Online provera automobila biznis ili prevara?

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
75.352
Poslednjih dana viđamo sve više sajtova i reklama kako magičnim jednim klikom možemo da proverimo sve o automobilu samo po broju šasije?
Naravno ako ima podataka u nekom javnom sistemu servisa. Khm.

Ugl u praksi to izgleda ovako. Provera je 20-50 evra i ona uključuje samo i isključivo ono što je zabeležio ovlašćeni servis ili osiguravajuće društvo zbog neke nesreće tj štete. Sve ostalo ostaje po neovlašćenim servisima. Koliko ljudi poznajete koji teraju auto stariji od 5-6 godina u ovlašćeni servis?

Realno slabo da ćete naći nešto za auto koji vas interesuje a pare otišle.

Ugl ja sam kilometražu proveravao online za italijanska vozila po broju tablica - izađe tačno poslednji tehnički i km. POTPUNO BESPLATNO.

https://www.ilportaledellautomobilista.it/web/portale-automobilista/verifica-ultima-revisione

Poslednja izmena:
Da,ali nisu sva kola iz Italije i ima ih mnogo iz NEmacke,Holandije,Belgije,Francuske,Spanije...a tu ces malo sipak da proveris tako kao za italijanska vozila.
Ima odlicnih provera za Svedsku ali koliko se kola iz Svedske uveze u Srbiju?
Car Vertical se pojavio i mnogi su platili proveru a nisu dobili informacije tako da to moze biti dobro a i ne mora.
Eto moj BMW je proveravao jedan forumas sto je hteo da ga kupi i nije dobio nikakve informacije,kasnije je hteo da ga kupi i bili smo u servisu i posle potvrde majstora da je dobar poceo se cenjkati a onda sam mu rekao da vise necu da mu prodam auto. Kaze vozac slepe da to u zivotu nije doziveo da neko dobija pare a da nece da proda auto.
Pa naravno da necu jer ako sam dao jako jeftino dobar auto sta onda imas da se cenjkas i prodacu taj auto za vece pare.

Kako god obrneš app za proveru automobila je čista prevara. I ako nađeš nešto u sistemu naš glupi miladin će samog sebe da laže ako mu se auto sviđa.

Tipa:
Povećali su kilometražu kako bi smanjili porez pri uvozu.
Stavili su polomljene delove kako bi auto izgledao havarisan zbog niže carine.
Sedišta su iscepana jer je auto vozilo bodljikavo prase ali samo kratko.
Boja se ljušti jer je auto bio preterano garažiran.

I ostale umobolnosti našeg jadnog napaćenog naroda :sad2:

Naravno da postoje ali jel si toliko ogranicen da ne mozes da shvatis da nisu sva kola po tim garazama visila i da ima odlicnih primeraka koji se prodaju usled starosti a ne toga sto ne valjaju?
Pa preko ima x vlasnika automobila koji ih prodaju posle 3 godine ma koliko presla i kupuju nova a kola su perfektna a isto tako ih ima sa 15 godina koja su takodje odlicna i nisu presla 400k km nego upola manje.
To je nemoguce ako bi se ti pitao jel da?
Mračiš ovde na forumu kao da je smak sveta i sve ti je lose i nista ti ne valja.
Jel ti tako i u zivotu?

Naravno da ima dobrih automobila ali oni se odmah prodaju preko oglasa ne stignu do otpada odakle ih naši vuku labudicama na kilo. Kod nas dolaze samo oni primerci koji zahtevaju skupe popravke koje se ne isplate sam da ih popravljaš pa završe kod duleta na tretmanu sone kiseline i poliranja volana.

Zanimljivo da sad skidaju tablice sa italijanskih krševa otkad postoji fora za proveru preko tablica. Pre su svi imali tablice.

Ko god skida originalne tablice nešto krije i mulja.

