ОПЕТ ЈА У ВЕЗИ ТАСТАТУРЕ НА ЛАПТОПУ ЛЕНОВО

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.560
Опет ја. Чудне ствари, мистериозне: Пар недеља сам користио екстерну тастатуру. Међутим, пар пута се као закује, па штанцује цео ред слова.
Одем и заменим. Међутим на то ово не раде она слова, НЈЗМУХ. (Значи, цетар тастатуре, у сва 3 реда)
Значи није до контакта, него до софтвера. Онда идем на сајт Ленова, нешто чачкам, и сада на лаптопу та слова раде, отежано, са мало јачим притискањем, па се онда откуца неколико одједном, али ипак раде.
А на екстерној не раде.
Како је то могуће?

Опет ја. Чудне ствари, мистериозне: Пар недеља сам користио екстерну тастатуру. Међутим, пар пута се као закује, па штанцује цео ред слова.
Одем и заменим. Међутим на то ово не раде она слова, НЈЗМУХ. (Значи, цетар тастатуре, у сва 3 реда)
Значи није до контакта, него до софтвера. Онда идем на сајт Ленова, нешто чачкам, и сада на лаптопу та слова раде, отежано, са мало јачим притискањем, па се онда откуца неколико одједном, али ипак раде.
А на екстерној не раде.
Како је то могуће?

Mislim da ti je ovo ključ problema.. tastatura ti je zaprljana ili na neki način oštećena čim je potrebno da se jače pritišću tte tipke.

Није. чистио сам нека од слова која не раде. Чудно је да не раде са новом екстерном тастатуром
A знаш како кад купиш хв сумњивог квалитета, такве ствари су нормалне. ВРЕМЕ је НОВАЦ, или имаш једно или друго ЧП

А на екстерној не раде.
Како је то могуће?
Jesi li probao u Device manager da za tu tastaturu apdejtujes drajvere?

А на екстерној не раде.
Како је то могуће?
Jel kucas nesto u nekom programu,ili uopste ovako kada kucas bilo sta?

Jesi li probao u Device manager da za tu tastaturu apdejtujes drajvere?
Наравно, и чак деинсталирао киборд па када се рестартује, он повуче ове драјвере
1631307763244.png

Poslednja izmena:
Опет каже, најчудније што је на екстерној тастатури радил нормално сва слова, али понеко заглави па се куца у пар редова. Данас одем до радње, заменим, и на тој новој, опште неће та слова УЈХНМ а на лаптопу понекад хоће, Испада да је до софтвера

Проба и то, чим то урадим, он ми нуди рестарт који сам одбио. Да не би поново повукао драјвер.
Прикључим ексстерну. (Само код првог прикључивања каже да је нашао нови хардвер после не). На екстерно опет раде остала слова али ови јок..
Онда проба да куцам његовом тастатуром и ради а не би требало ако сам је деинсталирао. И сада на његовој, нека од тих проблематiчних раде, мада отежано, а на екстерној ниједно. Јутрос ћу да одем у радњу да ми врате ону претходну, на њој су радила сва.
Иначе, подразумева се да сам на самом почетка проблема нека слова скидао и чистiо, и да није ту проблем.

Од чишћења сам и почео. Први корак.
А како си чистио тастатуру на лап топу?
Хоћеш рећи да си је разлепио и очистио изнутра?
Не сећам се да сам видео ни једну тастатуру на лап топу коју је могуће чистити.
Оне се мењају!
Покрени виртуелну тастатуру и види да ли она ради нормално, чисто да раздвојиш, дефинишеш, да ли је крив хардвер или софтвер.

Средио си чишћењем највероватније. Друго мораш искључити једну тастатуру, не можеш истовремено обе, или можеш?
Док је била прва екстерна, радиле обе, нису се "гурале" Друга екстерна радила такође, али бе слова УЈХНМЗ

Док је била прва екстерна, радиле обе, нису се "гурале" Друга екстерна радила такође, али бе слова УЈХНМЗ
Ma dobro, nisi trebao да чистиш није то атомска физика, промени тастатуру и не чисти.
Диѕејблуј једну ко што ти је Јолемиша предложио и терај даље ЧП

А како си чистио тастатуру на лап топу?
Хоћеш рећи да си је разлепио и очистио изнутра?
Не сећам се да сам видео ни једну тастатуру на лап топу коју је могуће чистити.
Оне се мењају!
Покрени виртуелну тастатуру и види да ли она ради нормално, чисто да раздвојиш, дефинишеш, да ли је крив хардвер или софтвер.
Виртеела тастатура ради нормално, њоме додајем та слова у текст, Пречица за њу је Windows - CTrl - O
*
На Фуџитсу је тастатура компактна, у комаду само скинеш део горње плоче лаптопа и извучеш је. целу Код Ленова не, него је испод плоче и свако слово има своју рупу која вири кроз плочу. Како пише на сајту Ленова, подигао капицу очистио од прашине и мало алкохолом и пипак који прима притисак са капице. Пише да треба пробати директно на тај пипак притискати, па ако тада ради, залепити нешто на доњи део капице, да појача контакт. Али није до тога.
*
Овај је чак скидао и ту подлогицу, око пипка (друга слика), а ја нисам, можда би вредело.

1631361546399.png
1631361563193.png

У сваком случају има и софтверсе грешке, када иста слова не раде на другој екстерној, (радила на првој) што значи да нема везе са чистоћом дирки

Контакт је испод пластике. То што си ти чистио је тастер а испод њега је контактна фолија или гума са графитима слојем (зависи од произвођача и цене).
У преводу, контакте ниси чистио нити је то предвиђено. Мења се цела тастатура.

Контакт је испод пластике. То што си ти чистио је тастер а испод њега је контактна фолија или гума са графитима слојем (зависи од произвођача и цене).
У преводу, контакте ниси чистио нити је то предвиђено. Мења се цела тастатура.
Шта је онда ово

Шта је онда ово
Глупост!
Он чисти пластику а не сам контакт. Да би очистио контакт, треба до истог доћи. Због тренда што тањег кућишта, тастатура се ради из два слоја фолије са контактима и штампаним везама. У највећем броју случајева исте нису предвиђене за сервисирање.

Back