Opera i balet

milance19

Hot, blue and righteous
VIP
Poruka
44.982
Bejaste li braćo (i sestre) moja draga, dal bejaste vi u operi il' baletu kada?

Stana Đurić Klajn je hrabro izjavila da je opera žanr prošlosti, moguće da je tako.

Ipak mnogi su za operu "ginuli". Od Verdija preko Pučinija do Wagnera u megalomanskim projektima.

Narodno pozorište u Beogradu je praktično jedina opersko-baletska kuća kod nas (ne znam da li SNP u Novom Sadu nudi repertoar opere i baleta).

Priznajem nisam nikada uživo poslušao i odgledao celu operu ili baletu ali plan mi je da pre svega odgledam i odslušam našu nacionalnu operu "Koštanu".

Нисам неки зналац.
Једном ми је другар на моје питање да одемо на оперу(боли смо клинци), мртав озбиљан признао да би иш'о ал нема ни
"поштене "ципеле.
Нисам се овога случајно сетио.

Balet.. Ko to tamo peva
Opera... Turandot
Uskoro premijera balet Korsar.
IMG-9a04e8b3e859a0034f26b5573ca7e8d3-V.jpg

Narodno pozorište u Beogradu je praktično jedina opersko-baletska kuća kod nas (ne znam da li SNP u Novom Sadu nudi repertoar opere i baleta).

Priznajem nisam nikada uživo poslušao i odgledao celu operu ili baletu ali plan mi je da pre svega odgledam i odslušam našu nacionalnu operu "Koštanu".
Da, SNP nudi odličan repertoar .

Gledala balet ' Krcko Orašćić' , 'Pinokio' ( moguće da sam fotografije postavljala)
Nedavno se davala 'Vragolanka' i 'Knjeginja Čardaša'.

IMG_20221230_212155.jpg

Ovo je slika sa Novogodišnjeg koncerta u Beču ( opersko baletski)

Stana Đurić Klajn je hrabro izjavila da je opera žanr prošlosti, moguće da je tako.

Ipak mnogi su za operu "ginuli". Od Verdija preko Pučinija do Wagnera u megalomanskim projektima.

Пре опере, ако ниси, моја искрена препорука је ”Цигани лете у небо” позориште на Теразијама (мени срце игра уз ту музику и дође ми да се попнем на бину са њима) и ”Ко је убио Џенис Џоплин” СНП (не зна се да ли боље глуме, свирају или певају).
Па Кармен јер је врло динамична, чинови нису развучени, певљива је а углавном их играју лепе тете:zper:
Онда полако, редом...

А балет исто може бити врхунски догађај :)

Moram priznati da sam bila na stotine puta u operi... Toliko, da sam znala čitave opere napamet... o arijama da ne govorim...
Imam na desetine LP ploča opera iz celog sveta sa glasovima svetskih operskih pevača osamdesetih godina prošlog veka.

Prvo što sam naučila napamet je uvertira "Seviljskog berberina"... kasnije sve arije i celu operu..
Ljubav prema operi se razvija od malih nogu u roditeljskoj kući...

Back