Opet loše vesti: Poskupljuje YouTube Premium

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
26.706
Korisnici širom Evrope prijavljuju poskupljenje za YouTube Premium.

24090_shutterstock-1933618970_f.webp

Mada ovo uglavnom zahvata Stari kontinent, izgleda da YouTube poskupljuje ovu uslugu svuda širom sveta - pretplatnici prijavljuju da primaju mejlove u kojima piše da nove cene stupaju na snagu od novembra.

U Belgiji, Holandiji i Italiji, na primer, porodični paket koštaće 26 evra umesto dosadašnjih 18, dok će individualni planovi koštati 14 evra, a do sada su bili 12.

Korisnici u Švajcarskoj plaćaće 34 franka umesto dosadašnjih 24, a oni koji koriste YouTube Premium u Švedskoj izdvajaće 279 kruna umesto 179 kruna meečno.

Možda će YouTube uskoro objaviti čitav spisak sa zemljama u kojima će Premium pretplata poskupeti, ali do tada bi najbolje bilo da povremeno proveravate svoje mejlove.

https://www.b92.net/tehnopolis/apps/61040/opet-lose-vesti-poskupljuje-youtube-premium/vest

vidim da su i povecali duzinu reklama da bi naterali ljude da kupuju pretplatu

sad su sve cesce reklame od 25 i 35 sekundi.

polako ali sigurno jutjujb propada.

ljudi se vec polako sele na druge mreze od tiktoka do kicka
... što je i najveći razlog zašto povećavaju te iste reklame jer gledaju da zarade što više mogu ... e sad .. pitanje je vremena kad će i tiktok i ostale mreže početi da naplaćuje papreno to sklanjanje oglasa.

Iskreno, ja ne marim te oglase šta god da gledam preko youtube-a .. to mi taman dođe kao pauza da protegnem noge :D

ne razumes
potpuno je drugaciji koncept.
yt nema drugi nacin finansiranja osim od reklama i pretplate

tiktok ima potpuno drugaciji sistem finansiranja.
Ja upravo pričam o tome da je koncept koji je Youtube imao palio i žario dok se nije pojavio TikTok

Da li stvarno misliš da TikTok neće imati činjenicu da će naplaćivati članstvo na TikTok ako hoćeš da dobijaš neke pare ? ;)

Ja upravo pričam o tome da je koncept koji je Youtube imao palio i žario dok se nije pojavio TikTok

Da li stvarno misliš da TikTok neće imati činjenicu da će naplaćivati članstvo na TikTok ako hoćeš da dobijaš neke pare ? ;)
to je netacno
jutjub je oduvek radio sa gubicima koji su se merili u stotinama miliona dolara godisnje.

jutjub i nije uzet od strane googla zbog zarade nego zbog statistike.
google kao kompanija ima neto profit oko 3 milijarde dolara godisnje tako da lako amortizuje gubitke jutjuba

sto se tice tiktoka
ti vec dobijas pare od tiktoka.
zato je i toliko popularan, lako mozes da zaradis, nema gomile uslova koje jutjub ima jer jutjub daje svoje pare, tiktok ne daje nista, on samo uzima od tvoje zarade a tiktok se odlicno ugradjuje
recimo ti si dobio 1.000 dolara
tik tok uzima 600
ti dobijas 400

tiktok je prepametno osmisljen.

Youtube je propao otkako ga je Google preuzeo .. imali su oni itekako

Što se tiče TikToka, čuo sam da itekako zakeruju što se tiče pravila tako da ne bih baš bio u koži onima koji tako zarađuju
jutjub ne moze da radi sa profitom, prosto ne moze.

da li si svestan koje troskove oni imaju za bandwith
pa za hardver
pa skladistenje tih podataka
da ne pricam o ogromnim troskovima za struju da ti serveri rade.
ovde se prica o klipovima, masivnom prenosu podataka.

jutjub ima druge razloge sto postoji a ne da bi donosio profit.

Problem je u tom bezobrazluku. Nije problem odgledati reklamu, problem je što su rešili gotovo da siluju korisnike reklamama (krupna reč, ali poprilično tačna) dok ne kupe premium. Onda će, kao što je netflix uradio (platiš netflix i gledaš bez reklama), u jednom trenutku uvesti reklame i u plaćenu opciju, dok ne pređeš na sledeću, skuplju plaćenu opciju. Otprilike "premium korisnici će gledati reklame, a gold korisnici ne". Pa će onda izmisliti platinum bez reklama, dok će gold gledati reklame.
Rešenje za telefone Revanced, za smart TV SmartTube, za komp za sada Brave završava posao.

Sta mene najvise ubija na youtube reklamama......?
To sto posle reklame koja moze da se prekine nailaze 2 koje ne mogu...ako ne prekinem reklamu koja moze da se prekine, a obicno je 7, 8 sekundi pocek..
A ima i onih koje su 10 sek pocek, tj ne moze da se prekine pre 10 sek..

Mislim da youtube zele da postanemo mazohisti...

Ali taj efekat da posle neprekinute reklame koja moze da se prekine idu dve koje ne mogu da se prekinu od 5 i vise sekundi , e to mi dupe pomera...

ima brate i 25 i 35 sekundi :D

polako ce ljudi odlaziti sa YT-a i kad izgube posetu ceskace se po glavi ali se poseta tesko vraca.

vec se polako pojavljuju ozbiljne alternative na koje influenseri polako prelaze jer dobijaju vise nego na YT-u
Za sad je Youtube još uvek najbolji za zaradu jer Google drži Youtube i (skoro) monopol na reklame, ali Rumble raste po broju korisnika, a polako se pojavljuju i paralelne ekonomske institucije koje Google ne može da zgazi odjednom. Ljudima je pun ... monopola i cenzure.

Back