Opasan pas

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.859
naš komšija u bosni hercegovini ima opakog psa! pas trči po svom dobro ograđenom imanju koje je direktno granici sa našem imanju

komšija je psihički bolesna i često nestaje nedeljama za to vreme pas je prepušten sam sebi, ne dobija ni hranu ni vodu. Moj svekar je uvek hranio psa, iako ga je pas ugrizao za podlakticu pre godinu dana!

Hranu mu bacamo preko ograde, uglavnom mu kupujemo konzervu i za piće okačimo lanac na kantu i spustimo mu vodu da pije

sada je slučaj da je komšija akutno teško bolestan i u bolnici je kako izgleda neće preživjeti.

šta sad sa psom?

naš komšija u bosni hercegovini ima opakog psa! pas trči po svom dobro ograđenom imanju koje je direktno granici sa našem imanju

komšija je psihički bolesna i često nestaje nedeljama za to vreme pas je prepušten sam sebi, ne dobija ni hranu ni vodu. Moj svekar je uvek hranio psa, iako ga je pas ugrizao za podlakticu pre godinu dana!

Hranu mu bacamo preko ograde, uglavnom mu kupujemo konzervu i za piće okačimo lanac na kantu i spustimo mu vodu da pije

sada je slučaj da je komšija akutno teško bolestan i u bolnici je kako izgleda neće preživjeti.

šta sad sa psom?
Treba da se prijavi opstinarima da odvedu sinteri tog kera negde na sigurno.

Mi u bosni živimo na brdu i okolo nas je šuma nisam sigurna da li ima takvih organizacija
Ma mora da postoje neki koji zbrinjavaju napuštene životinje, azili u okolini.
Postoje ti gradski i oni manji privatni.

Nađeš jednog bilo kojeg pa te oni upute na nekoga ko ti je najbliži.

Evo na brzinu sam našla ove.
https://www.facebook.com/groups/173980512661839/
Udruženje "Prijatelji životinja" / NGO "Animal Friends"
Kontakt telefon: +387 61 567 873

Pas koji voli gazdu ume da ga nadje gde god da je.
Ovaj to ne radi a iz opisane priče i jasno zašto.
Kod nas se dešava, sada već sve češće i češće da ljudi koji odu u inostranstvo da rade samo ostave psa u dvorištu pa šta bude sa njim.
Neki daju neke pare komšijama da mu bace hrane i to je to a neki ni to.

Druga opcija je da ga neko koga znate udomi.
Fino ako je tako ostavljen neko kontaktira gazdu i kaže da bi mu tražili udomljenje pošto gladuje.
Potom ga slikate i pokušate sami da ga udomite nekome.
Pas je stariji i grize

Ugrizao je svekra , ugrizao je brata vlasnika, ugrizao je strica

Znaci ima dosje , a svi su samo dolazili da ga hrane , znaci hteli su mu pomoći

Takodje je skroz neuredan, oko repa i prema nogama krzno mu je uvaljano , nije šišan i kupan sigurno godinama a tornjak je

Nemam pojma ko želi udomiti psa koji grize iz čista mira

Moj svekar ima isto tornjaka ali redovno dolazi veterinar i vakcinise ga a voli i da ga obidje samo eto da ga vidi :)

šta sad sa psom?
Možda pozvati nekog ko ume sa psima, na primer neko društvo za zaštitu životinja? Ukoliko bi se prebacio u neko prihvatilište za pse gde ga ne bi držali vezanog 24/7 možda bi bio i manje agresivan.

Pas je stariji i grize

Ugrizao je svekra , ugrizao je brata vlasnika, ugrizao je strica

Znaci ima dosje , a svi su samo dolazili da ga hrane , znaci hteli su mu pomoći

Takodje je skroz neuredan, oko repa i prema nogama krzno mu je uvaljano , nije šišan i kupan sigurno godinama a tornjak je

Nemam pojma ko želi udomiti psa koji grize iz čista mira

Moj svekar ima isto tornjaka ali redovno dolazi veterinar i vakcinise ga a voli i da ga obidje samo eto da ga vidi :)
Pas tornjak je u stvari vrsta crno-belog šarplaninca iz Bosne? Šarplaninac je sive krem boje, sa “maskom” oko njuške, a tornjak beo, sa braon, crnim ili žućkastim šarama, veličina je otprilike ista, da li ima neke druge razlike?

šta sad sa psom?
Лепо од вас. Шта сад са псом? Шта год ви да одлучите. Велик гест.

Ako daju precizan oglas, javiće se ljudi koji misle da mogu sa takvim psom da naprave vezu (nije malo ljudi koji to zaista i mogu, nema veze što je agresivan).. i znaće kako da mu pristupe.. Samo je važno u oglasu napisati tačne podatke o starosti, dosadašnjem životu i naravi psa, da bi se znalo da mu je potreban poseban pristup i da ne bi došao u ruke nekoga ko ne bi umeo sa njim.

Tražite dozvolu od vlasnika da ga udomite, slikajte ga i dajte precizan oglas na što više oglasnih stranica.. i javiće se neko ko će ga hteti..

Ako daju precizan oglas, javiće se ljudi koji misle da mogu sa takvim psom da naprave vezu (nije malo ljudi koji to zaista i mogu, nema veze što je agresivan).. i znaće kako da mu pristupe.. Samo je važno u oglasu napisati tačne podatke o starosti, dosadašnjem životu i naravi psa, da bi se znalo da mu je potreban poseban pristup i da ne bi došao u ruke nekoga ko ne bi umeo sa njim.

Tražite dozvolu od vlasnika da ga udomite, slikajte ga i dajte precizan oglas na što više oglasnih stranica.. i javiće se neko ko će ga hteti..
✅

Back