Opet: Policajac ispalio u žrtvu četiri metka

Penzionisani policajac ubio iz ljubomore

NOVI SAD – Ostoja Stanković (1937) iz Novog Sada uhapšen je pod sumnjom da je ubio sugrađanina Ljubu Rakića (1950). Stanković je osumnjičen da je 2. avgusta 2005. godine ispalio više hitaca iz pištolja na Rakića, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Kako je saopštila novosadska policija, Stanković je izašao iz svog automobila, prišao Rakiću i u njega iz neposredne blizine ispalio ukupno sedam hitaca iz pištolja za koji nije imao oružani list. Jedna od radnica prodavnice koja se nalazi u zgradi ispred koje je Rakić ubijen, rekla je da se sve brzo odigralo, te da je policija stigla posle svega nekoliko minuta.

- Čula sam nekoliko pucnjeva, nisam smela da se pomerim niti da izađem iz radnje, bila sam veoma upašena. Posle nekoliko minuta, kad se sve stišalo, provirila sam i videla telo čoveka na trotoaru u lokvi krvi. Tada je stigla i policija. Pre pucnjave sve je bilo mirno, nije bilo nikakve galame niti rasprave, sve se desilo odjednom – rekla je ona.

Ubrzo je stigla i hitna pomoć i prevezla Rakića u Klinički centar, ali - i pored brze intervencije - Rakić je podlegao ranama. Ljuba Rakić je tog dana u 18.45, u komi i s prostrelnim i ustrelnim ranama glave, desne ključne kosti, ramena i grudnog koša primljen u šok sobu. Rakić je imao obostrani izliv krvi i vazduha u plućni prostor, a u glavi i grudnom košu su pronađena "strana metalna tela". I pored drenaže obe strane grudnog koša, te intervencija lekara Rakić je u 21.15 podlegao ranama.

Rakić je bio član Taksi udruženja "Student" i automobil je parkirao uvek na mestu gde je i ubijen. Stanković je stanovao nekoliko zgrada dalje. Najverovatnije, motiv ovog zločina bili su stari neraščišćeni računi između žrtve i osumnjičenog. Kako su svedočile komšije, Stanković je bio ljubomoran na Rakića zbog svoje pokojne supruge. Rakić je bio penzionisani policajac, dok je Ostoja Stanković pre penzije radio na železnici.

Policija je Stankovića uhapsila u njegovom stanu ubrzo nakon pucnjave. Komišije navode da je, kada je ušao u stan, pozvao komšiju s prvog sprata i rekao mu da je ubio čoveka. Potom mu je dao ključ od stana, jer je očekivao da će policija doći po njega. Onda je, pričaju komšije, pozvao svoju ćerku i sina koji su obavestili policiju. Stanković je mirno sačekao policajce koji su s njim dugo razgovarali u njegovom stanu, a potom ga priveli.

bgdalibor@
Pises o posledicama a zanemarujes uzrok.
Nisu panduri krivi sto cine kriminalne stvari,kriva je organizacija MUP-a.Danas i poslednjih 20godina biti pandur je unosan posao.Sigurna plata,u ovim bednim vremenima ,a ko je sklon kriminalu i nesto vise od toga.Prijem u pandure je problematican,ne rade se redovno psiho provere jer je posao pandura u Srbiji visoko stresan.Dozvoljeno je posedovanje oruzja,...milion problematicnih detalja.
Krivi su iskljucivo politicari i niko drugi.Oni su tikoji donose zakone.Da se zakoni i pravila promene promenila bi se i situacija u citavoj Srbiji ne samo po pitanju pandura.Kao prvo biti rigorozan po prijemu u sluzbu.Kao drugo svaka privatna sljaka vida privatno obezbedjenje suspenzia.Razje8ati srpsko sudstvo i tuzilastvo da nepustaju tako lako pohapsene krimose,jer to cini posao casnih pandura frustrirajucim.Obezbediti im redovno psiholosko savetovanje,...bla bla bla.
svako voli kad mu je frka da se pojave panduri i rese stvar,teba biti korektan i priznati da je krivica u organizaciji.Nije psihopata ili labilna licnost kriva ako konkurise za pandura i bude primljen.To bi bilo kao pedofila pustiti da radi u jaslicama,i onda kad napravi nesto traziti linc