Naravno da postoje ali jel si toliko ogranicen da ne mozes da shvatis da nisu sva kola po tim garazama visila i da ima odlicnih primeraka koji se prodaju usled starosti a ne toga sto ne valjaju?
Pa preko ima x vlasnika automobila koji ih prodaju posle 3 godine ma koliko presla i kupuju nova a kola su perfektna a isto tako ih ima sa 15 godina koja su takodje odlicna i nisu presla 400k km nego upola manje.
To je nemoguce ako bi se ti pitao jel da?
Mračiš ovde na forumu kao da je smak sveta i sve ti je lose i nista ti ne valja.
Jel ti tako i u zivotu?
dosadi coveku auto , hoce da promeni

nastavi da placa isto kao i do tad, 150 evra , recimo , mesecno

da stara kola, produzi mu se krediti i to je to.

das desetinu, pa i manje plate i stalno vozis dobra kola.

Evo kako varaju poštenu srbadiju:
Auto daca iz jajinaca kilometraža 200 a prilikom online provere izađe da je na poslednjem tehničkom imao 242.000 km na to dodaš još 10-15 hiljada km koliko je posle još prešao. Ukrali su samo 30% kilometraže.
Što bi dule reko ma ne vidiš dobro, kupi naočare :lol:

Untitled-1111.jpg

Untitled-1ggg.jpg

To mi je nekako bilo od ranije sumnjivo sa tim sjtevima za proveru.

A iskreno i ne zabinjava me nesto u kakvom je stanju ranije bio auto. Kada smo sadasnji kupovali, tada, a i posle, kao i danas, ko zna koliko puta rekao ... da su ga iz tri auta sastavljali, svaka cast sto su ga odradili.
Zaista, ako je dobro odradjeno, ne ono fuserajski, ma boli me uvo da li je menjano krilo ili sta vec.
Prilikom prve registracije zamolio sam ljude sto rade, da malo onim pajserom pregledaju. Covek mi kaze auto u ekstra stanju. Originalni delovi na njemu. Jedino diskovi kocnica obradjivani.
Zahvalim, platim i pravac prodavnica po nove diskove. Zadnjih 4 godina na isto mesto radim tehnicki. Covek vec na trecem i zadnjem tehnickom, ne ceka da ga pitam kakve su. Sam kaze, kocnice su ti ekstra. :D Jbg, dovezem auto i odmah se hvatam za kocnice. Da obrate paznju kakve su.
Masina radi kao singerica. Pu pu pu da ne ureknem. :p Po cajgeru je na 342000km. U leru drzi na 750O/min. Nema vibracija, nema da trese ... Ulje pre neki dan gledah, kako je bilo na zadnjem malom servisu, negde Oktobra bio, tako na sipci i sada.
Pa sta da trazim vise? Da se opterecujem ne znam cime sve.
Radi odlicno, ide odlicno, trosi po gradu 7-8L zavisi kako ga vozim. Uz prosecnu brzinu od oko 25km/h. Ako ga sin vozi, ume da se poveca. Zakace semafori za redom crveno, ne daje lagano gas do sledeceg, vec jace stisne ... i ume da ode na 9L pa i vise.

I jos ne razmisljam da ga menjam. Ne pada mi na pamet. O tome i ne razmisljam vec njemu u bliskoj buducnosti sta uzeti. Kao i cerki.

Sto se kilometraze tice cujem da kupe auto u salonu, izgaze ga, teraju ko zna koliko km, pa vrate kilometrazu i odu na redovan servis. Oni im upisu tu kilometrazu. Onda do sledeceg servisa opet gazenje, pa opet vracanje kilometraze pa na servis. I u servisu imaju u evidenciju sa tom smanjenom. A pitaj Boga koliko je presao.

Tako da se ne opterecujem time.

Ovaj iz Lozane je apsolutni šampion, za godinu dana je prešao "samo" 80.000 km! Bokte ovo je neko uzimao i rasturao pred kraj! Inače fali pola branika i krila na ovom puntu :mrgreen:
To je ono što ja pričam, nema kod italijana cile mile, samo dosipaju ulje i teraju dok ne eksplodira auto.

Pogledajte prilog 873878Pogledajte prilog 873880
A dobro kakve veze ima sto mu nesto fali .. Taj koji kupuje trazi sa falinkon da ga radi u Srbiji jer su ruke daleko jeftinije ..

Back