- Poruka
- 77.412
Imaš kvadrat od 4 cm X 4 cm
Kolika je površina figure osenčene plavom bojom?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema gvirenja po inernetu, barem ne prvih par dana
Otkud znaš da je lakšeImaš kvadrat od 4 cm X 4 cm
Pogledajte prilog 1605129
Ne, nego ovako odočno10,52
Otkud znaš da je lakše
Oba si rešio
?
DokažiŠto se meni smeješ kad je tačno.
Ovo se rešava preko integrala, a oni se rade u 4. razredu srednje i ovaj zadatak bi spadao u teže.Ne, nego ovako odočno
ovde ima ali nema za onaj zadatak sa trouglom i kvadratomŠto bi rekao pura moca čini mi se da nema dovoljno podataka.
i ja sam odmah pomislio na integrale ali sam video gde jedan pravi trougao pa računa luk...Ovo se rešava preko integrala, a oni se rade u 4. razredu srednje i ovaj zadatak bi spadao u teže.
Ko je položio matematiku na nekom ozbiljnijem faksu trebalo bi da zna da reši ovaj zadatak. Ima malo zemljoradnje ali se lagano rešava. Treba samo strpljenja i da se pazi.
U prvom pokušaju sam dobila negativnu površinu.
Drugi put 10, 52 ali ne isključujem da sam se opet zeznula.
ima, ima, nego nisi se udubioovde ima ali nema za onaj zadatak sa trouglom i kvadratom
Ovo unutra baš uopšte ne mora da bude deo kružne linije.Imaš kvadrat od 4 cm X 4 cm
Pogledajte prilog 1605129
Kolika je površina figure osenčene plavom bojom
Ali kakav luk ako je u pitanju neka proizvoljna kriva koja samo liči na deo kruga? Takve zadatke obično daju u Indiji na prijemnim ispitima i sl da bi garantovano mogli da reše samo oni koji dođu s kupljenim rešenjima…i ja sam odmah pomislio na integrale ali sam video gde jedan pravi trougao pa računa luk...
U opštem slučaju, inače je veoma lako ukoliko su u pitanju delovi kruga...Ovo se rešava preko integrala, a oni se rade u 4. razredu srednje i ovaj zadatak bi spadao u teže.
Ko je položio matematiku na nekom ozbiljnijem faksu trebalo bi da zna da reši ovaj zadatak. Ima malo zemljoradnje ali se lagano rešava. Treba samo strpljenja i da se pazi.
U prvom pokušaju sam dobila negativnu površinu.
Drugi put 10, 52 ali ne isključujem da sam se opet zeznula.
Jeste, ali se svodi na istu petljanciju kao preko integrala.U opštem slučaju, inače je veoma lako ukoliko su u pitanju delovi kruga...
Ima, jedino nije eksplicitno navedeno da su ove krive delovi krugova poluprečnika jednakog stranici kvadrata, tj 4cm, inače definitivno ne bi bilo rešivo.Što bi rekao pura moca čini mi se da nema dovoljno podataka.
Ne mora, koristi se formula za površinu kruga.Jeste, ali se svodi na istu petljanciju kao preko integrala.
Hajde postavi rešenje preko odsečaka i isečaka, a ja ću da postavim preko integrala.
Ima, jedino nije eksplicitno navedeno da su ove krive delovi krugova poluprečnika jednakog stranici kvadrata, tj 4cm, inače definitivno ne bi bilo rešivo.
Pa iskoristi jeNe mora, koristi se formula za površinu kruga.