Onlajn prodavnica i pravila o istoj

Sta da iskopiras samo vidis informacije koje ostali daju,nekom pise pib broj nekom ne, mislim da nije obavezno
Fora je sto ja ne znam da li sam ja glupa pa trazim info po netu ili o cemu se radi.
Da li postoji zakon o tome? Problem sa drugima je sto su svi razliciti. Negde ima ovo, negde ono.

Kao i ovi glupi QR kodovi.
Ok znamo da trebaju a sta treba u njima NE PISE NIGDE.

Dalje videla sam da bi i na sajtu trebalo navesti QR ili bar kod a ne vidim jednu radnju da to radi.Verujem da ih ima.

Ne vidim nikakav standard nigde i neki ono "How to" da drzava izbaci .

Ocito stvari nisu mnogima bas najjasnije.

Fora je sto ja ne znam da li sam ja glupa pa trazim info po netu ili o cemu se radi.
Da li postoji zakon o tome? Problem sa drugima je sto su svi razliciti. Negde ima ovo, negde ono.

Kao i ovi glupi QR kodovi.
Ok znamo da trebaju a sta treba u njima NE PISE NIGDE.

Dalje videla sam da bi i na sajtu trebalo navesti QR ili bar kod a ne vidim jednu radnju da to radi.Verujem da ih ima.

Ne vidim nikakav standard nigde i neki ono "How to" da drzava izbaci .

Ocito stvari nisu mnogima bas najjasnije.
Postoje zakonske odredbe, sve sto važe za klasicni maloprodajni objekat vazi i za elektronsku trgovinu. Znaci politika privatnosti, korisnicki uslovi prodaje, reklamacije povrat robe.

Gde mogu da nadjem vise inormacija o tome koje informacije moram da imam na svojoj onlajn prodavnici.

Pružalac usluga dužan je da, u obliku i na način koji je neposredno i stalno dostupan, korisnicima usluga pruži sledeće informacije:

1. ime i prezime ili naziv pružaoca usluga,
  2. sedište pružaoca usluga,
  3. ostale podatke o pružaocu usluga na osnovu kojih korisnik usluga može sa njim brzo i nesmetano da ostvari komunikaciju, uključujući i elektronsku adresu,
  4. podatke o upisu u Registar privrednih subjekata, odnosno drugi javni registar,
  5. pojedinosti o nadležnom organu, ako delatnost pružaoca usluga podleže službenom nadzoru,
  6. u slučaju da se radi o posebno regulisanoj delatnosti – profesionalno ili stručno strukovno udruženje kod koga je pružalac usluga registrovan, profesionalni naziv i državu koja ga je odobrila i uputstva o profesionalnim pravilima,
  7. poreski identifikacioni broj (PIB), kao i broj obveznika poreza na dodatu vrednost ako je pružalac usluga obveznik poreza na dodatu vrednost.
U navedenom članu takođe se navodi da „Ako pružalac usluga navodi cene, one moraju biti jasno i nedvosmisleno naznačene, a posebno mora naznačiti da li su u te cene uključeni troškovi dostave, ostali manipulativni troškovi, porez i drugi troškovi koji na njih utiču.“

Drugim rečima, trgovac koji svoju prodaju vrši putem interneta, u obavezi je da na vidnom i dostupnom mestu naznači:

• poslovno ime,
  • adresu sedišta,
  • kontakt podatke,
  • matični broj (MB),
  • poreski identifikacioni broj (PIB),
  • detaljne podatke o ceni proizvoda, koji uključuju i troškove dostave i ostale manipulativne troškove.

Gde mogu da nadjem vise inormacija o tome koje informacije moram da imam na svojoj onlajn prodavnici.
Čitaj na net-u šta nađeš vezano za "Digitalni marketing", takođe je važno da se reklamiraš(msm, da reklamiraš proizvode ili usluge) Msm, da možeš pronaći neka uputstva o tome na net-u.Imaš i online seminare i predavanja, ukoliko rešiš da se ozbiljnije time baviš( napr.imaš seminare to jest, online predavanja o tome kako da napraviš online prodavnicu).Fora sa tim online prodavnicama je u što češćem reklamiranju, akio želiš više zaraditi,ali svaka reklama košta.

Poslednja izmena:

Back