je DS trijumfovao u susednom Zubinom Potoku ? :think: A lokalna predstavnica URS-a u Zvečanu je duvala u istu tikvu sa DSS-om i bunila se protiv otkazivanja lokalnih izbora dole ., što tamošnji narod voli da čuje , a mogli su im i platiti da glsaju za URS u krajnoj liniji .
Ovo boldovano je vec krivicno delo...Inace,nemoj me zezati da Zvecani pate za regionalizacijom u Srbiji i Dinkicevim investicijama koje,znaju i ljudi tamo,njih svakako zaobilaze...30 %-hej!!!

Back