Опет претња смрћу Неши Чанку

Верујем да је ова слика на једном сеоском газдинству близу између Бешке и Сланкамена схваћена као претња по безбедност господина Свиње.

svinjaobilicv.jpg

Чујем да су ухапсили домаћина...Дачић се врзмао по Кртсраици...па видео слику...и сконто да прете Чмарку Пеши.....и послао САЈ да делује...по кратком поступку...

Ponavljam da ga LIČNO poznajem, kao i njegovu bivšu suprugu (PRVU). Stanovala sam u njihovoj neposrednoj blizini. Ona je pobegla od njega glavom bez obzira ! Nije ponela ni svoje naočare.

Pa onda sledeća njegova žena .... nju je oterao, pa joj posle na prevaru i SILOM... svojim uticajem... oduzeo dete.

Sad voda neku lujku koja je ista kao on, ali i to neće dugo potrajati....

Nenad Čanak (50), lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, odveo je u petak posle podne svog desetogodišnjeg sina M. Č. iz stana u kom je mališan do sada živeo s majkom.

Čanak je sina oduzeo od majke Marije Vasić (34), pozvavši se na rešenje Opštinskog suda u Novom Sadu. Sudsko veće dodelilo je lideru LSV-a starateljstvo nad detetom obrazloživši takvu odluku mišljenjem Centra za socijalni rad u kom se navodi da majka koja je u sedmom mesecu trudnoće zbog toga „ima smanjene mogućnosti u posvećivanju detetu i bavljenju njime“!
Iako se postupak hitnog oduzimanja deteta primenjuje kada je u pitanju teško fizičko, mentalno zlostavljanje, toksikacija, psihički poremećaji..., centar je kao kriterijum za svoje mišljenje naveo i veličinu stana majke (iznajmljen, 80 kvadrata) i oca (vlasništvo, 140 kvadrata), te da je „naselje gde otac živi prostrano i bezbedno, sa privlačnim brojem sadržaja“! Važan faktor takođe je i blizina raspusta...
Dečakova majka Marija Vasić, koja je s Nenadom Čankom bila u braku tri godine, a od koga se razvela dok dečak još nije proslavio ni drugi rođendan, kaže da se njen bivši muž u petak samo pojavio na vratima sa rešenjem u rukama, zahtevajući da mu preda dete.

- Pretio mi je da će, ako na to ne pristanem, pozvati policiju... I prethodnih meseci se slično ponašao, ali je sve nedavno kulminiralo, tako da sam čak pozvala policiju, o čemu postoji i zapisnik. Stvarno nisam želela da dete izlažem dodatnim traumama i pustila sam ga da ide. Bio je zbunjen, nije znao ni kako da se postavi... Pa ja sam se ceo Milanov život trudila da ima normalan odnos s ocem, a sada se ovo dešava - priča potreseno Marija, koja je u 30. nedelji trudnoće, a zbog stresa u kojem se našla, čak su joj počele i prerane kontrakcije, pa joj je lekar savetovao strogo mirovanje.
- Očekujem dečaka, i to je divno. M. konačno više neće biti jedinac, dobiće brata... Zar to nije prirodna atmosfera za odrastanje? Kako to da na svet dolazi novo biće može mene da učini nepodobnom majkom - ogorčena je Marija, koja sada živi u vanbračnoj zajednici sa D. T.
Marija za ovakvu odluku optužuje i direktora Centra za socijalni rad u Novom Sadu Gojka Vujinovića, koji je na tu funkciju navodno postavljen kao resor Čankove stranke LSV.
- Ovo je klasična demonstracija sile. Posle ovoga što su mi uradili, sada mogu da me proglase i neuračunljivom ili ludačom. Tako je to kad je neko s one strane vlasti i zakona - kaže majka desetogodišnjeg dečaka, dodajući da će na sledećem ročištu tražiti izuzeće ovog centra, zbog njegove pristrasnosti.
„Alo!“ je juče više puta pokušao da stupi u kontakt i sa Nenadom Čankom, kako bi čuo i njegovu stranu priče, ali lider LSV-a do zaključenja ovog izdanja nije odgovarao ni na pozive ni na poruke upućene na poznate brojeve telefona.

Na sud pozvana preko komšinice

Ivana Perović-Semenović, advokat Marije Vasić, zgrožena je činjenicom da je ceo slučaj vođen uz brojne procesne nepravilnosti.
- Prvo ročište bilo je zakazano za 3. jun. Moju klijentkinju uopšte nisu uredno pozvali. Iako je obaveza da se u ovakvim slučajevima poziv uručuje lično, njoj je dokument ubačen u poštansko sanduče, i to komšijsko! Na sreću, komšinica koja živi u inostranstvu, bila je u zemlji, pa smo tako saznali da je ročište održano. A zamislite da su na dokumentaciji napisali - „ubačeno“! To su najdrastičnija procesna kršenja - zapanjen je advokat.

http://www.alo.rs/vesti/16487/Canak_mi_oteo_sina

Najnovija žrtva ..... dok jadnica ne shvati sa kakvim debilom živi.....

canak-v.jpg

Poslednja izmena:

Back