OPEL

Рељо ево је та монца, фелне су биле као на твојој

a ja сам морао да се нацртам испред кола, тако да сам заклонио пола аутомобила...

Imao sam dosta automobila, ali najdraži mi je bio Opel Ascona. Nažalost nisam sačuvao nijednu sliku celog auta, ali izgledao je otprilike ovako:

picture_928.jpg

Vozio sam je najduže od svih, proputovao njome nekoliko zemalja, a pored ostalog porodična legenda kaže da nam je sin zgotovljen baš u njoj. Ljubav je to. Eto. Inače sam s njom uspešno demantovao i priču o lošem kvalitetu Opelovih dizela. Istrčao do generalne 300.000. Malo li je?

300.000km nije malo za te dizel motore koji su bili nepouzdani i ne baš toliko kvalitetni.
1.6d kod opela je bio motor kome je često znao da pukne zupčasti polomi klackalice pa onda kod majstora. Znali su da troše i do litar ulja (motori sa velikom kilometražom) na 500km. Stvar se malo popravila sa 1.7 litarskom jedinicom koja je za nijansu bila bolja.

A jel znas da Je Kadet 1,5TDI SA isuzu motorom isao PO cageru 190km/h a trosio u gradu plafon 5 l a na otvorenom 3,7? Kad sam ga kupio samo sam slusao kako ga hvale a sve nisam verovao dok ga nisam detaljno istestirao.To je bio motor na osnovu kog danas pricaju kako je u Astrama isti i kako je nepoderiv,a ono ni blizu.Stara djunta je znala da predje preko 600000 km!

A jel znas da Je Kadet 1,5TDI SA isuzu motorom isao PO cageru 190km/h a trosio u gradu plafon 5 l a na otvorenom 3,7? Kad sam ga kupio samo sam slusao kako ga hvale a sve nisam verovao dok ga nisam detaljno istestirao.To je bio motor na osnovu kog danas pricaju kako je u Astrama isti i kako je nepoderiv,a ono ni blizu.Stara djunta je znala da predje preko 600000 km!

To je isuzu motor i ugrađivao se 90-ih godina u kadete i korse, a za vektre je bio slab i u njih se ugrađivao jači 1.7d U askoni koju je čovek pokazao se nije nalazio taj motor već onaj najrasprostranjeniji 1.6d. i s obzirom na iskustva ljudi taj motor je bio upravo onakav kakvim sam ga opisao.

Taj 1,6D je i leti kad je zagrejan teze palio ali ja znam lika koji je sa tim motorom presao 500000 km tako da je tih 300000 km smesno.Mozda covek nije bio prvi vlasnik pa je sat bio vracen.Inace ta Ascona u verziji sa 5 vrata je proglasena za jedan od najboljih automobila ikada napravljenih u D.

Kakav god da je anlaser i akumulator uvek je palio loše bez obzira na godišnje doba.
U askonama se najbolje pokazao 2.0 benzinski motor sa 115ks. To čudo je išlo ko besno i prelazilo mnogo hiljada kilometara bez ozbiljnijih kvarova.

Pozdrav ljubiteljima OPEL-a ,lično,OPEL ASCONA dal je dizel ili benzinac,to je auto koj služi više nego što mu se daje.Mnogi kukaju na 1.6D,boljka je glava tj ventili,a to je investicija od max 100€.ASCONA je auto koj uprkos godinama može da konkuriše na drumu.Ponavljam,lično iskustvo.Ko jednom provoza ASCONU,taj je ne zaboravlja.

Opel je odlican auto,dugotrajan,i pristupacnih cena.

Izgleda da vi vozite Kadet ili Vectru A jer da vozite noviji Opel ne bi bas tako pricali.Homokineticki zglob kod Astre vam je u originalu 24000 din.,letva volana za Vektru je oko 600 eura,Plivajuci zamajac kod 1,9CDTI motora je 750 eura...I sta je tu jeftino? Ja sam bas iz tog razloga sto vise nije nimalo naivan za odrzavanje presao na Fiat koji je veoma odskocio u odnosu na stare modele.

Imao sam dosta automobila, ali najdraži mi je bio Opel Ascona. Nažalost nisam sačuvao nijednu sliku celog auta, ali izgledao je otprilike ovako:

picture_928.jpg

Vozio sam je najduže od svih, proputovao njome nekoliko zemalja, a pored ostalog porodična legenda kaže da nam je sin zgotovljen baš u njoj. Ljubav je to. Eto. Inače sam s njom uspešno demantovao i priču o lošem kvalitetu Opelovih dizela. Istrčao do generalne 300.000. Malo li je?

Nesho sto si to crn jßt???

Menjao bih pasat B-5,98,1,6 benz,ful bez koze,vlasnik 5200ev,za Opel fronteru od 1998-99 sa mojom doplatom od 1000-1300evra.
e-mail:dejan.c@mail.ru
skaip\jaguar.dm

Back