Opišite slobodnog čoveka u današnje vreme?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slobodan čovek je onaj čovek koji zadovoljava svoju slobodu do granica tudjih sloboda, čime oslobadja sebe u visini svoje duhovnosti, dok u isto vreme može da sačuva iste granice svoje slobode koje imaju i drugi u njegovom okruženju. Tačnije, onaj ko može sebe da ograniči i ne zadire u tudju slobodu, sposoban je da sačuva svoju slobodu. Dakle, slobodan čovek je onaj ko može sebe da kontroliše.

1. Za elementarne šestice nema slobode dokk se u atimu sve ne sjedine i ne postanu samo jedno živo i svesno biće - atom.

2. Za atome nema slobode dok se u ćeliji svi ne sjedine i ne postanu samo jedno živo i svesno niće - ćelija.

3. Za ćelij u nema slobode dk se sve u čoveku ne ujedine i ne postabu samo jedno živo i svesno biće - čobek.

4. Za čoveka nema slobode sve dok se svi ljudi sveta ne ujedine i svi ne postanu samo jedno živo i svesno buće - Čovečanstvo. Pre toha slobode za čoveka neće da bude. Pa ni u današnje vreme, u kojem je čovekov najveći neprijatelj drugi čovek.

To uruživanje sve dok jedno mnoštvo ne postane netp jedno, sve dok sve u Univerzumu ne ne postanu samo jedno, to je prirodni zakon zvani "evolivija". Koja traje sve dok se u Univerzumu sve ne ujedini i sve postane samo jed. kao štp je i na Početki sve bilo samo jedno. Sa razlikom što je u Poćetku to jedno bilo duhovno, a na kraju će da bude materijalno, tj. telesno. .Unutar kojeg će sve da voli sve, kao što voli samoga sebe. I to je ono što vernici zovi imenom "Bog", kad kažu "Bog je ljubav". Pre toga prave slobode ni za koga i ni za šta neće da bude.

Poslednja izmena:
Sloboda u sadašnjem i u nekom ondašnjem vremenu ima neprekidni teret borbe i odgovornosti u putanji ka iznalaženju svrhe,smisla i cilja. Nezaboravimo da je Spartak imao na desetine atentata na njega,od strane pojedinih oslobođenih robova,koji su bili nezadovoljni novostvorenim slobodnim statusom:"moj gazda me je voleo i lepo hranio i oblačio,nisam bio kao drugi robovi,a gde sam sada,slobodan sam,a ne znam šta ću!?!"-provejavalo je kroz misli onih bivših robova,koji su pomišljali da ubistvom Spartaka se vrate na prethodne,neslobodne, a udobnije pozicije u odnosu na ono što su trenutno imali.
Kad se samo setim koliko mi je smetao lokdaun u vreme korone,da bih uhvatio sebe u razmišljanju koliko puta malo izađem iz stana,iako imam svu slobodu ovog sveta,jer mi je muka od praznorečja i besmisla na koji nailazim u okruženju.

Back