Hebote sa koje si ti planete ili još bolje iz koje si ti bajke izašao? Znaš li šta je moralna odgovornost ako ništa drugo? Jel ti moraš da doživiš, ne daj Bože, takvo iskustvo da bi počeo da razmišljaš razložno i shodno nekim principima koje su ljudi postavili pre 2000. godina a ne da braniš vepra Dačića ili bilo koga drugog? Shvati da je ministar, broj jedan u službi, pa prema tome i najkonsekventnija ličnost pred narodom. Jel on mora lično da ubije nekoga da bi krivično odgovarao?
P.S. koliko ti godina uopšte imaš?
Pominješ moralnu odgovornost kod političara? Pa svi oni su na tim pozicijama na određeno vreme, dok im je stranka u vlasti. Posle idu, makar 12 firmi digli na noge iz pepela. Uzeli su keš, pohvatali veze i baš njih briga za eventualnu ostavku. Zabrinuće se tek ako pretnja bude krivična, a ne moralna odgovornost. Sam na početku pominješ morallu odgovornost, a na kraju krivičnu. ;)

I ne branim ja ni Dačića niti koga drugog. Želim da odvojim pojedince od cele službe ili firme, preduzeća.

Tamo piše BG.
Upravo potenciram da je to u pitanju, a ne nekakva odgovornost ministra ili šta ti ja znam koga, nekog šefa stanice.

AAAAAAAAAAA :sad2::hej: Dete, čovek te lepo pita prosto da prostije ne može
"Da ne misliš malo da su se previše osilili i da daju oružje svakoj budali koja se prijavi na kurs?" A ti toliko inteligento odgovaraš u gornjoj rečenici, da ostah zapanjen tolikom količinom "inteligencije"!!!! Pa "genije" KO daje to isto oružje tim nedovršenim kadrovima i ko bira kadrove za MUP?
PS Alo, Moderatori, Upravni odbori, KO, bre bira ove "administratore" i na osnovu kojih kriterijuma???

@ bgdalibor

Hebote vadis ubistva od pre skoro 5 godina...Ne branim policiju,daleko bilo,ali mislim da malo preterujes...Ima iskompleksiranih skotova koji svej komplekse resavaju u uniformama...Ne kazem da su svi takvi...Ali veliko broj jeste...Secam se druga iz osnovne skole...covek nije znao da cita normalno vec je srikao slova...u 8 osnovne dovoljan prelazio...kad me neki dan zaustavi zbog pojasa...

A vid' policajca pajsera........utrcho,ocinkario sam sebe-ubio sam coveka i pobegao........:hahaha::hahaha:
Kakav debil :hahaha:

da pajser je . :roll:
da je to neki policajac iz neke druge zemlje velicali bi ste ga kao heroja . ipak , on nije zeleo da ne bude kaznjen , on je velika osoba , uradio je ono sto mnogi nemaju muda ...trt mrt prt
ovako ,posto je iz srbije, on je samo stoka .
otkud vi znate sta se uopste desilo ?
mozda je trebalo da bude kao i vecina ostalih ? da ubije i da bude sve ok , da ne dobije kaznu?
mislim da je uradio moralan cin .
opet kazem ... ne znamo sta se desilo , tako da je ruzno i nepristojno da sudimo .

drugo , molim vas , sta je trebao da radi onaj policajac kad je video pljacku ?
zasto branite lopove ?

u nekoliko tema sam video da branite lopove , mafijase , i ostali sljam .
naravno da ima i u policiji sljama , lopova , i ostalo djubre...
tu je jedino kriva politika koja je dopustila sljamu da se zaposljava . kakav kurs ...
ali ... takva je srbija ... svi smo mi djubrad , prljavi sljam , zivotinje ... tesko onim koji su dobri ljudi ... manjina
ali licno poznajem dosta policajaca koji su sasvim dobri ljudi i trude se da obavljalju svoj posao casno .

i vezano za prvi post ...
Posle ubistva Željka Đedovića (30) u centru Valjeva, Žandarmerija uhapsila devet mafijaša. Uhapšeni su biznismen Milan Lazarević, sedmorica njegovih saradnika i policajac M. M., koji se sumnjiči da je ubio Đedovića
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=62257&sectionId=39

Ivana Daničić (30), žrtva bahatosti novopazarskih policajaca, tvrdi za Alo!
Pregazili su nas i ostavili polomljene

Ivana Daničić (30) iz Raške, koju je policijski džip umalo ubio dok je u ponedeljak posle podne sa dve drugarice šetala ulicom Rifata Burdževića u Novom Pazaru, prebačena je u Urgentni centar u Beogradu.

