Opasne životinje

Aruena*

Buduća legenda
Poruka
34.821
Kakvo je vaše mišljenje o držanju opsanih životinja?
Opasne mogu biti pirane, zmije, tarantule....

Moj poznanik je imao piranu i jednom prilikom dok ju je hranio ona je iskočila iz akvarijuma i gricnula ga za prst.
A tek šta pitoni rade kad porasu, mere svoje vlasnike.
Da li je po vama normalno ili ne imati takve životinje u kući?
Psi se izuzimaju iz ove teme, o njima smo pisali na mnogim drugim.

Poprilično zastrašujuće i baš ne razumijem potrebu da se drže bilo kako a pogotovo kao kućni ljubimci.
Od tigrova kao i drugih opasnih mačaka, pa sve do nilskih konja, aligatora, pa čak i tvorova :eek:

Da to nije nagadjanje ili nešto slično, puno snimaka ima o tome..
tvor kao kućni ljubimac :roll:

Sad za ove velike mace nisam sigurna ali to je moje mišljenje. Nikad se ne zna, što bi rekli sve do jednom. Svakako da ima onih koji ih vole i sa njima rade.
Ali imati na ranču, posedu srnu, bambija, irvasa ako smo na severu je sasvim ok. Te životinje nikoga neće povredidi.

Za stanove iskljucivo, macke, manji psi, papagaji i ribice
Za kuce sa dvoristima, veliki psi, macke, papagaji
Za kuce sa okucnicom po selima i manjim mestima podrazumeva se da se drze domace zivotinje tipa koze, krave, svinje, kokoške
Sve ostalo tipa, tarantule, zmije, pirane, iguane,hrčci, miševi,svinje, kokoške, opasni psi i šta se sve ne drzi po stanovima i kucama, zabraniti

Za stanove iskljucivo, macke, manji psi, papagaji i ribice
Za kuce sa dvoristima, veliki psi, macke, papagaji
Za kuce sa okucnicom po selima i manjim mestima podrazumeva se da se drze domace zivotinje tipa koze, krave, svinje, kokoške
Sve ostalo tipa, tarantule, zmije, pirane, iguane,hrčci, miševi,svinje, kokoške, opasni psi i šta se sve ne drzi po stanovima i kucama, zabraniti
Isto mislimo, samo domaće životinje.
Opasne su rizične.

Nije tu problem što su te životinje opasne,problem je što su divlje,nije im prirodno da žive blizu ljudi i prirodno gledaju ljude ili kao plen ili kao pretnju iako su naučene da tolerišu nekolicinu ljudi koje poznaju.Ima velika razlika između životinja koje su selektivno uzgajane generacijama i generacijama da žive sa ljudima i životinja koje su kroz odrastaanje naučene da samo tolerišu pojedine ljude ali su idalje divlje.Te koje su idalje divlje,kojima nije priropdno da žive sa ljudima će pre ili kasnije da prestanu da ih tolerišu jer će "vlasnik" previše da se opustio s njima i uradi nešto nepromišljeno što će one da protumače kao pretnju ili će da počnu da gledaju "vlasnika" kao pripadnika svoje vrste sa kojim kad odrastu treba da se obračunaju za dominaciju(mnoge životinje to rade,naročito one koje proirodno žive u čoporima ili krdima).
Ali naravno,nije samo problem što takve životinje mogu da budu opasne nego one još i pate zbog toga što ih neki patnjaković drži u uslovima u kojima im nije prorodno da žive i što nemaju tu slobodu koju bi imale u prirodnom staništu.To je jednostavno sebično.

Možemo mi da volimo te male leoparde, lavove i tigrove.
Kada porasu nikad se ne zna šta nam mogu napraviti i kako nas povrediti.
Kod nas možda ova priča nije tako zastupljena ali u svetu jeste.
Ja se odmah setim Cece u spotu sa nekom macom, ne sećam se kojom. Dakle ta maca je u njenom vlasništvu. Ko zna gde je završila.

Poslednja izmena:
Te velike macke jesu lepe zivotinje ali da bi ih neko drzao kao ljubimce mora da bude strucan. U svakom slucaju dovoljno su inteligentne da mogu da uzvrate paznju i pokazuju emocije, kao psi ili domace macke. Nije mi jasno sta ljudi dobijaju zauzvrat od drzanja zmija i drugih reptila? Koja je poenta imati ljubimca ciji je jedini cilj da jede i da te ujede ako mu se pruzi prilika?

Te velike macke jesu lepe zivotinje ali da bi ih neko drzao kao ljubimce mora da bude strucan. U svakom slucaju dovoljno su inteligentne da mogu da uzvrate paznju i pokazuju emocije, kao psi ili domace macke. Nije mi jasno sta ljudi dobijaju zauzvrat od drzanja zmija i drugih reptila? Koja je poenta imati ljubimca ciji je jedini cilj da jede i da te ujede ako mu se pruzi prilika?

I ja se pitam koji im cilj.
Velike mačke za mene nisu neko koga bih držala u kući.
Ne znam kako bi reagovala na njihovu agresiju niti bih o tome želela da razmišljam.

Držati divlje životinje kao ljubimce, je mučenje za njih a može da bude i veoma opasno. Divlje životinje se po pravilu plaše ljudi i od njih beže. Međutim kada ih zatvorimo i delimično pripitomimo, mogu postati izuzetno opasne. Bio sam u prilici da gledam srndaća koga smo moja porodica i ja odhranili na cuclu kako na nas krvnički nasrće, to je počelo kada su mu izrasli rogovi i postao je polno zreo. Valda nas je smatrao suparnicima a onda kad mu rogovi otpadnu dođe da se mazi. Takvu situaciju smo imali i sa jelenom lopatarom koji se isto ponašao samo što je imao 150kg.
Tako da je moje mišljenje da su divlje životinje za divljinu.

Back