Danas sam vodila cerku kod hirurga i konstatovao je preponsku kilu. Interesuje me kakva je operacija, kako tece oporavak, koliko dugo sve to traje i posto su mi rekli da je na neki nacin genetska bolest, na koji nacin?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kada sam pitala dr. da li je to nasledno, posto kod muza u uzoj familiji je dosta njih imalo operaciju, on je odgovorio "Na neki nacin". Nisam htela mnogo da zapitkujem. Inace bile smo u Tirsovoj. Kakvi su tamo strucnjaci? Da li je potrebno da dete pre operacije popije neki antibiotik? Ovo pitam posto sam pre par godina imala operaciju zuba i nakon 7 dana je sve pocelo da gnoji. Tada su mi rekli da bi pred svaku operaciju za svaki slucaj bilo pozeljno da se ispije jedna doza.dr:Nije genetska bolest, mozda ste pogresno razumeli, nastaje zbog slabosti misica trbusnog zida kod male dece(isto kao i kod odraslih).
Operacija je rutinska, zavisno od bolnice(i tehnike operacije) dete ili odmah ide kuci nakon operacije ili se zadrzava par dana.
Oporavak traje relativno kratko,kod dece sve ide mnogo brze pa i oporavak.
Danas sam vodila cerku kod hirurga i konstatovao je preponsku kilu. Interesuje me kakva je operacija, kako tece oporavak, koliko dugo sve to traje i posto su mi rekli da je na neki nacin genetska bolest, na koji nacin?
Imam 35god i evo vec 38dana nakon klasic.operacije obostrane preponske kile (sa mrezicom) prolazim kroz agoniju bez kraja. Imam gomilu komplikacija iako su mi govorili da se mogu vratiti normalnim aktivnostima vec posle 10dana. Ukratko: 1)otok mosnica koji jos uvek traje pracen pojavom hidrokele (vodena kila), 2)oslabljena besika-cesto mokrim, 3)naduven stomak kao kod trudnice pred porodjaj, 4)neformirana lepljiva stolica, 5)rana povremeno boli kao da me neko sece nozem..Hirurg koji me je operisao sve vreme govori da tako mora i da se strpim..Potrazio misljenje drugog lekara i na ultrazvuku se ispostavilo da otok od "rutinske operacije" i "tako mora" oporavka..preti da ostanem neplodan...Trenutno pijem 2 antibiotika i lek za otok. Iz bolnice sam otpusten bez ijednog leka(( Da sam znao kroz sta cu prolaziti verovatno bih sacekao jos par godina i nosio 2 bezbolna oraha na preponi
(( Dobro razmislite kome cete poveriti svoje zdravlje!!!
Ja bih zeleo da pitam ovako:Moj otac je imao oteklinu kod leve preopne to jest kilu,on je to operisao pre 1 nedelju i 3 dana,uradili su mu operaciju sa nekim laserima stavili su mu i mrezu da drzi to crevo,on ima 3 uboda.E sad mu se tu na to isto mesto kod leve preopne stvorila oteklina koja sadrzi neku mutnu tecnost,mene zanima sta je to,i da li je opasno?Mnogo se brinem,molim vas odgovarajte i Hvala Unapred...![]()
Operisao juče kilu na levoj preponi. Na VMA, u CDH-u (centar za dnevnu hirurgiju). U 8.30h došao na VMA, operacija trajala od 10 do 11h, i već u 16.30h sam pušten da se lečim sa slobode.Operacija klasičan rez (oko 5-6 cm)i ušivanje, kažu “mlad si, nema potrebe za mrežicom“. Imam 34. Ja sam lično bio za mrežicu, jer kod mrežice ne postoji mogućnost recidiva, ali ajd...
Oporavak posle operacije teče brzo i dobro. Bolovi u predelu rane nisu tako pakleni, ni nepodnošljivi. Već posle 4 sata sam bez većih problema sedeo, pa ustao i otišao do wc-a, dakle nije mi trebala guska. Noge ne umotavaju ni u kakve zavoje, i ne stavljaju kateter, njega sam se najviše plašio. Anestezija opšta. Malo mi intubacija (prilikom anestezije) iritirala disajne puteve (što nije retka pojava), pa sam malo kašljao posle operacije. I to kašljanje je bolno, jer morate blago da pritisnete ranu i onda kašljete. Najteže su mi pali glad i žeđ posle operacije (na dan prijema se ne jede i ne pije ništa), jer sam navikao na redovnu ishranu. Posle zahvata hrane vas infuzijom, ali nije to to...Tek na kraju daju jedan jogurt da se gustira polako.
Pred odlazak kući voze vas kolicima dole do garaže, gde me čekao brat kolima. Iako sam ubeđivao sestru da mi ne trebaju kolica, jer mogu i da otrčim do garaže.To verovatno zato što su mi mišići u top formi i kondiciji, jer idem redovno u teretanu na vežbanje i trčanje (u teretani sam i zaradio kilu..). I sad moram da mirujem 2,3 meseca... Sutra idem na prvu kontrolu (verovatno da skinu zavoj, a možda i konce).
Eto toliko, ako imate pitanja slobodno pitajte...