Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila danas kod zubara, 3 ipo sata sam provela na stolici, još je ostalo da izvadim dva umnjaka u ponedeljak. Dobila sam antibiotik da me malo pokrije iako je onkolog rekao da mogu kod zubara. Sad merim temperaturu neka me jeza prolazi. Ne mogu ja ništa bez neke sikiracije i muke.
Hrabro.
Zna biti nezgodno.

Proći će i biti ćeš zadovoljna što si sredila zube.
Pomisli na zdrav i lijep osmijeh:).

Hrabro.
Zna biti nezgodno.

Proći će i biti ćeš zadovoljna što si sredila zube.
Pomisli na zdrav i lijep osmijeh:).
Imala sam sreću našla sam sasvim slučajno toliko pažljivu zubarku da sam oduševljena. Samo je za jedan zub morala da mi da anesteziju, sve ostalo je radila bez :eek: . Ne mogu da se prepoznam, jer sam ja padala u nesvest i ludivala na razne načine, sve zbog straha.

Neko se za neki posao baš rodi.

Imala sam sreću našla sam sasvim slučajno toliko pažljivu zubarku da sam oduševljena. Samo je za jedan zub morala da mi da anesteziju, sve ostalo je radila bez :eek: . Ne mogu da se prepoznam, jer sam ja padala u nesvest i ludivala na razne načine, sve zbog straha.

fino da si našla docu koja ti odgovara.
ti baš rešila :D
prošla si gore od ovoga,i verujem, da je imalo uticaja na strah.
umnjake vadiš jer moraš?

Bila danas kod zubara, 3 ipo sata sam provela na stolici, još je ostalo da izvadim dva umnjaka u ponedeljak. Dobila sam antibiotik da me malo pokrije iako je onkolog rekao da mogu kod zubara. Sad merim temperaturu neka me jeza prolazi. Ne mogu ja ništa bez neke sikiracije i muke.
od čega bi bila temperatura? nisi vadila zub.

Vadila si zub bez anestezije!!!!! :sad2: Ja bi pala u nesvest, ma u tri nesvesta.Svaka čast.:super:

@casperka, kako nam je učiteljica ovih dana?
nadam se boljeee!
Ćao Liki! ❤️
Dobro je sada. Imala je jake bolove pre tri dana, to je bilo strašno gledati i slušati. Davali su joj Trodon koji nije mnogo delovao. Doktor misli da se pankreas upalio. Amilaza je blago povećana. Radili smo tumor markere, CEA je u granicama normale ali je CA19-9 mnogo visok, preko 1000 a normalno je 35. Imaće operaciju u utorak, mama ga je ubedila. Ona više ne želi da čeka, vidim da joj se smučilo. Sreća pa dobro jede i hoda pomalo. Doktor misli da iako je operiše da njeni glavni problemi neće nestati. To znamo. Eto, danas je tačno mesec dana od kada su rekli da joj je ostalo mesec, dva života. Hrabrica! Pitala sam doktora da li treba zakazati PET skener, kaže da ne može tako lako, da je gužva... On se plaši da se neće probuditi iz anestezije, ali je ona uverena da hoće i ne želi ništa drugo nego da tu intervenciju on izvede. Ne želi ovako da živi. Ne zna ni šta je sve čeka... Opet razmišljamo o lepim stvarima,nadamo se da će uspeti da malo obiđe S. Mitrovicu na leto a opet, mora i na hemio. Ja ću verovatno uskoro morati da odem. To će biti teško za obe.
Šta ti radiš? Kako si? 🌺

Ne bre otkud vadila, to tek treba, nego sam popravila jedno 5 komada bez anestezije .... bravo za mene...nisam ni sanjala da to mogu ....ali to je i do zubara ❤️
Nego šta, VELIKO BRAVOOO! 🌺Poslednje vreme ne popravljam bez anestezije ali da, promenila sam zubara i prvi put nije znala da je toliki kvar a bilo je kasno za anesteziju pa je bolelo i cimala sam se kao da su mi davali elektrošokove.
👏

