Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
па не мора да значи. већ ти се дешавало и сутра немаш.
једино ако осећаш још нешто осим температуре.
надам се да је сутра неће бити.
Ova je usled artritisa, nije zbog terapija, a ni virusa.
Sutra cu ici kod mog lekara da vidim sa njim sta i kako oko ovog novog problema, mada u startu znam da neću hemo jer stvarno nema sanse da i zbog toga to primam i ovako mi je urnisan organizam od tolike hemo.

Ova je usled artritisa, nije zbog terapija, a ni virusa.
теби заправо дијагностикован артритис, или само оно што је онколог рекао?
то што је мама од тога боловала не значи да мораш и ти, или значи?
виркала сам мало на тему артритис, и одустала... грозне су оне фотке,
са све деформисаним прстима, и ко зна шта све не.

ево, нисам паметна, или ми је ближе памети да су то све реакције на зилион ХТ.,
и да ће временом нестати, или макар део невоља са којима се бориш.

теби заправо дијагностикован артритис, или само оно што је онколог рекао?
то што је мама од тога боловала не значи да мораш и ти, или значи?
виркала сам мало на тему артритис, и одустала... грозне су оне фотке,
са све деформисаним прстима, и ко зна шта све не.

ево, нисам паметна, или ми је ближе памети да су то све реакције на зилион ХТ.,
и да ће временом нестати, или макар део невоља са којима се бориш.
Na žalost to je nasledna bolest i jako neprijatna i bolna. Dijagnozu je postavio i onkolog i dr opšte prakse ali cu ja tražiti uput i da mi zakaže kod reumatologa pa cemo videti dalje. Da ti deformitet su strašni, takve je moja majka imala 😞

Ja sam primetio u poslednje vreme da mi telo izuzetno teško izlazi na kraj sa bilo kakvom prehladom. Poslednjih nekoliko meseci svako malo pa neka gripa. A možda i to što sam na drugom podneblju pa me i gripe teže zahvataju... sin od nepune tri godine preleži gripu za par dana, a ja umirem najmanje nedelju dana, nemam snage ni za šta. To i u uputstvu za terapiju koju koristim piše da mi je imunitet znatno oslabljen, pa se treba čuvati.

Inače radio sam novi CT sken pre skoro 2 nedelje, ali ću rezultate saznati tek polovinom meseca.Skoro godinu dana od poslednjeg PET skena koji je imao jako dobre rezultate, bolest stabilna, krvna slika sve bolja i sve u normali, osećam se dobro osim što me terapija zamara i ponekad se teže krećem i lako zamaram.
Čekam zvaničan izveštaj pa da vidim šta dalje :)

I dalje mi je ponekad sve nestvarno, ali sam zahvalam što sam nakon godinu i po dana od dijagnoze i dalje ovde.

@White Guar... данас, прехлада, грипа или шта је то већ, већину смлати.
нема везе је л' су на терапији или не, младо - старо, сасвим је свеједно.
не мора да значи да је због терапије, иако је могуће..., а могуће је и да си се мало уморио.
немаш одмора од терапије, свакодневна је, па ти иста ремети и притисак,
ако сам добро прочитала. ( тражила твоје раније постове, па прочитала скоро целу тему).:fdlan:
па редовне контроле, па свашта нешто, и скроз је нормално да се и ти неки пут осећаш
лоше - уморно.

рачунам да практикујеш свакодневне рекреативне шетње, јер оне пуно значе.
да пијеш довољно течности, већином се здраво храниш...

пишеш да су ти налази крвне слике добри што је супер, и сад само да сачекамо налаз ЦТ.
мислила сам да се само у Србији дуго чека на очитавање налаза, па смо морали отворити тему, да лакше дочекамо.:aha:

срећно, желим ти налаз ако не бољи, онда макар као прошлогодишњи.

@White Guar... данас, прехлада, грипа или шта је то већ, већину смлати.
ако сам добро прочитала. ( тражила твоје раније постове, па прочитала скоро целу тему).:fdlan:
па редовне контроле, па свашта нешто, и скроз је нормално да се и ти неки пут осећаш
лоше - уморно.

рачунам да практикујеш свакодневне рекреативне шетње, јер оне пуно значе.
да пијеш довољно течности, већином се здраво храниш...

пишеш да су ти налази крвне слике добри што је супер, и сад само да сачекамо налаз ЦТ.
мислила сам да се само у Србији дуго чека на очитавање налаза, па смо морали отворити тему, да лакше дочекамо.:aha:

срећно, желим ти налаз ако не бољи, онда макар као прошлогодишњи.
Moguće da su rezultati već dostupni ali imam od ranije zakazan datum za 13. mart kod doktora pa će mi tamo reći. Imam redovne kontrole svakih 6 nedelja.
Pijem svakodnevno alektinib 1200mg + 10mg norvasc za hipertenziju, a jedno vreme i antibiotike zbog neželjenih efekata. Sva sreća pa mi telo relativno dobro izdržava svu tu hemiju. Jedino taj umor ponekad, ali kako je bilo pre lekova, jedva sam mogao stajati, ne žalim se :)
Hvala!

о па супер да си на пуној дози и даље!
добро се ти држиш, лек као да је прављен за тебе.:aha:
Da znaš da jeste 😀
A dakle dobro je što pijem punu dozu? Ja sve vreme gledam kako da smanjim ali doktori kažu da nastavim ovako..
Nikako da dočekam termin pa da vidim rezultate i zvaničan izveštaj.

Da znaš da jeste 😀
A dakle dobro je što pijem punu dozu? Ja sve vreme gledam kako da smanjim ali doktori kažu da nastavim ovako..
колико сам упућена корисно је, ако већ добро подносиш, и што је најважније,
ради посао.
у сваком случају циљана је комфорнија од хемо терапије.

добар пријатељ је био на циљаној скоро шест година, али је био недисциплинован.
не, није му се могло доказати, па је сам себи кад су се након три месеца мете више него преполовиле, почео обустављати лек, па смањивати, па ломити таблете.
не зато јер му је сметао него ето... не подноси таблете.

истина, њему је терапија уведена, а да није имао никаквих тегоба.
на редовној контроли ЦТ је показао присуство мета на плућима, и то је било то.

даклем, слушај и даље др., живи нормално јер немаш нуспојаве које ти ремете живот,
а знају бити грозоморне. повремено умор је ништа.

држим песнице да је пуна доза убила непозваног госта.
ако се добро осећаш, биће добар и извештај. :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back