Ona za „Alo!“ tvrdi da je vozač policijskog džipa imao vremena da izbegne nesreću, ali da je umesto toga pod punim gasom udario u automobil koji mu se isprečio na putu, a onda i u tri devojke koje su stajale na trotoaru.

- Manijaci! Da su hteli, mogli su da nas izbegnu. To je uska, jednosmerna ulica i nije mi jasno zašto su besneli sa 120 kilometara na sat. Automobil koji mu se isprečio na putu je izlazio sa parkinga, ali je on, umesto da stane, upalio rotaciju i nagazio po gasu da prođe iza njega. Udario je u zadnji deo tog automobila, a onda naleteo na nas - besna je Ivana, koja bolnim grimasama prekida razgovor svaki put kad pokuša da promeni položaj tela.
Mlada Raščanka je kobnog dana sa prijateljicama došla u Novi Pazar u kupovinu, ne sluteći da bi šetnja mogla da je košta života. Ivana je u nesreći zadobila prelom kolena, potkolenice i pete, a njena drugarica Danica Pavlović (30) je slomila koleno i nos. Treća devojka Biljana Trikoš (27) lakše je povređena. Ove mlade žena nikada neće zaboraviti trenutak u kom su bile suočene sa sigurnom smrću.
- Zamislite kako je kad znate da će neko da vas ubije. Sve se dešavalo jako brzo i nisam stigla da reagujem. Džip je leteo prema meni i zalepio me za vrata radnje ispred koje sam stajala, a Biljanu i Danicu je bacio unutra - priseća se nesrećna devojka i dodaje:

- Ni sama ne znam kako sam se izvukla između džipa i stakla. Znam samo da sam videla svoju nogu kako visi... - priča na ivici suza Ivana. Nju, međutim, najviše boli što policajci koji su ih povredili nisu prišli da im pomognu.
- Nije im palo na pamet da dođu da vide je l’ smo žive, nego su nam pomogli prolaznici. Neki čovek me je privatnim automobilom prevezao u bolnicu, a odatle su me dovezli u Beograd - kaže devojka. Novopazarska policija dovezla je Ivanine roditelje u Beograd kako bi u teškim trenucima bili uz ćerku. Daničići će se ipak boriti da krivac plati za svoje nedelo.
- Samo da se oporavim, uzeću dobrog advokata, pa ćemo se terati. Znam da će i ovog puta da se izvuku, iako sam mogla da poginem, a i sad trpim nesnosne bolove. Ulica je bila puna, moglo je da bude i dece. Strašno šta se dešava... - očajna je naša sagovornica.

Policajac nije bio pijan

Dežurni sudija Enes Hadžibegović rekao je da je alko-testom utvrđeno da Amel Ajrović, policajac koji je upravljao džipom, nije imao alkohola u krvi. On je objasnio da su pripadnici interventne jedinice žurili da stignu u naselje Selakovac, zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira.
- Vozilo „mazda“ se isprečilo policijskom džipu i vozač je, da bi ga izbegao, skrenuo ulevo, a potom je izgubio kontrolu nad vozilom - kaže Hadžibegović i dodaje da će istraga pokazati ko je odgovoran za nesreću.

Vlasnica apoteke traži odštetu

Ajša Dervišević, vlasnica apoteke „Remedia“, u koju je džip udario i tako se zaustavio, kaže da joj je lokal izuzetno oštećen.
- Šteta na lokalu je najmanje nekoliko hiljada evra, ali ću morati da tražim i nadoknadu za izgubljenu dobit za sve dane u kojima apoteka neće raditi - rekla je Derviševićeva.

B. M. - E. H.

link

Back