Kod mene opet sinoć temperatura, nije neka visoka ali mi smeta i nervira. Pijem sve što treba,ali izgleda da je baš ozbiljna prehlada. Mislim ja se nadam da je to, jer to je najbezazlenije što nekog može snaći. Idem u ponedeljak kod dr opšte prakse da mi da upute za lab pa ćemo videti gde sam.
Trebalo je danas da idem da vidim unuku koja je tu sa drugom bakom do ponedeljka, ali nisam mogla. Taj konstantni bol u stomaku i temperatura 37 su me sprečili. Otplakala sam, sabrala se, malo smo pričale na video poziv i sad pijem kafu. Šta ću, to je život, ne može kako ti hoćeš i tačka.

Ćao Liki! ❤️
Dobro je sada. Imala je jake bolove pre tri dana, to je bilo strašno gledati i slušati. Davali su joj Trodon koji nije mnogo delovao. Doktor misli da se pankreas upalio. Amilaza je blago povećana. Radili smo tumor markere, CEA je u granicama normale ali je CA19-9 mnogo visok, preko 1000 a normalno je 35. Imaće operaciju u utorak, mama ga je ubedila. Ona više ne želi da čeka, vidim da joj se smučilo. Sreća pa dobro jede i hoda pomalo. Doktor misli da iako je operiše da njeni glavni problemi neće nestati. To znamo. Eto, danas je tačno mesec dana od kada su rekli da joj je ostalo mesec, dva života. Hrabrica! Pitala sam doktora da li treba zakazati PET skener, kaže da ne može tako lako, da je gužva... On se plaši da se neće probuditi iz anestezije, ali je ona uverena da hoće i ne želi ništa drugo nego da tu intervenciju on izvede. Ne želi ovako da živi. Ne zna ni šta je sve čeka... Opet razmišljamo o lepim stvarima,nadamo se da će uspeti da malo obiđe S. Mitrovicu na leto a opet, mora i na hemio. Ja ću verovatno uskoro morati da odem. To će biti teško za obe.
Šta ti radiš? Kako si? 🌺
ćao mila:zag:
danas malo hodočastila po gradu, bila na pijaci, sedela u bašti kafića posle skoro godinu dana apstinencije.
i takoc... lagano se oslobađam corona ludila :roll:
kad čitam kakve sve nevolje mamu snalaze, zahvlana sam, jer nas je sve zaobišlo.
samo iz priče znam šta znači kad se pankreas uzludi,da boli najstrašnije.
verujem da je mami svega preko glave, a opet, nešto jače u nama ne da da se predamo.
srećom da ima dana kad ne boli, i iskoristi ih najbolje što možeš.
planirajte dolazak u Srem,dolazim da se vidimo :aha:

spominjala si Sr.Mitrovicu,ali nisam baš najbolje razumela.
mama je iz Sr.Mitrovice, ili samo imate nekoga ovde?

držim pesnice, za miran vikend :)

Videću kako ću biti do sutra ujutro, a onda ako ne bude promene odoh u urgentni jer mi ništa nije jasno. Ako ne diram stomak ne boli, ali ako pipnem ne samo da boli tu gde pipam već se bol širi po celom stomaku. Kako, zašto ne mogu da dokučim nikako. Svašta mi prolazi kroz glavu ali sam srećom pokrivena Panklavom od 1000.

Jel moguće da pukne slepo crevo bez bola?

Pišem kao laik.
Dobro da nema temperature.
Dobro da nije tvrd.

Ako misliš, osjećaš da te boli ispod mišića unutar crijeva, a nije stolica, probaj vidjeti kako će biti u narednih 3-4 sata.

Ako se imalo pojača, mislim da bi trebala do doktora.
Nadam se da će se javiti i @LikiLee.

Pazi i na boju stolice, ako bude.
Ako je tamna ... ravno doktor.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back