Ponavljam da ga LIČNO poznajem, kao i njegovu bivšu suprugu (
PRVU). Stanovala sam u njihovoj neposrednoj blizini. Ona je pobegla od njega glavom bez obzira ! Nije ponela ni svoje naočare.
Pa onda sledeća njegova žena .... nju je oterao, pa joj posle na prevaru i SILOM... svojim uticajem... oduzeo dete.
Sad voda neku lujku koja je ista kao on, ali i to neće dugo potrajati....
Nenad Čanak (50), lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, odveo je u petak posle podne svog desetogodišnjeg sina M. Č. iz stana u kom je mališan do sada živeo s majkom.
Čanak je sina oduzeo od majke Marije Vasić (34), pozvavši se na rešenje Opštinskog suda u Novom Sadu. Sudsko veće dodelilo je lideru LSV-a starateljstvo nad detetom obrazloživši takvu odluku mišljenjem Centra za socijalni rad u kom se navodi da majka koja je u sedmom mesecu trudnoće zbog toga „ima smanjene mogućnosti u posvećivanju detetu i bavljenju njime“!
Iako se postupak hitnog oduzimanja deteta primenjuje kada je u pitanju teško fizičko, mentalno zlostavljanje, toksikacija, psihički poremećaji..., centar je kao kriterijum za svoje mišljenje naveo i veličinu stana majke (iznajmljen, 80 kvadrata) i oca (vlasništvo, 140 kvadrata), te da je „naselje gde otac živi prostrano i bezbedno, sa privlačnim brojem sadržaja“! Važan faktor takođe je i blizina raspusta...
Dečakova majka Marija Vasić, koja je s Nenadom Čankom bila u braku tri godine, a od koga se razvela dok dečak još nije proslavio ni drugi rođendan, kaže da se njen bivši muž u petak samo pojavio na vratima sa rešenjem u rukama, zahtevajući da mu preda dete.
- Pretio mi je da će, ako na to ne pristanem, pozvati policiju... I prethodnih meseci se slično ponašao, ali je sve nedavno kulminiralo, tako da sam čak pozvala policiju, o čemu postoji i zapisnik. Stvarno nisam želela da dete izlažem dodatnim traumama i pustila sam ga da ide. Bio je zbunjen, nije znao ni kako da se postavi... Pa ja sam se ceo Milanov život trudila da ima normalan odnos s ocem, a sada se ovo dešava - priča potreseno Marija, koja je u 30. nedelji trudnoće, a zbog stresa u kojem se našla, čak su joj počele i prerane kontrakcije, pa joj je lekar savetovao strogo mirovanje.
- Očekujem dečaka, i to je divno. M. konačno više neće biti jedinac, dobiće brata... Zar to nije prirodna atmosfera za odrastanje? Kako to da na svet dolazi novo biće može mene da učini nepodobnom majkom - ogorčena je Marija, koja sada živi u vanbračnoj zajednici sa D. T.
Marija za ovakvu odluku optužuje i direktora Centra za socijalni rad u Novom Sadu Gojka Vujinovića, koji je na tu funkciju navodno postavljen kao resor Čankove stranke LSV.
- Ovo je klasična demonstracija sile. Posle ovoga što su mi uradili, sada mogu da me proglase i neuračunljivom ili ludačom. Tako je to kad je neko s one strane vlasti i zakona - kaže majka desetogodišnjeg dečaka, dodajući da će na sledećem ročištu tražiti izuzeće ovog centra, zbog njegove pristrasnosti.
„Alo!“ je juče više puta pokušao da stupi u kontakt i sa Nenadom Čankom, kako bi čuo i njegovu stranu priče, ali lider LSV-a do zaključenja ovog izdanja nije odgovarao ni na pozive ni na poruke upućene na poznate brojeve telefona.
Na sud pozvana preko komšinice
Ivana Perović-Semenović, advokat Marije Vasić, zgrožena je činjenicom da je ceo slučaj vođen uz brojne procesne nepravilnosti.
- Prvo ročište bilo je zakazano za 3. jun. Moju klijentkinju uopšte nisu uredno pozvali. Iako je obaveza da se u ovakvim slučajevima poziv uručuje lično, njoj je dokument ubačen u poštansko sanduče, i to komšijsko! Na sreću, komšinica koja živi u inostranstvu, bila je u zemlji, pa smo tako saznali da je ročište održano. A zamislite da su na dokumentaciji napisali - „ubačeno“! To su najdrastičnija procesna kršenja - zapanjen je advokat.
http://www.alo.rs/vesti/16487/Canak_mi_oteo_sina
Najnovija žrtva ..... dok jadnica ne shvati sa kakvim debilom živi.....