Online kupovina

alija, saner iz ovce?

il bese borce?

:lol:
mislim da je ovaj šaner u pitanju
ali-baba-slika-135087347.jpg

Kupujem online kad moram,obucu nikada osim ako je model koji sam pre imao.Iz mog iskustva sa obucom (11 god. sam vodio radnju obuce) modeli se razlikuju po velicinama i kod istih proizvodjaca,a i udobnost mi je na prvom mestu.
Ipak vise volim kad odvojim pola dana i prevrnem sve radnje koje znam da nesto kupim,a to obicno bude da krenem za jednim a vratim se kuci sa minimum 5 stvari kupljenih.

Sta kupujete online a sta ne biste nikada porucili pre nego sto vidite proizvod svojim ocima?

Komponente i "sitnu" tehniku na KP od "mađara" dosta uzimam i imam neke proverene prodavce.
Ozbiljnije stvari ipak gledam da uzmem iz oficijelnih izvora zbog garancije pa sam uzeo recimo laptop online (a izbog popusta i kodova koje sam imao) ali pregledao sam prethodno sve yt klipove i online recenzije koje su bile dostupne pošto je malo skuplja makina bila u pitanju (četvorocifrena u €) pa sam bio čak i detaljnije upoznat nego da sam je gledao uživo.To je ubedljivo najskuplja stvar koju sam naručio.
TV nisam hteo, morao sam uživo sliku da vidim da bih se odlučio.
Kupujem u par online prodavnica brendova čiju odeću koristim neko vreme pa znam veličine tipa Legend ili Champion,obuću sa druge strane apsolutno nikada.
Inače počeo sam sa knjigama preko Vulkana i Kluba Čitalaca Lagune dosta davno i to su mi bila prva iskustva.
Ne znam da li se to računa ali podrazumeva se da i hranu često naručujem :mrgreen:

Poslednja izmena:
Последње што сам узео онлајн су књиге. Поручујем нешто ситне технике и понешто од спортских артикала.
Гардаробу и обућу увек волим да пробам, једино ако је приметна разлика у цени између физичке продавнице и онлајн продавнице, тако да у радњи пробам и одмах поручим онлајн.

Иначе прве онлајн куповине су ми се односиле на авионске карте, још тамо пре неких 15-ак година

Mislim da je bolje obuću kupovati u prodavnicama. Trebalo bi da se proba, ja sam se jednom tako zeznula...naručila sam online italijanske espadrile(bile su skupe), naručila sam broj 37,ali su mi male.Nije bilo većeg broja da zamenim i nisam imala šta drugo da poručim za novac koji sam platila... na kraju sam ih poklonila. 😁

Последње што сам узео онлајн су књиге. Поручујем нешто ситне технике и понешто од спортских артикала.
Гардаробу и обућу увек волим да пробам, једино ако је приметна разлика у цени између физичке продавнице и онлајн продавнице, тако да у радњи пробам и одмах поручим онлајн.

Иначе прве онлајн куповине су ми се односиле на авионске карте, још тамо пре неких 15-ак година
E da...to se podrazumeva. Karte i booking hotela odavno isključivo on-line radim. Kao i softver kada kupujem.

Sta kupujete online a sta ne biste nikada porucili pre nego sto vidite proizvod svojim ocima?
Upravo sam vratio patike kupljene online na Kupujem Prodajem
air max 1,omiljeni model koji godinama kupujem uglavnom preko pošto ovde taj model ne naručuju u prodavnicama
i zbog cele situacije sa virusom,ja na google,ukucam patike,taj model,izbaci na Kpodajem tih patika u svim bojama i dezenima,pise deklaraciju imaju,zemlja porekla Vijetnam,A klasa(sto mi se činilio kao neka garancija kvaliteta)sve slike patika,kutije,sve kao iz radnje
Naručim odmah dvoje da se ne rasproda slučajno....stigle patike,sve kao na slici,nema greške,boja,šivenje,nema odstupanja.....kvalitet materijala nula!Sve je plastika,neki ne elastični materijali,savijem patiku ona odmah dobije nabor koji se ne ispravlja....donesem patiku orginal,savijem je mnogo lakse nego ovu,nikakvi nabori,materijal mek,elastičan...Sreća pa je kupac pristao na povraćaj para,uz opravdanje da je to A klasa patike i da je predvidjena za jednu sezonu...Sad sam kupio nešto na taj način i nikad više.

Da ti ne citiram ceo post...
Ne znam sta si ocekivao od takve kupovine,ali to sto ti je prodao i jeste a klasa fals robe :) U normalnim zemljama bi prodavac za to izao na robiju.
Ne postoji originalna obuca koja kosta 20-30% od cene u radnji,moze samo da bude za toliko jeftinija.I to ti uvoznici odredjuju minimalnu cenu alo su legalno uvezene.Isto kao moj poznanik,kupi G-shock sat za 1500din i zali se sto mu se pokvario posle 10 dana.Ne mogu da mu objasnim da je nemoguce da originalni Casio kosta 10e a u prodavnicama 200e.On je jedan od onih koji misle da je sve sto prave Kinezi isto.
Imao si srece sto je taj malo pismeniji,pa se plazi da ga ne prijavis,i pristao da ti vrati lovu...

air max 1,omiljeni model koji godinama kupujem uglavnom preko pošto ovde taj model ne naručuju u prodavnicama
i zbog cele situacije sa virusom,ja na google,ukucam patike,taj model,izbaci na Kpodajem tih patika u svim bojama i dezenima,pise deklaraciju imaju,zemlja porekla Vijetnam,A klasa(sto mi se činilio kao neka garancija kvaliteta)sve slike patika,kutije,sve kao iz radnje
Naručim odmah dvoje da se ne rasproda slučajno....stigle patike,sve kao na slici,nema greške,boja,šivenje,nema odstupanja.....kvalitet materijala nula!Sve je plastika,neki ne elastični materijali,savijem patiku ona odmah dobije nabor koji se ne ispravlja....donesem patiku orginal,savijem je mnogo lakse nego ovu,nikakvi nabori,materijal mek,elastičan...Sreća pa je kupac pristao na povraćaj para,uz opravdanje da je to A klasa patike i da je predvidjena za jednu sezonu...Sad sam kupio nešto na taj način i nikad više.
A klasa i cena ti dovoljno govore da je sa aliexpresa ,takodje po sajtovima ima model original koji se ne radi u par 10ina kombinacija boja kao sto to ima kopija,i na kraju kad kazu brojevi od 41-46 sve je jasno

Back