Online kupovina

limunada

Buduća legenda
Poruka
36.819
Svjedoci smo da je sad u vrijeme korone procvjetala kupovina preko neta.
Nisam nikad kupovala na taj nacin posto mi to sve djeluje komplikovano... placanje mi je nekako nesigurno, isporuka,pa da li odgovara velicina...itd.
Medjutim,mnogi moji prijatelji su zadovoljni i kupuju iskljucivo tako.
Kazu lakse je,ne gnjave se po prodavnicama,a ako im roba ne odgovara,vrate.
Koje su ,po vama,prednosti i nedostaci takve kupovine?

Nisam nikad kupovala na taj nacin posto mi to sve djeluje komplikovano... placanje mi je nekako nesigurno, isporuka,pa da li odgovara velicina...itd.
Prednosti - može više stvari da se nađe, stvari kojih nema ovako u prodavnicama.
Nedostaci - roba ne stigne na vreme ili se izgubi u putu.

Nisam znala da i to može.Prvi put čujem.🙂

Moze. Samo su od kada je pocela korona podigli minimume za besplatnu dostavu. U Maksiju je sada 3500, u Idei isto, a u Univereksportu 3000 dinara. Imas sajt i biras laganica, uneses napomene, temin i donesu ti. Ako nesto nemaju na stanju, zovu te to jutro i ako hoces izvrsis zamenu. Meni to porucivanje odgovara i jer me mrzi da vucem posip za macora, toalet papircinu i slicno... :)

Moze. Samo su od kada je pocela korona podigli minimume za besplatnu dostavu. U Maksiju je sada 3500, u Idei isto, a u Univereksportu 3000 dinara. Imas sajt i biras laganica, uneses napomene, temin i donesu ti. Ako nesto nemaju na stanju, zovu te to jutro i ako hoces izvrsis zamenu. Meni to porucivanje odgovara i jer me mrzi da vucem posip za macora, toalet papircinu i slicno... :)
Znaci,moze i ostala roba,osim hrane da se narucuje?

Znaci,moze i ostala roba,osim hrane da se narucuje?

Pa da, bukvalno sve sto prodaju i u njihovim prodavnicama. Bio sam u pocetku skeptik da ce mi uvaliti robu pred istek roka ili gnjilo voce, ali nisam imao losa iskustva. Malo je bilo frke kada je tek krenulo ludilo oko korone, ali tada je bilo frke i u radnjama, sada se sve normalizovalo, osim sto su ostavili taj minimum za besplatnu dostavu koji je bio 2 soma. Ali svakako je sve poskupelo i ono sto se nekada moglo kupiti za 2 sada kosta 3 soma... :)

Pa da, bukvalno sve sto prodaju i u njihovim prodavnicama. Bio sam u pocetku skeptik da ce mi uvaliti robu pred istek roka ili gnjilo voce, ali nisam imao losa iskustva. Malo je bilo frke kada je tek krenulo ludilo oko korone, ali tada je bilo frke i u radnjama, sada se sve normalizovalo, osim sto su ostavili taj minimum za besplatnu dostavu koji je bio 2 soma. Ali svakako je sve poskupelo i ono sto se nekada moglo kupiti za 2 sada kosta 3 soma... :)
Kod nas to jos nema,ili bar ja nisam cula.
Ali mi i nemamo te trgovacke lance.To nije losa ideja,narocito za penzionere ili one koji nisu u mogucnosti da odu u nabavku i tegle.
Koliko naplacuju tu dostavu?

Kod nas to jos nema,ili bar ja nisam cula.
Ali mi i nemamo te trgovacke lance.To nije losa ideja,narocito za penzionere ili one koji nisu u mogucnosti da odu u nabavku i tegle.
Koliko naplacuju tu dostavu?
Pa besplatna je dostava, ali minimum za 3000 i 3500 hiljade dinara.

Da, odlično je za penzose, za ljude koji su bolesni / povredjeni, za one koji ne vole gužve i prodavnice... 🙂

I ovde mislim da je dostava samo za Beograd i Novi Sad.

Volim Online da kupujem i od seljaka -drago mi je da njima direktno platim i izbegnemo trgovine i marže, plus kupim domaću klopu -postoji nekoliko grupa na fejsu gde se oni oglašavaju.

Biće sigurno to i kod vas ubrzo -mislim da je to budućnost kupovine, posebno u ovo brzo doba.

Čudi me da se to do sada niko nije sjetio.Čak i da se naplaćuje dostava,vrijedilo bi.
Kod nas su samo smislili besplatne buseve do jednog megamarketa van grada,ali nesto nije bas zazivjelo.

ja sam od onih koji vole da probaju i uzmu to sto kupuju u ruke , mada ne bezim ni od online kupovine
posebno se pokazao dobrim takav nacin kupovine za vreme pandemije korona virusa

Jesi li skorije kupovao online tako?

Kako se kreće cena dostave?

I ono što me najviše zanima, ako kupuješ recimo sveže meso, da li i doviješ tačno ono što tražiš/naručiš?

Jesi li skorije kupovao online tako?

Kako se kreće cena dostave?

I ono što me najviše zanima, ako kupuješ recimo sveže meso, da li i doviješ tačno ono što tražiš/naručiš?
Besplatna je dostava, ali ukupna cena naručene robe mora biti minimum 3500 dinara u Maksiju i Ideji, a 3000 u Univereksportu. Meso nisam naručivao pa stvarno ne znam. Sve ostalo što sam naručivao je bill potpuno korektno. Pitaj slobodno ako te još nešto interesuje.

Kupujem i odeću, uglavnom u Zari.
Od tehnike sam zadnji put kupila lap-top.
Veći izbor..., može se kupiti jeftinije, ušteda vremena i para!
Kupujem preko proverenih sajtova i firmi.
Uglavnom preko firmi koje imaju svoje prodavnice.Ne kupujem online hranu, kozmetiku i lekove.Cipele obično prethodno probam u prodavnici, pa kad rešim naručim online.Jer sam se jednom prilikom zeznula.

Poslednja izmena:

Back