Operacija preponske kile

Kod obojice, ako ovaj u domu zdravlja bude radio kako treba. Ali cesto oni budu u fazonu da postede pacijenta neprijatnosti, pa posalju kod hirurga bez pregleda.
Kod hirurga ces se svakako skinuti da te pregleda. Mozes na youtube-u da nadjes klipove ako ukucas "hernia exam", da vidis kako se radi pregled, ali u sustini potrebno je da ti ispipa par mesta na stomaku, ali i jedan "prsten" do kog se dolazi "kroz" skrotum. U prevodu, prstom ce da ti prodje pored testisa, sa spoljne strane i da pritisne jednu strukturu iznad njih, pa ce da ti trazi da se nakasljes.
Znam da ti je neprijatno, posto si ipak u neugodnoj situaciji tada, ali imaj u vidu da ces tom hirurgu biti dvadeseti ove nedelje kog pregleda i da je njemu to rutinska stvar o kojoj nece razmisljati vise cim se zavrsi pregled.

Pozdrav
Decembra prosle godine sam na poslu preforsirao sebe i tada se pojavilo veoma malo ispupcenje na desnoj preponi i poprilicno veliki bolm, naravno odmah sam zakljucio da je to kila i kupio pojas posto sam morao da radim do kraja godine. Bol vise nije jak ali je nezgodan i prisutan je samo posle opterecenja i ume da traje po dan dva pa se posle smiri (naravno ako mirujem). Krajem Januara bio kod hirurga da potvrdim dijagnozu medjutim posle pregleda doca rece da jos nije probila da je krenulo raslojavanje ali da ne zeli da me sece dok ne izadje ili kako rece ne sazri. Moje pitanje je da li da cekam da izadje ili idem na operaciju pre toga?

Postovani, veoma bi mi znacio jedan savet
Uplatio sam odmor u Spaniji i potrosio odromne pare, u medjuvremenu preponska kila koju imam vec dve godine je pocela usled malo duze setnje da stvara neke neprijatnosti koje su iritantne ali ne i bolne. Bio sam kod doktora koji je bio veoma u zurbi i samo me pogledao bez ikakvog pipanja i rekao da treba da se operisem. Da li je pametno da odem bez operacije i nakon odmora da se operisem, ili je bolje da se operisem i nadam se da ce sve biti ok za 20 dana i da mogu da idem na odmor. Citao sam da na ovim vrucinama dolazi do velikih komplikacija i da rana mnogo sporije zarasta i da bi bio mozda i gori scenario da idem sa svezom ranom.

Back