Opasan pas u kraju, a vlasnik ne haje, sta ciniti?

Ma to mirno rešavanje je ok sa normalnim vlasnicima i normalnim psima, kod normalnih pasa-lutalica je obično dovoljno hvatanje za kožu i bago treskanje ali u ovom slučaju to nije bilo dovoljno. Ni ja u suštini nisam neki agresivan tip i ne pribegavan nasilju sve dok ne moram jer smatram da pas ali apsolutno nije kriv što je ovakav ili onakav. Kad nam je nlt zaklao mače, moj muž je hteo da ide da ubije psa, ja sam ga odgovorila, tog mačeta više nema pa nema, ali ako si tu i još uvek postoji način da sprečiš da tvog ljubimca više nema, pokušaj blago, pa ako ne upali, promeni taktiku, ne dozvoli sebi da se posle kaješ u stilu "Mogla sam ovo ili ono..." Komšinica je zvala policiju kad su kreteni pustili svog dobermana da istrči sam iz ulaza i pritom napadne mog psa, mog oca dok ga je branio i usput još koju mačku. Ako već imaš psa koji može nekoga da povredi, ponašaj se u skladu sa zakonom ili snosi posledice kad neko povredi tvog psa! :rtfm:

Imala sam situaciju da su u ulici pustali jednog psa, mrzi ih valjda da ga setaju i svaki put kad prodjem on napada, ali napada samo kad sam sa kujom, kad prolazim sa muzjakom on cuti, sedi ne mrda, i jednom mi se Lea zavukla pod kola od straha jer je ovaj ujeo za ledja!
Elem, ja sretnem klinku kako ga seta i kazem joj da psa ne puta jer napada bla bla , da cu joj dovesti miliciju na vrata budem li ga jos jednom videla pustenog!
U tom trenutku kad je ona pocela da se cudi kako to njen pas napada on je krenuo na Leu, onako besno, ali posto je bio na flexiju zaustavila ga je....medjutim neko vreme potom pas je opet pustan!
Iz besa mi je milion puta doslo da pustim Snupija na njega i ako ovaj moj rezi, revoltirana budem, ali se suzdrzavam jer nije to bas moj nacin za resavanje problema!
O tome ja pricam, nasilje stvara nasilje, i ako mi se vise smucilo da moj pas ni krivan ni duzan strada ali se ja podmecem nju da zastitim!

Tacno,sa normalnim vlasnikom mozes sve mirnim putem da resis.A sta sa onima koji to nisu,eto u mom primeru sto je drugaru covek sutnuo psa iz cista mira.Sta sa njim da pricas?To treba prebiti,za ubuduce da se nauci ponasanju.

da...ali to je covek
a pas koji napada je pas
meni deluje kao da ti bas i ne razlikujes zlog lika koji sutira zivotinju od psa(koji brani teritoriju ili napada iz nekog drugog razloga...recimo zbog gazde idiota...)
ni ja ne izbegavam da udaram ako zatreba(u onim situacijama kad je bas gusto).....udarim/zgrabim/vucem/cupam/derem se...
ali bas da ubijem.....
pre bi izudarala idiota vlasnika nego njegovog psa...ali pas je prvi na udaru jer je on taj koji kida drugo kuche....

takve situacije su zeznute i desavaju se jako brzo...ali i pored toga covek moze ostati koliko-toliko razuman....

Poslednja izmena:
Nije svaki pas za svakog. Pre izbora psa svako bi trebao razmisliti da li moze da cuva tog psa, da li moze da izadje s njim na kraju, i da li je on u mogucnosti da se postavi kao gazda i da ga pas slusa. To se najvise odnosi na agresivne rase.
Naravno, veliki broj ljudi uzima agresivne pse kako bi se ljudi, psi... plasili njih i to su mozda upravo oni koji su iskompleksirani i koji razmisljaju na neki uvrnut nacin.
U svakom slucaju, psa treba cuvati iz ljubavi, da ima neku svoju normalnu svhu (cuva dvoriste, kucu...) a ne cuvati psa za borbe i da juri druge pse ili ljude, kada izadje napolje (pogotovo nesme da izadje sam).
Ipak, takvih ljudi ima, a mislim da je resenje problema svih ostalih sa njima veoma daleko... na zalost...

Zelim da vas obavestim o jos jednoj maloj "pobedi" nas koji sprovodimo akciju prevaspitavanja vlasnika opasnih pasa:

muzijak rotvajlera, sa pocetka ove price, dobio je pravu, pravcatu metalnu korpu za setnju! I nosi je sad redovno!

I dalje ga zaobilazim u sirokom luku kad setam svoju Zone, ali on sad vise nije objektivna opasnost... ovo je usledilo posle visekratnog "fotografisanja" i objavljivanja slike na platou ispred MZ sa natpisom "ko to seta psa ubicu nasim krajem". Na slici se lepo vide i pas bez korpe i povoca i njegov ponosni gazda.

Drugi pas, zenka rotvajlerka, jos uvek seta bez povoca i korpe, ali nije zabelezen novi napad na drugog psa. Sad radimo vise na njoj...

Jel ima nekog iz Visnjicke banje da se i mi udruzimo kao NenasBG? Posto ne mogu sama da obidjem ceo reon. Ovde postoji jedna zena kojoj je moj komsija opasno zapretio da svoja 3 agresivna psa vodi na povocu. Posle 7 dana opet radi po starom. Njeni psi nasrcu i na decu. Pre 2 dana sam videla pustenog rotvajlera bez ogrlice koji zajedno sa stafordom (zenkom) seta naokolo. Verovatno ih pustaju iz dvorista (stanari Romana Rolana).
Jednu stariju zenu su ti isti psi oborili kad joj je rot skocio na ledja. Na svu srecu nije je ugrizao.

Juce je NLT umalo udavio Pit Bula,neka devojka je pustila pomahnitalog pita koji je naleteo na coveka sa ovim terijerom,ono sto je bilo nepovoljno po Pita je sto je NLT bio obucen za jamarenje i zestoke borbe sa jazavcem,podvukao mu se pod vrat i jedva su uspeli da ih razdvoje.Najgore u celoj prici je bilo sto je devojka pocela da vristi i pretila policijom tipu koji je psa drzao na povodcu.

Uz rizik da zvučim ekstrmno, polomila bih joj nožice. :evil: Neverovatno ali imala sam sličnu situaciju, samo manje dramatičnu, kad mi je žena pretila plaćanjem odštete ako bi njen pas, nevaspitan i bez povodnika, istrčao na ulicu za mojim psom, vaspitanim i vezanim. :roll:

:rotf:

Meni se desava nesto slicno, da se ljudi izdriru sto njihov pas trci za mojim a ja nemam nameru da stojim pola sata u mestu dok vlasnici svog dozivaju pa onda kad vide da je vrag odneo salu i da ja idem svojim putem (a ne hodam bas sporo:mrgreen:), onda trce za mnom i deru se za zasto nisam cekala da se smiluju da dodju po svog psa:roll:

Poslednja izmena:

Back